linkedin Veckostädning Uppsala - Städning varje vecka med Vardagsfrid

Veckostädning Uppsala - Städning varje vecka

Veckostäd för hem och företag

Är det svårt att få tid till veckostädningen och samtidigt hinna med det andra i vardagen? Med en bra rutin och utförande av veckostädningen kan det gå lättre. Är städningen bara något som du inte står ut med och vill slippa? Då kan du alltid anlita ett städföretag som tar hand om städningen varje vecka.

Veckostädning Uppsala

Att städa varje vecka kan låta jobbigt och kan skapa stress för dig. Att ha och använda sig utav en bra rutin i städningen kan underlätta. När det kommer till veckostädning är det både bra för din men också hemmets hälsa. Med veckostädning får du ett rent och fräscht hem och slipper känna stressen över att det här stökigt. Har du en uppgift som behöver lösas är det lättare att fokusera om du har ett hem som är rent och saker är undanplockat. Att se till att plocka undan och hålla efter sig kan underlätta städningen varje vecka. Är det fler som bor i hemmet kan detta vara svårt och då blir såklart veckostädning lite jobbigare. Då kan det vara skönt att lämna över städningen till ett städföretag.

Städning varje vecka

Veckostädning Uppsala

Att sätta en dag i veckan då du utför veckostädningen är första steget för att skapa en rutin för städningen. Under städningen är det viktigt att veta vad som bör utföras i varje rum. Vilka delar kan du spara till storstädning och vilka delar är viktigt att det utförs. Att veta dessa kan göra att städningen blir mer effektiv och mindre tidskrävande. En normal veckostädning hos ett städföretag kan bestå av  att torka av ytorna i hemmet, dammsuga, rengöra badrummet och köket m.m. Dessa delar bör utföras i din veckostädning också. 

Utförande av veckostädning

Veckostädning

Att städa varje vecka och att utföra det på rätt sätt kan ibland vara svårt. Detta är speciellt då det inte finns någon rutin för städningen. Det du kan tänka på när du utför din veckostädning är att göra upp en plan exempelvis att städa rum för rum. Börja med vardagsrummet, sovrum, kök och badrum kan du ta sist. I det olika rummen finns det viktiga saker att tänka på för att städningen ska vara effektiv. 

Vardagsrum och sovrums veckostäd

Att tänka på innan du påbörjar städningen i alla rum är att se till att det är bort plockat. Detta för att slippa plocka undan medan du städar, då det tar längre tid att utföra städningen då. Veckostädningen som ska utföras i vardagsrummet och sovrum behöver inte vara allt för svår. Att torka av ytor och dammsuga är det största delarna. Har du plockat undan det som inte behöver vara framme kan du fokusera på dessa. Om du gjort detta kan du se till att din veckostädning löper på utan hinder.

Kökets veckostädning 

Veckostädningen i köket innebär mer ytor som ska torkas av och fläckar som du vanligtvis inte finner i det andra rummen. Köket är viktigt att hålla rent då matlagningen sker där. Det är därför bra att alltid städa undan efter användning men också ha en bra rutin för veckostädningen där. Att städa i rätt ordning och med rätt rengöringsmedel kan göra att städningen av köket går lättare och snabbare. Att börja städningen med att torka av det övre skåpen och jobba dig neråt. Genom detta får du bort alla fläckar och smuts utan att behöva ta saker två gånger. Beroende på vilken typ av spis du har kan det vara olika typer av rengöringsmedel som behövs för den. En induktionshäll eller glaskeramikhäll kan ibland vara svår att få riktigt ren. Har du rätt rengöringsmedel så går det lättare och effektivisera din städning av köket.

Badrums veckostädning

Badrummet är ett av det mest använda rummen i allas hem. Det är därför viktigt att hålla det rent. Det samlas mycket smuts, bakterier och annats i badrummet. Att städa badrummet ordentligt och på rätt sätt är därför otroligt viktigt. Att rengöra handfat, dusch, badkar och toaletten är en standard del av att städa badrummet. Men för att det faktiskt ska bli rent är det viktigt att veta vilken typ av medel som bör användas. Det som händer ofta är att en använder samma rengöringsmedel i kök som badrum. Då olika typer av smutts samlas på dessa ställen fungerar inte samma rengöringsmedel. En annan viktig del i städningen är att ta toaletten sist. Detta för att inte bakterierna som fastnar på trasan förs över till någon annan del av badrummet. 

Vad är viktigt med att veckostäda?

Veckostädning Uppsala

Det är inte bara viktigt att veckostäda för din och hemmets hälsa. Det finns även andra delar som underlättas när du veckostädar. Som du förmodligen vet behöver du storstäda ditt hem några gånger per år. Har du gjort veckostädningen korrekt och städat varje vecka kommer dessa tillfällen inte vara så jobbiga. Detta då det bara behövs läggas till några punkter i städ listan. Så som att rengöra golvbrunnar, rengöring av kyl och frys m.m. Du ska även några gånger per år utföra fönsterputs. Känns dessa som två alldeles för stora jobb kan du alltid anlita ett städföretag. 

Städföretaget du anlitar ska helst kunna utföra veckostädning, storstädning och fönsterputs då du kan behöva städföretaget för alla dessa tjänster. Du slipper då kolla runt på städföretag som erbjuder det ena eller det andra och har allt på samma ställe istället.  

Veckostädning Uppsala – Städföretag 

Att tycka att veckostädning är jobbigt är inte konstigt. Det finns många andra delar i vardagen som ska hinnas med. Det kan då vara en bra ide att anlita ett städföretag som kan utföra städningen. Innan du anlitar ett städföretag som ska utföra din veckostädning finns det vissa delar som är viktigt att kolla på. Det viktigaste är att hitta ett städföretag som passar dig. Att anlita första bästa städföretag som du hittar är inte alltid det bästa. Att undersöka flera olika städföretag för att uppnå det resultatet du blir nöjd med är viktigt. Speciellt när du ska skapa ett abonnemang på veckostädning. 

Abonnemang i veckostädning Uppsala

Veckostädning Uppsala

Med ett abonnemang på veckostädning hos ett städföretag är bra för dig som inte riktigt vill eller har tid för städningen själv. Men som det nämndes tidigare är det inte alltid det lättaste att hitta rätt städföretag. Speciellt är det svårt att hitta rätt städföretag om du inte har koll på vissa delar. Olika städföretag har olika utbud inom veckostädning och sina abonnemang.  Genom att undersöka olika alternativ till städföretag och abonnemangens uppbyggnad blir det lättare att välja. Det som är bra att titta på är pris, tid, kollektivavtal, säkerhet och hur det utför veckostädning. Många av dessa punkter går ihop med varandra speciellt när det handla om pris. 

Priser

Att bara tänka på priset när du väljer städföretag händer rätt ofta. Det som är viktigt att tänka på är vad som får priset att se ut som det gör. Ett städföretag som har kollektivavtal för sina anställda kommer att behöva ta lite högre pris. Föredelarna med att anlita ett städföretag med kollektivavtal är många. En av dessa fördelar är den stora sannolikheten att det anställda trivs och kommer stanna på städföretaget. Vilken betydelse har det för dig kanske du tänker då. När städföretaget har en låg omsättning på personal kan det erbjuda en ordinarie städare till dig. Med möjligheten att få en ordinarie städare kan du känna en trygghet med städföretaget. När du vet vem det är som kommer och städar hemma hos dig vet du också att det går rätt till. Som du märker går dessa delar ihop för priset som städföretaget tar för sin tjänst.

Säkerhet

Som sagt så skapas en trygghet för dig när du vet vem som kommer in i ditt hem och städar. Men andra delar som också skapar säkerhet för dig är att veta hur dina nycklar hanteras. Innan du bestämmer dig för ett städföretag är det därför viktigt att kolla upp detta. svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner är ett bra täcken på att städföretaget har en bra rutin kring nyckelhantering. Andra delar av säkerhet inom städföretaget  kan vara hur det hanterar olyckor. Skulle något gå sönder under veckostädningen hur hanterar det då det. Dessa är såklart viktiga punkter att kolla hos olika städföretag innan valet görs. Detta för att du ska känna ett lugn att om olyckor skulle ske åtgärdas det på rätt sätt.

Veckostädning med rutin och utförande

Hur ett städföretag utför sina veckostädningar och vilka rutiner som finns är viktigt att kolla på när du letar ett städföretag. Städföretagen kommer ha olika utföranden och rutiner kring veckostädningen. Alla Städföretag är uppbyggda på olika sätt. Hos det flesta kan du läsa om deras rutiner och checklistor för att få en uppfattning om hur dem gör. Får du möjlighet till att läsa dessa är det bra att göra det. Har det en bra rutin för veckostädning har det också förmodligen en bra rutin i det andra arbetet som sker på städföretaget. Detta kan till exempel vara hur det hanterar nycklar eller kontakten med kunderna och liknande. 

Städföretagets kundsupport

När något blir fel eller olyckor sker är det bra att kunna få tag på städföretaget lätt och smidigt. När städföretaget har en bra kundsupport kan du känna en trygghet hos dem. Det som du kan göra för att kolla upp denna punkt är att kontakta städföretaget. Att maila eller ringa till dem kan ge en bra uppfattning på hur lång svarstiden är hos städföretaget. Du kan ställa eventuella frågor du har om abonnemang eller liknade under denna tid också. Genom att göra detta får du en uppfattning om hur kommunikationen mellan dig och städföretaget kommer se ut i framtiden. Att få reda på hur kommunikationen ser ut kan vara avgörande för vilket städföretag du väljer. Ett städföretag som är lätt att få tag på och löser problem som uppstår kan vara värt att välja. 

Hitta rätt städföretag 

Att hitta rätt städföretag för veckostädning i Uppsala kan vara svårt. För att hitta det rätta städföretaget för dig då kan det vara bra att kolla recensioner. Att prata med grannar som har veckostädning eller att kolla på internet kan hjälpa i valet. Genom att läsa recensioner från andra som har veckostädning då får du ofta en ärlig bedömning om hur de upplevde städningen. Det kan även ge dig en överblick om hur abonnemang på veckostädning fungerar. När du ska abonnera på veckostädning är det viktigt att det blir rätt direkt. Därför är det viktigt att kolla olika alternativ och överväga innan du väljer städföretag. 

Städat varje vecka med städabonnemang hos Vardagsfrid

Städhjälp, hemstäd, lokalvård och fönsterputs med Vardagsfrid

Bor du i Uppsala och går i tankarna om att skaffa veckostädning? Vardagsfrid erbjuder veckostädning i Uppsala. Du slipper tankarna på städning och låter vardagsfrid sköta städningen åt dig. Med ett städabonnemang hos vardagsfrid får du möjligheten att komma hem till ett rent och fräscht hem. Du får även tid över till det andra i vardagen. Vill du veta mer om veckostädning hos Vardagsfrid kontakta oss genom att trycka på knappen nedan.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp