linkedin Veckostädning Västerås – Få ihop livspusslet med Vardagsfrid

Veckostädning Västerås – Få ihop livspusslet

Veckostädning Västerås

Att veckostäda är en viktigt del att utföra för att din och hemmets hälsa ska bevaras. Att få ihop livspusslet med aktiviteter, matlagning och veckostädning kan vara svårt. Istället för att lägga energi på att få ihop livspusslet kan du lämna över veckostädningen till en städfirma. När du ska välja en städfirma som ska utföra veckostädning hos dig finns det viktiga punkter att tänka på. 

Veckostädning Västerås 

Veckostädning handlar om att sätta en dag i veckan som du ska städa hemmet. Detta såklart för att både din och hemmets hälsa. Att städa ditt hem varje vecka kan vara tufft att hinna med. Det är mycket som ska göras under veckorna och ibland blir städningen bortprioriterat. Om du känner igen dig i detta så finns alltid möjligheten att anlita en städfirma för veckostädning. Genom att anlita en städfirma får du möjligheten att komma hem till ett rent hem. För att veckostädning hos en städfirma ska fungera och passa dig finns det viktiga delar att gå igenom först.

Anlita en städfirma för veckostädning Västerås

veckostädning östermalm

Veckostädning handlar om att sätta en dag i veckan som du ska städa hemmet. Detta såklart för att både din och hemmets hälsa. Att städa ditt hem varje vecka kan vara tufft att hinna med. Det är mycket som ska göras under veckorna och ibland blir städningen bortprioriterat. Om du känner igen dig i detta så finns alltid möjligheten att anlita en städfirma för veckostädning. Genom att anlita en städfirma får du möjligheten att komma hem till ett rent hem. För att veckostädning hos en städfirma ska fungera och passa dig finns det viktiga delar att gå igenom först. Detta kan vara sånt som pris, säkerhet, kollektivavtal, ordinarie städare och hur det utför veckostädningen.

Pris 

Att hitta ett pris som passar dig är inte alltid det lättaste. Men för att förstå vad som sätter priset hos en städfirma kan hjälpa. En städfirma som har kollektivavtal för sina anställda kommer göra att priset hos denna städfirma höjs med några kronor. Det kan dock vara värt att ta den städfirman med kollektivavtal. Du vet att arbetarna på städfirman har schyssta löner och bra arbetsvillkor då kan du ha et gått samvete. Förutom ett gott samvete är sannolikheten att städfirman kan erbjuda en ordinarie städare. Det som är bra med en ordinarie städare är tryggheten du känner med städfirman. Du vet vem som kommer in i ditt hem och städar samt kan du lita på städaren då en relation byggs upp. Därför är detta en viktig punkt att titta på när du kollar på olika städfirmor för veckostädning.

Utförandet

Att kontrollera hur städfirman utför sina veckostädningar är också nödvändigt när du letar efter rätt städfirma.  Olika städfirmor kommer ha olika rutiner på hur det utför sina veckostädningar. Ofta kan du läsa städfirmans checklistor för att få en förståelse hur de utför städningen. Då kan du även se om det saknas någon del du behöver att det utför. Det är då bra om du också kollar hur städfirmans tilläggstjänster ser ut så du kan få en komplett städning för dina behov. När du kollar på städfirmans rutiner och dem verkar ha bra rutiner för städ. Då har dem också oftast bra rutiner i det andra delarna i arbetet. Detta kan till exempel vara hur det hanterar nycklar eller kontakten med kunderna och liknande. 

Nyckelrutiner och säkerhet 

Just den delen hur en städfirma hanterar nycklar är viktigt för att du ska känna tillit till städfirman. Står det att städfirman följer svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner är det ett bra tecken. Det andra delarna av tryggheten du vill känna med städfirman kan var hur det hanterar olyckor. Hur tar städfirman ansvar när något går sönder under städningen och hur löser dem det.  

Kundsupport

Ibland kan du behöva boka om städningen ellr ändra något i abonnemanget och då är det skönt att veta hur du får tag på städfirman. Detta kan vara svårt att veta innan du anlitar en städfirma. Det du kan göra för att skapa en uppfattning är att kontakta städfirman via mail eller ringa för att se hur lång tid det tar att få svar. Kom på några frågor du har till städfirman som du kan passa på att ställa när du får kontakt med dem. Då slipper du missuppfattningar redan från början. 

Abonnemang i veckostädning Västerås

Veckostädning Västerås

Ett abonnemang i veckostädning ser olika ut hos olika städfirmor. Att veta vad städfirman erbjuder  för utbud och vad som passar dig är viktigt för att det ska bli rätt. Det är därför bra om du innan du börjar kolla runt på städfirmor tänker igenom vad du vill ha ut av städfirman. Delar som är viktigt att tänka på kan vara  

Budget

Att sätta en budget gör det att du enklare kan se vilka företag som är inom ramen och kan sortera bort dem andra. Sätter du en budget kan du även se hur ofta du kan ha städningen varje, varannan eller var fjärde vecka. Detta är ett bra och hjälpsamt steg när du söker städfirmor som utför veckostädning. 

Hur ofta och vad ska städas?

Att veta hur ofta du vill ha din städning är viktigt att tänka på när du letar en städfirma. Ofta kan städfirmor erbjuda städningen varje eller varannan vecka alternativt en gång i månaden. Om du tror att du kan utföra veckostädning själv ibland då kan varannan vecka passa dig. Det är också viktigt att veta storleken och vad som ska städas är viktigt för att städfirman ska kunna utföra sitt arbete. 

Tilläggstjänst

Hos det flesta städfirmorna kan du lägga till tilläggstjänster för det som inte ingår i grundutbudet som städfirman erbjuder. Vet du att du behöver vissa delar i städningen är det nödvändigt att kolla upp grundutbudet och om det du behöver finns att lägga till.

Hitta rätt städfirma för Veckostädning

Veckostädning Västerås

När du har hittat lite olika städfirmor som passar dina behov men har svårt att välja vilken du ska anlita. Då kan det vara bra att kolla recensioner på för det olika städfirmorna. Detta då du får en inblick hur städfirman har fungerat för andra som har anlitat dem för veckostädning. Det som är bra med recensioner är att du oftast får en ärlig bedömning på tjänsten av dem som haft den. Det som också är bra när du läser recensioner är att du får en överblick hur städabonnemang fungerar med veckostädning. Du kommer även kunna ta del av olika tips och trix från kunder som delat med sig. Just att anlita en städfirma för veckostädning är det viktigt att det blir rätt direkt för att slippa problem. Därför är det viktigt att tänka över och titta på olika alternativ innan beslutet om vilken städfirma du ska välja. 

Veckostädning i hemmet

Veckostädning Västerås

När du inte har en städfirma som utför veckostädningen åt dig och du måste göra det själv kan det ibland kännas jobbigt. Att bygga upp en rutin och ett smart sätt att utföra din veckostädning kan göra att du blir mer effektiv när du städar. Genom ha en rutin som fungerar för dig gör att städningen blir mindre jobbigt.  Att börja din städning och ta det rum för rum kan underlätta, att börja i vardagsrummet för att fortsätta till sovrum, köket och sist badrummet. Självklart tillkommer ju fler rum ju större du bor. Att bygga upp din städning med checklistor kan också underlätta och effektivisera din städning. Det hjälper dig även att inte missa det små detaljerna som ofta kan bli bort glömda. När du följt dessa checklistor och utfört momenten under ett antal veckostädningar kommer du in i en rutin.

Utföra veckostäd i vardagsrum och sovrum  

Att utföra veckostäd i vardagsrum och sovrum handlar om att torka av ytor och dammsuga golvet. Därför är det ett bra ställe att påbörja din veckostädning. För att underlätta städningen av dessa rum är det bra att ha plockat undan innan städningen börjar. Detta då du kan fokusera på städningen om inga störande moment som att plocka upp saker kommer i vägen. Det blir även lättare att dammsuga om golvytan är fri från det som inte ska vara på golvet.  

Utföra veckostädning i kök 

När du kommer till veckostädningen i köket tillkommer det lite fler moment än det två tidigare nämnda rummen. Köket och även badrummet är väl använda platser i hemmet och kan bli rätt stökiga och smutsiga. För att planera upp veckostädningen i köket kan du tänka på utförandet och att ta det i en metodisk ordning. Förutom detta är det även bra att ha koll på vilken typ av rengöringsmedel som passar för din spis, bänkskiva och skåp. Om du har ett rengöringsmedel som passar för din typ av ytor kommer städningen gå lätt och du slipper stöta på onödiga problem. Att komma ihåg att byta disktrasan, soppåsar och torka ut där soporna står är också viktiga delar att komma ihåg. Då får du ett rent och fräscht kök som det blir kul att laga mat i. 

Utföra veckostädning i badrummet 

En av det viktigaste delarna i veckostädningen är att städa badrummet. Det mest använda rummet i hemmet av alla boende. Här samlas mycket smuts, bakterier och annat det är därför viktigt att ta detta rum sist. Här gäller det att rengöra handfat, dusch/badkar och toaletten. Det är som i köket viktigt att använda rätt rengöringsmedel för att få bort smutsen som uppståt. Ofta har det uppståt kalk i dusch och badkar som kan vara svårt att få bort om man inte använder rätt rengöringsmedel för denna typ av smuts. När du rengör badrummet är det smart att ta toaletten sist. Detta för att inte bakterierna som fastnar på trasan ska föras över till någon annan del av badrummet. 

Underlätta veckostädningen 

För att underlätta veckostädningen och hålla hemmet rent kan du göra lite daglig städning. Under den behöver du inte dra fram all städutrustning från städskåpet. Utan det handlar om små grejer för att hålla undan saker och hålla borta bakterier och smuts. Det kan vara små saker som att torka av diskbänken, diskhon och se till att all disk är borta. Eftersom badrummet är väl använt kan du när du tvättat händerna göra en snabb rengöring av handfatet och toalett stolen. Förutom detta hjälper det mycket att plocka undan saker som inte behöver vara framme. Vill du ha en bra start på dagen kan du få in på rutin att lägga fem minuter på att plocka undan. Då får du vakna upp till ett rent hem och får en bra start på dagen.

Få ihop livspusslet med veckostädning av Vardagsfrid 

vardagsfrid städhjälp städtjänster

Är du sugen på att slippa veckostädningen och anlita en städfirma i Västerås? Då kan du prata med oss på Vardagsfrid. Vi erbjuder Städabonnemang för veckostädning där du kan lägga till tjänster som storstädning och fönsterputsning. Då slipper du helt tänka på städningen och vi utför jobbet åt dig. Har du mer frågor och funderingar tveka inte att kontakta oss genom knappen nedan. ´ 

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp