Vanliga frågor

Boka hemstäd eller lokalvård från Vardagsfrid och upplev sinnesfrid.

Bli kontaktad

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna från våra kunder.

När kommer nästa faktura?

Vi fakturerar den 20:e i varje månad, eller den närmaste arbetsdagen innan detta datum.

Vilka städtillfällen avser fakturan för?

Fakturan avser städtillfällen som bokats under faktureringsperioden, som sträcker sig från den 21:a i en månad till den 20:e i nästa månad. Det innebär att fakturan täcker de städtillfällen som har ägt rum inom den angivna tidsramen.

Har jag betalat min faktura?

För att få svar på om din faktura är betald, vänligen kontakta vår kundservice. De kommer att kunna ge dig information om betalningsstatusen och svara på eventuella frågor du kan ha angående din faktura. Vårt kundserviceteam är dedikerat att hjälpa dig med alla frågor och bekymmer relaterade till fakturering och betalning. Tveka inte att nå ut till dem för att få den information du behöver.

Vad menas med sen avbokning?

Vid sen avbokning innebär det att det bokade städtillfället debiteras fullt ut utan möjlighet till RUT-avdrag. En sen avbokning innebär att tjänsten inte utförs och enligt Skatteverkets regler vilket innebär att vi inte kan dra RUT på en tjänst som inte har genomförts. Vårt personalteam som är schemalagda för städningen har rätt till sin avtalade lön och därför debiteras den fullständiga kostnaden för det avbokade tillfället. Vi förstår att ibland kan oförutsedda händelser uppstå, men det är viktigt att vara medveten om att vid sen avbokning gäller dessa policyer för att säkerställa att vårt personalteam ersätts rättvist för deras tid och arbete.

Vad betyder timbanken?

Timbanken är en förmånlig möjlighet som innebär att de avbokade timmarna inte går förlorade. Istället samlas de i en speciell pott som kallas timbanken. Det innebär att när ni avbokar ett städtillfälle görs inget avdrag på dessa timmar, utan de sparas istället för att användas vid ett senare tillfälle. Timbanken ger er flexibilitet och möjlighet att använda dessa sparade timmar för olika typer av extra städbehov. Det kan inkludera tilläggstjänster som storstädning, fönsterputsning eller andra specifika behov ni kan ha. Ni kan enkelt utnyttja dessa timmar genom att boka dem för extra städtillfällen när det passar er.

Hur många timmar har jag i timbanken och vad kan jag boka de mot?

Timbanken är en förmånlig möjlighet som innebär att de avbokade timmarna inte går förlorade. Istället samlas de i en speciell pott som kallas timbanken. Det innebär att när ni avbokar ett städtillfälle görs inget avdrag på dessa timmar, utan de sparas istället för att användas vid ett senare tillfälle. Timbanken ger er flexibilitet och möjlighet att använda dessa sparade timmar för olika typer av extra städbehov. Det kan inkludera tilläggstjänster som storstädning, fönsterputsning eller andra specifika behov ni kan ha. Ni kan enkelt utnyttja dessa timmar genom att boka dem för extra städtillfällen när det passar er.

Vilka dagar har jag inbokade städning på?

Vi bokar alltid in städning på samma återkommande dagar. Dessa dagar har tidigare fastställts och överenskommits med er. Om det skulle ske några förändringar i städschemat eller om det behövs anpassningar av något slag, kommer vi att informera er om detta genom vår kundservice. Vi strävar efter att hålla er informerade om eventuella förändringar och att säkerställa en smidig kommunikation angående era inbokade städdagar. Vi finns tillgängliga för att svara på era frågor och hjälpa er med eventuella ändringar eller anpassningar i städschemat.

Vad menas med frysning och varför ska jag betala 150kr?

Frysning av avtalet innebär att ni väljer att pausa städtjänsten under minst en månads tid. Under denna period sparas inga timmar i timbanken, och istället tillkommer en frysavgift på 150 kr. Denna avgift täcker de administrativa kostnaderna för att blockera er tid och personal i schemat samt säkerställa att ni kan återgå till samma städfrekvens och ha samma personal efter uppehållet.

Hur lång uppsägningstid har jag?

Uppsägningstiden är 1 månad från det datum du skriftligen skickar in din uppsägning. Det betyder att efter att du har skickat in din uppsägning, kommer städtjänsten att fortsätta i ytterligare en månad innan den avslutas. Det ger oss tillräckligt med tid att organisera och planera för en smidig övergång och säkerställa att ni får en fullständig städservice under uppsägningstiden. Om ni har fler frågor angående uppsägning eller vill skicka in en uppsägning, rekommenderar jag att ni kontaktar vår kundservice för ytterligare vägledning och information.

Hemstäd/Veckostäd

Vad är timkostnaden?

Vårt timpris för hemstädning är beräknat med tanke på att erbjuda högkvalitativ service och uppfylla höga arbetsstandarder. Priset inkluderar kollektivavtal och schyssta arbetsvillkor. Läs om våra priser här.

Tar ni med ert eget material?

Vid enstaka städningar tar vi med vårt eget städmaterial, men vi ber er att tillhandahålla en hink och en dammsugare. När det gäller återkommande städningar inkluderar vi ett startkit med miljömärkta rengöringsprodukter. Om produkterna tar slut kan ni enkelt beställa mer genom oss. Vi ser till att ni alltid har det ni behöver för att hålla ert hem rent och fräscht.

Jobbar ni miljövänligt?

Ja, vi arbetar aktivt för att vara miljövänliga. Alla våra produkter är noggrant utvalda och miljömärkta för att minimera vår påverkan på miljön. Dessutom åker vi kollektivt i den mån det går till våra städningar för att minska vår klimatpåverkan. Vi strävar efter att erbjuda en hållbar och miljövänlig städtjänst för våra kunder.

Har ni kollektivavtal?

Ja, vi har kollektivavtal för våra anställda. Vi värdesätter rättvisa arbetsvillkor och ser till att våra städare får förmåner och trygghet enligt kollektivavtalet.

Hur långt innan måste jag säga till för att avboka ett städpass? Vad händer om jag blir sjuk?

Ja, avbokning från kundens sida av städningen kan göras fram till 14 dagar innan städtillfället, avbokad städning justeras med timbanken vilket gör att timmarna går att nyttja vid senare tillfälle under innevarande kalenderår. Akuta avbokningar kommer att debiteras som avbokningar med kort varsel. Detta gäller alla avbokningar oberoende av orsak. I den mån det fungerar för verksamheten kan ombokning ske. Läs mer om våra villkor här. 

Går det att pausa städningen?

Ja, det är möjligt att pausa städningen. Vi tillåter paus på minst 1 månad och upp till max 2 månader. Du kan meddela oss om pausperioden och vi kommer att anpassa städschemat enligt dina önskemål.

Bokar ni samma person?

Ja, vi strävar efter att boka samma person till dina städningar. Du kommer att tilldelas en ordinarie städspecialist som kommer att besöka dig regelbundet. 

Hur gör ni om personalen blir sjuk?

I händelse av att din ordinarie städare inte är tillgänglig, kommer vi att skicka en annan ordinarie städare från ditt närområde. På så sätt kan du fortsätta att få kontinuitet och kvalitet i städningen även vid eventuell frånvaro. Du blir självklart meddelad vid eventuella förändringar. 

Flyttar ni prydnadsföremål när ni städar?

Ja, vi är försiktiga med prydnadsföremål och kommer att lyfta dem för att kunna torka ordentligt under dem. Vi värdesätter dina ägodelar och strävar efter att ge en grundlig städning samtidigt som vi är försiktiga med dina prydnadsföremål. Du kan vara trygg med att vi tar hand om dem på ett ansvarsfullt sätt.

Kan personalen prata svenska eller engelska?

Ja, vår personal talar både svenska och engelska. Vi genomför utbildning på svenska, men det kan variera i vilken utsträckning våra medarbetare behärskar svenska språket. Vi strävar efter att ha personal som kan kommunicera på båda språken för att möta olika kunders behov och preferenser.

Lokalvård/Kontorsstädning

Vad är ert timpris?

Vårt timpris för lokalvård beror på flera faktorer som storlek på lokalen, typ av städning som behövs, arbetsbelastning och krav på effektivitet. Vi är medvetna om betydelsen av att arbeta effektivt och att städningen ska anpassas till era specifika behov och beteenden på kontoret.

För att ge er en mer exakt prisuppgift och för att kunna ta hänsyn till era specifika krav och förväntningar, rekommenderar jag att ni kontaktar oss direkt. Vi kan då genomföra en behovsanalys och ge er en prisuppgift som är skräddarsydd för er kontorsmiljö och önskemål.

Har ni kollektivavtal?

Ja, vi har kollektivavtal för våra anställda. Vi värdesätter rättvisa arbetsvillkor och ser till att våra städare får förmåner och trygghet enligt kollektivavtalet.

Har ni även storstäd/fönsterputs?

Ja, utöver regelbunden lokalvård erbjuder vi även tjänster som storstädning, fönsterputsning, möbeltvätt, golvvård, mattvätt och golvpolering. Vi har kompetensen och utrustningen för att utföra dessa specifika städtjänster och kan anpassa dem efter era behov och önskemål. Oavsett om ni behöver en noggrann storstädning, en professionell fönsterputsning eller specialbehandling av era möbler och golv, så kan ni lita på oss för att leverera högkvalitativa resultat. Kontakta oss för att diskutera era specifika städbehov och vi hjälper er gärna att skapa en skräddarsydd lösning för er.

Bokar ni samma person?

Ja, ni kommer att tilldelas en ordinarie städspecialist. I händelse av att er ordinarie städspecialist inte är tillgänglig, kommer vi att skicka en annan ordinarie städare från vårt lokalvårdsteam. På så sätt kan du fortsätta att få kontinuitet och kvalitet i städningen även vid eventuell frånvaro.

Vi ser till att all vår personal genomgår samma utbildning för att garantera en enhetlig standard i vårt arbete. Er städbeskrivning är en viktig del av vår information och vägledning för alla våra städspecialister. Det gör att städspecialisterna kan utföra lokalvård hos er på ett professionellt sätt och ta hänsyn till era specifika behov. Oavsett vilken av våra städspecialister som utför arbetet kan ni vara trygga med att vi kommer att leverera en kvalitativ lokalvård för er.

Ingår material?

Ja, städmaterial ingår i vår service och vi använder endast miljömärkta produkter. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att tillhandahålla städmaterial, vi tar hand om det åt dig. 

Förbrukningsmaterial kan beställas via oss. Kostnaden för dessa material debiteras till kunden. Vi strävar efter att göra processen smidig för dig genom att tillhandahålla de nödvändiga förbrukningsmaterialen när de behövs.

Städar ni kvällar/helg?

Ja, vi strävar efter att vara flexibla när det gäller tidpunkten för lokalvård och vi erbjuder städning även under kvällar och helger. Vårt mål är att anpassa oss efter era behov och minimera störningar för er arbetsmiljö. Vi förstår vikten av att utföra lokalvården på tidpunkter som inte påverkar era arbetsdagar eller verksamheten negativt.

Kan ni källsortera?

Ja, vi kan utföra källsortering som en del av vår städtjänst. Vi förstår vikten av att ta ansvar för miljön och främja hållbarhet. Därför är vi engagerade i att källsortera och bidra till återvinning och korrekt avfallshantering. 

Kan ni ta pant?

Ja, vi kan ta hand om pantburkar och pantflaskor som en del av vår städtjänst. Om ni har pantartiklar som ni vill återlämna eller sortera, kan ni meddela oss om detta så att vi kan samla in dem och hantera dem på rätt sätt.

Fönsterputs

Städar ni även fönsterbleck/karmar?

Ja, vi kan även städa fönsterbleck och fönsterkarmar som en del av vår städtjänst. För att vi ska kunna inkludera detta i städningen, vänligen informera oss om det i förväg. Det gör att vi kan planera och anpassa vårt arbete för att möta era specifika behov och önskemål. Vi strävar alltid efter att ge er en komplett och tillfredsställande städtjänst, och vi är glada att kunna inkludera rengöring av fönsterbleck och karmar om det är önskvärt. Tveka inte att kommunicera era preferenser med oss så att vi kan ge er den bästa möjliga städservicen.

Tar ni med material?

Ja, vi tar med oss allt städmaterial som behövs för att utföra städtjänsten hos er. Vi ser till att ha med oss alla nödvändiga rengöringsprodukter, redskap och utrustning för att genomföra en effektiv och kvalitativ städning. Det enda som vi ber er att tillhandahålla är en hink. Vi tar hand om resten av städmaterialen för att säkerställa att ni får en smidig och bekväm städtjänst utan att ni behöver oroa er för att ha rätt städutrustning tillgänglig.

Vi har fasta höga fönster, hur gör ni med dessa?

När det gäller fasta höga fönster, har vi utrustning för att hantera dessa. För fönster upp till 5 meters höjd använder vi en stege som möjliggör tillgång till dessa områden. Vid städningen av dessa fönster kommer vårt team att vara två personer och de kommer att ta med sig den nödvändiga stegen för att kunna utföra arbetet på ett säkert och effektivt sätt. Vi ser till att ha rätt utrustning och tekniker för att kunna rengöra även de högre fönstren och säkerställa att resultatet blir till belåtenhet. Er trygghet och säkerhet är vår prioritet när vi arbetar med fasta höga fönster.

Flyttstädning

Ingår det fönsterputs i flyttstädningen?

Ja, vid flyttstädning ingår fönsterputsning i vårt tjänsteutbud. När ni bokar vår flyttstädning kan ni förvänta er att vårt team kommer att ta hand om att putsa fönstren för att ge dem en ren och klar finish inför er flytt. Vi använder professionella metoder och rengöringsprodukter för att få era fönster att se fräscha ut och bidra till en komplett och väl genomförd flyttstädning. Er tillfredsställelse är viktig för oss, och vi strävar efter att lämna inga detaljer åt slumpen när det kommer till att ge er ett skinande rent hem vid flytt.

Har ni med er material?

Ja, vi tar med oss allt nödvändigt städmaterial för att kunna utföra städtjänsten hos er. Ni behöver inte oroa er för att tillhandahålla något städmaterial, då vi tar hand om det. Vi ser till att ha med oss alla rengöringsprodukter, redskap och utrustning som krävs för att utföra en effektiv och noggrann städning.

Om det finns specifika behov eller om ni saknar glödlampor, kan ni meddela oss detta i förväg. Vi kan då ta med oss lämplig belysning för att säkerställa att vi kan utföra städtjänsten utan problem.

Tar ni bort fläckar på väggar?

Ja, som en del av vår flyttstädning tar vi även bort fläckar på väggarna. Vi förstår att väggarna kan ha olika typer av fläckar som kan vara svåra att ta bort på egen hand. Vårt professionella städteam kommer att använda lämpliga rengöringsmetoder och produkter för att behandla och ta bort fläckarna från väggarna. Vi strävar efter att lämna väggarna i ett så gott skick som möjligt, så att de är rena och redo för nästa boende.

Städar ni även balkongen?

Ja, om balkongen finns i boytan och det informeras om detta i bokningen, så kommer vi att städa balkongen som en del av vår flyttstädning. Vi förstår vikten av att lämna även balkongen i gott skick inför er flytt, och vårt städteam kommer att utföra nödvändiga rengöringsåtgärder för att få balkongen att se ren och prydlig ut.

Har ni kundnöjdhetsgaranti?

Ja, vi har 24h reklamationspolicy. Kontakta oss så hjälper vi er med reklamation.

Fördelar att vara kund hos Vardagsfrid

paper-svgrepo-com

Kollektivavtal

Samtliga medarbetare på Vardagsfrid arbetar med kollektivavtal. Detta är en säkerhet för våra kunder och anställda. Ett kollektivavtal reglerar rättvisa arbetsvillkor och marknadsmässiga löner.
simple-like-hand-svgrepo-com

Pålitlig tjänst

Vi har över 10 års erfarenhet i branshen och har under dessa år vunnit en mängd utmärkelser. För oss är det viktigt att vi är pålitliga för våra kunder så att ni kan ha mer tid över för annat.
environment-leaf-nature-plant-sprout-svgrepo-com

Miljövänlig städning

Vi använder enbart Svanenmärkta produkter vid våra städuppdrag. Dessa har mindre påverkan på miljön och är dessutom betydligt bättre för våra medarbetare och kunders hälda då de är helt kemikaliefria.
clock-svgrepo-com

Timbank

Behöver ni avboka ett städpass, inga problem! Vardagsfrid erbjuder en smidig timbank där ni kan spara era avbokade timmar till ett annat tillfälle samma år. Varför inta boka storstädning innan jul med ihopsparade timmar?

95%

Kundnöjdhet

150

Medarbetare

1 000

Antal första jobb i Sverige

3 000 000

Antal städade kvm per år

Hur blir jag kund?

form-svgrepo-com (1)

1. Fyll i formulär

Fyll i formuläret och låt oss erbjuda dig en professionell städtjänst. Ge ditt hem den omsorg det förtjänar!

headset-mic-1-svgrepo-com (1)

2. Matchning

Vi kommer att återkomma till dig så snart vi har mottagit det ifyllda formuläret för att skapa en individuell och skräddarsydd städbeskrivning baserad på dina behov. 

paper-svgrepo-com

3. Avtal

Vi skickar avtalet till dig med enkel e-signering. 

home-svgrepo-com

4. Rent hem

Äntligen är det dags för dig att njuta av ditt rena och fräscha hem! Var det något som saknades i din städning inga problem! hör av dig till oss så kollar vi på en lösning.

Bli kontaktad

Hur är det att arbeta hos oss?

"När jag jobbat som städspecialist ett tag, fick jag bli Mentor och utbilda nya kollegor. Det är så kul att se människor växa i uppgiften och bli uppskattade av kunder. När jag ville ta mina sista SFI-kurser och SAS-grund så hjälpte Vardagsfrid till med schemaläggningen. Nu studerar jag på heltid men jag saknar mina kunder."


Glenn
Mentor, Vardagsfrid

Stadspecialist-stadning-badrum

Utmärkelser

recommended_6_years-1-1
recommended_2024-1
recommended-2023-1-1
recommended-2022-1
reco-2021-hemstadning (kopia)
reco-2020-hemstadning (1)-1
reco-2019-hemstadning-1
di-gasell-mastargasell-logo
almega-asf-logo-auktoriserad-serviceentreprenor
kommunal