linkedin Hemstädning Uppsala | Vardagsfrid

Hemstädning i Uppsala

Städning i ett hushåll kan se olika ut, för olika personer. Det kan bero på hemmets storlek, vad man använder för material när man städar men också vem som utför hemstädningen. Det kan även handla om hur man utför städningen. Hemstädning kan göras på olika sätt helt enkelt. Du kan välja att städa själv eller att använda dig av städhjälp.

Städhjälpen kan du få av olika städfirmor. Om du känner att du behöver hjälp att lägga ihop vardagspusslet och få mer tid över till annat än städning kan du alltid börja med att kolla upp vilka städfirmor du kan få hemstädning av i Uppsala.

Effektivisera mera

För att underlätta en hemstädning vill man gärna att städningen utförs varje vecka. Detta gör att hemmet hålls renare och man bibehåller hemmets standard med en bättre rutin.
Rutinen gör att hemstädning i Uppsala effektiviseras mer för varje gång du gör det.

Hur effektiviseras hemstädningen? 

Rutstäd

Det första man kan tänka på för en effektiv hemstädning är att ha en plan för utförandet. Ha en plan för hur städningen ska gå till och vad du ska använda för utrustning och medel för att göra det rent hemma hos dig.

Det är viktigt med en bra dammsugare och att du har koll på funktionerna för att hemstädningen ska bli effektiv och underlätta städningen för dig.

Rätt produkter i hemmet på rätt ställe är även nödvändigt för att hemstädningen i Uppsala ska vara mer miljövänlig och mer effektiv. Du kan t.ex använda dig utav microfiberdukar som är ett bättre alternativ för hemstädningen.

Hemstädning i sovrummet

Städa rummet - steg för steg städa sovrummet

Att städa i sovrummet brukar oftast vara en enklare städning.
Om du vill uppleva ett fräschare sovrum kan fria ytor och dammsugning räcka för att få känslan av en uppfräschning. Vill du ha det ännu renare i rummet kan du även byta ut sängkläder. Se till att göra det i rätt ordning och byta ut sängkläderna innan så du slipper dammsuga flera gånger.

Hemstädning i vardagsrummet

Även i vardagsrummet är hemstädningen simpel. Börja med dammtorkning av ytor och dammsugning. För att underlätta dammsugningen på mattor se till att använda filter på dammsugarens handtag för att lätta på vakuumtrycket som dammsugaren bildar.

Hemstädning i Uppsala kan underlättas och bli mer effektiv om du plockar undan alla ytor innan städningen sätter igång. Det kan vara att slippa gå tillbaka, göra om och avbryta städprocessen genom att behöva plocka undan leksaker, tidningar eller andra saker som stör hemstädningen. 

Genom att hålla rutinen med hemstädning så kommer det upplevas renare under längre tid och göra städningen enklare varje gång.

Hemstädning i köket

Städa kök Vad ingår i storstädning?

Köket är en yta i hemmet som används väldigt ofta. Det är viktigt med rengöringen i detta rum då det också ska lagas mat i köket. En städrutin måste upprätthållas då bakterier enkelt uppstår om det inte hålls rent.

Tips och råd inför hemstädning

Med rätt metoder och medel i köket kan en hemstädning i Uppsala också göras effektiv och bra.
Ett bra råd är att börja hemstädningen uppifrån och nedåt, genom att börja med köksluckor, skåp och lådor. Glöm inte bort att använda rätt rengöringsmedel på de olika material du har i rummet. T, ex bänkskivan eller skåpen för att göra det rent ordentligt men också för att inte skada köksmaterialet.

För att göra spisen ren ska man också tänka på vad för produkter man använder för att få det rent och effektivt städat. Se till att torka alla fria ytor, även där sopbehållaren är och det sista du gör är att ta diskhon.

Hemstädning i badrum

vad ingår i flyttstädning

Utav de olika rum i ett hem är badrummet nog ett av de rummen man använder mest.
Därför bör rengöringen vara noggrann och utföras ofta för att hålla det så rent som möjligt.

För att undvika kalkbildning i badrummet kan du hålla vanan att ta en trasa runt handfatet och toaletten när du besöker badrummet. Detta gör att det hålls renare varje gång du behöver hemstädning Uppsala.

Trots att städning i badrummet krävs ofta behöver det inte uppta all tid, så länge det görs ordentligt och att städrutinen hålls igång.

Börja med alla ytor runtom i badrummet som att putsa speglarna, rengöra dusch, handfat, och kranar. Sist men inte minst rengör du toaletten, då det troligt sprids mest bakterier därifrån via trasan.

Val av hemstädning i Uppsala

Det kan vara knepigt att söka sig till hemstädning i Uppsala men det behöver inte vara det.
Undersök vad för städhjälp du behöver och vad som är viktigt för dig när det kommer till hemstädning. Som kund kanske du tittar på priset eller att det är viktigt med att städbolaget har kollektivavtal och att alla parter jobbar under goda och rimliga villkor.
Det kan också vara att du som kund tycker trygghet och säkerhet är viktigast.

 

Det kan vara knepigt att söka sig till hemstädning i Uppsala men det behöver inte vara det. Undersök vad för städhjälp du behöver och vad som är viktigt för dig när det kommer till hemstädning.

Grundutbud för hemstädning Uppsala

Vad ett städbolag erbjuder kan variera då bolagen är olika. När du har kollat upp städbolag och bestämt dig för vilket du ska anlita, kan du släppa tankarna på att behöva städa hemma.

Du kan även välja hemstädning i Uppsala som kan utföra fönsterputsning och stor hemstädning för att få det rent och fräscht överallt.

Grundutbudet för hemstädning i Uppsala kan t.ex vara dammtorkning och rengöring av fria ytor, speglar, tavlor, dammsugning av golv och tömning av papperskorgar.

Grundutbud för kök och badrum

Rum som kök och badrum kräver mer städning för att det ska bli rent. Det tillkommer då en del moment av dessa ytor. Köket ska generellt städas som alla andra rum men även andra moment kan ingå som städning av bänkskiva, överskåp, tömning och rengöring av sopbehållare, spis etc.

I badrum tillkommer det ofta rengöring av dusch och badkar. Även rengöring av duschväggar, handfat och toalett.

Mer kan även tillkomma i grundutbudet, beroende på vilket städbolag det gäller.

Storstädning och Fönsterputsning

Städfirma i Norrtälje

Som tidigare nämnt kan vissa städbolag även erbjuda storstädning och fönsterputsning. Fönsterputsning kan ge det lilla extra där allt ser och känns renare ut i hushållet och ger ditt hem ett lyft.

Storstädning är en viktig del av hemstädning och bör göras några gånger per år. Den innehåller fler moment än den vanliga hemstädning du kan få i Uppsala.

Det kan ta lite längre tid att utföra den då andra ytor och delar som inte brukar göras ska rengöras och städas. Det kan vara alltifrån att skrubba extra på kalkavlagringar för att få bort smutset ordentligt, till att rensa vattenlås eller golvbrunn och rengöra duschväggar grundligt.

Hemstädning och checklistor

Vad ingår i veckostädning?

Ett av målen med att få hemstädning i Uppsala är att kunna ha ett rent och välstädat hem. Det är inte ovanligt att vissa ytor inte hinns med eller glöms bort.
Det kan vara mikrovågsugnen i köket, handfatet i badrummet eller husets alla listor och överskåp som hinner samla på sig damm.


Därför är det bra att ha rutiner och checklistor att följa för att se till att det som behöver rengöras blir gjort och du kan ha bättre koll på vad som är rent och orent.

Prisbild med hemstädning i Uppsala

Valet att anlita ett städbolag som utför hemstädning i Uppsala kan grunda sig i flera saker. Ibland kan prisbilden avgöra vilket städbolag det blir. Att välja ett städbolag med billigare pris kan innebära att städbolaget inte följer kollektivavtalet, vilket också gör att arbetsvillkoren för den anställde är sämre än om kollektivavtal hade funnits.

Att priset är billigare behöver dock inte betyda att det inte finns ett kollektivavtal. Kolla upp det för att vara på den säkra sidan.

Vad är det då som avgör prisbilden för ett städföretag? om du söker hemstädning i Uppsala och ser en högre prisbild kan det innebära att företaget följer kollektivavtal. Detta gör det värt att välja ett städföretag med kollektivavtal, som skapar bättre förutsättningar för alla inblandade parter.

Om du söker hemstädning i Uppsala och ser en högre prisbild kan det innebära att företaget följer kollektivavtal. Detta gör det värt att välja ett städföretag med kollektivavtal, som skapar bättre förutsättningar för alla inblandade parter.

Hemstädning med kollektivavtal

När du väljer att anlita hemstädning kan du se över vad som innebär en hemstädning med kollektivavtal. En städare som trivs på sin arbetsplats kan också utföra ett bra jobb pga att det finns en fast grund att utgå ifrån med bättre arbetsvillkor.

Kollektivavtalad miljö ger fördelar

Att ha kollektivavtal på jobbet innebär rimligare löner, bättre villkor, semesterersättning och pensionsavsättningar för den anställde. Ett städbolag som erbjuder detta har också personal som trivs och driver arbetet med en god arbetsstyrka där de levererar goda resultat och du som kund kan vara nöjd med den hemstädning i Uppsala som du anlitar.

Att inte ha kollektivavtal i städbranschen kan innebära låga löner, dåliga arbetsförhållanden och orimliga arbetsvillkor vilket påverkar alla parter negativt, inte minst den anställde.

Kunden bidrar till bättre förutsättningar

Valet att anlita en städfirma med kollektivavtal gör att du kan vara med och bidra till bättre förutsättningar och villkor för den anställde, arbetsgivaren men också att du som kund får möjligheten att ha en och samma städare i ditt hem.

Att tänka på inför valet av hemstädning

Utgå alltid från de behoven du har när du ska anlita ett städbolag. Genom att välja rätt från start kan du vara nöjd redan från början och på så sätt slippa byta städbolag, klagomål och att mer tid tas från dig.

Var därför noga med att undersöka de städbolag du har att välja bland och se vad de olika alternativen erbjuder. Prion för de flesta är att hitta rätt i kombination med städbolaget och utifrån det få en match som passar dina behov. 

5 tips på saker att undersöka inför hemstädning

Vad ingår i hemstädning?

Förutom pris, kollektivavtal, städpaket m.m är det viktigt att undersöka hur en hemstädning i Uppsala hanterar saker. Det kan handla om säkerhet, trygghet och olyckshantering.

  1. Hur tas en olyckshändelse hand om?
  2. Hur ser säkerheten kring nycklar ut?
  3. Vad händer vid sjukdom?
  4. Hur hanteras avbokningar? 
  5. Vad händer vid schemaändringar?

Hemstädning med Vardagsfrid

Vi på Vardagsfrid erbjuder hemstädning med kollektivavtal för sina anställda.
Om du söker en tjänst som följer kollektivavtalet kan det vara ett alternativ för dig. 

Vardagsfrid strävar även efter att bli mer klimatpositiva och följer Stöldskyddsföreningens nyckelrutiner.Vi på Vardagsfrid erbjuder hemstädning och andra val som kan vara passande för ditt hem. Stor hemstädning, fönsterputsning och andra tillval som passar de flesta hushållen. Välj det som passar ditt behov

God kommunikation i arbetsstyrkan

Vad ingår i veckostädning?

På Vardagsfrid arbetsleder vi på svenska och är stolta över våra anställda som är det viktigaste vi har. Vi tror på utveckling och arbetsintegration som en viktig komponent till att våra anställda kan utföra ett gott arbete, där arbetstagare möter kund och en ordinarie städare kan tillsättas i varje hushåll. En god kommunikation i vår verksamhet är nyckeln till en god arbetsmiljö för alla.

Vill du komma hem till ett rent och fräscht hem, utan att behöva göra städningen själv och kunna fokusera på annat i vardagen? då är du välkommen att höra av dig till oss på Vardagsfrid.

Klicka dig vidare på knappen nedan, så svarar vi även på alla frågor och funderingar du har. Vi hjälper dig på vägen till rätt val.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp