linkedin 5 års dagen för vår första städning | Vardagsfrid

5 års dagen för vår första städning

  • Nyhet
  • Read time: 5 minutes

Tiden går fort – idag den 11 april 2012 hade vi vår första städning hos vår första kund.

Maggie hade börjat och vi gick över till vår första betakund, Martin, och körde vår rutin. I mångt och mycket liknande samma basrutin vi använder idag. Han fick bli betakund på ett villkor – han måste vara nitisk och klaga så att vi kunde justera våra tjänsterutiner och processer för att bli bättre med varje städning i början.

Parvillan var ca 120kvm och efter att papperexcercisen var klar så hjälpte jag till med vårt första uppdrag. Hon fick kontrollera min insats. Inte bara för att säkerställa kvalitet utan även för att se hennes nivå att leda och utbilda kommande personal.

Även om Maggie var ett proffs med 7 års erfarenhet från hemstädning så var det ändå underbart att få feedbacken på kvällen att dom var nöjda. Grejen fungerade – det kanske går vägen iallafall.

Sen har det gått fort och Vardagsfrid har haft en årlig tillväxt på mellan 300% i början och nu på ca 25-30 % årlig tillväxt och nu är vi ca 100 anställda i teamet.

vardagsfrid städhjälp

De första åren handlade mycket om att tacka nej till 70% av förfrågningarna. En strukturerad affärsidé med ambition att bli världsmästare på schemalagt återkommande hemstädning har varit nyckeln till att vi lyckats.

Vårt ”varför” var separerat från vårt ”vad”. Vårt CSR projekt integerar och ger utrikesfödda svenskar sitt första jobb långt tidigare än integrationssnittet på 7 år. Våra verktyg är mopp och trasa men det vi levererar är en känsla av ”puh, vad skönt att komma hem efter att Vardagsfrid varit här”.

Bra schemaläggning för anställda, och rätt typ av samma uppdrag har gjort att medarbetare trivts och kunder blivit nöjda. För gör man bara en sak så blir man bra på det.

Nu gör vi fortfarande samma sak och höjer ribban för varje år. Några trevliga målstolpar var 2014 2:a placering i Årets småföretagare Sundbyberg/Solna. 2015 utsedd till Årets Företagare i Sundbyberg av Företagarna. Insatsen 2015 ledde till att vi blev DI Gaseller 2016 och placerade oss som det 9:e snabbast växande bolaget i Stockholm av 180 000 bolag.

Det har varit en kul resa, och nu påbörjas nästa resa mot 10 årsfirandet. Tack till alla kunder och medarbetare som gjort detta möjlighet med tålamod, hårt jobb och flexibilitet – you rock!

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp