linkedin Vilka sätt har lokalvård en inverkan på arbetsplatsen?

Vilka sätt har lokalvård en inverkan på arbetsplatsens?

Vilka sätt har lokalvård en inverkan

Lokalvårds inverkan på arbetsplatsen 

Hur en arbetsplats ser ut har en stor betydelse för hur fokuset på arbetet fungerar. En ostädad och stökig arbetsplats gör det svårare att fokusera på arbetet som ska utföras. Därför har lokalvård en stor inverkan på arbetsplatsen. Att trivas på en arbetsplats är en stor del till ett effektivt arbete. Mycket av den trivseln kommer ifrån en ren och fräsch arbetsplats. Med lokalvård lyfter du företagets lokaler. Förutom en högre arbetsprestation från det anställda kommer även intrycket hos besökare att ändras. Städad lokaler ger intrycket av ett städat och organiserat företag.

Med lokalvård kan ert företag bli mer effektivt

Med lokalvård kan ert företag bli mer effektivt

En fungerande lokalvård handlar om att den ska vara effektiv, utföras på rätt sätt och uppfylla de behov som arbetsplatsen har. Vi utför lokalvården medan ni fokuserar på ert arbete och målen som ska uppnås. Lokalvård handlar om rengöring av lokaler i olika storlekar. Ofta kopplas lokalvård till städning som utförs på arbetsplatser. Detta genom att det ofta kopplas till ordet lokalvårdare vilket är ett annat ord för städare. Lokalvård består ofta av olika saker beroende på vilket städföretag du anlitar. Det kan vara allt från dammsugning och tömning av papperskorgar till golvvård.

När ett kontor är städat och organiserat blir det lättare att fokusera på arbetet. När ni låter oss fokusera på lokalvården kan ni fokusera på era arbetsuppgifter och mål som ska uppnås. Vi vill underlätta för er och utför lokalvården på ett sätt som inte förstör era arbetsrutiner. Minska personalomsättningen med bekymmersfria arbetsmiljöer med trevliga leverantörer i korridorerna som säger hej.

Lokalvård som värnar om medarbetare

lokalvård som värnar om medarbetare

Vi vill att våra medarbetare ska känna sig trygga på arbetsplatsen. Med hjälp av kollektivavtal kan vi uppnå det. Det finns en stor skillnad mellan kollektivavtal och kollektiv liknande avtal i städbranschen. För att säkerställa att er lokalvårdare har schyssta arbetsvillkor och löner välj då lokalvård som är kollektivavtalad. Det finns tyvärr några företag som inte har kollektivavtal eller kollektiv liknande villkor för sina medarbetare. Där får det anställda ofta osäkra anställningar, dåliga eller för lite lön och för mycket timmar. Med kollektivavtal för medarbetare ökar chansen till att det trivs på arbetet vilket minskar sjukfrånvaro och uppsägningar. 

Vardagsfrid har sedan starten av företaget för 10 år sedan haft kollektivavtal för medarbetare. När vi kan minska sjukfrånvaron och uppsägningar har vi möjligheten att erbjuda ordinarie städare som utför lokalvården hos ert företag. Det kan såklart finnas tillfällen då det händer saker som gör att en vikarie måste hoppa in. Vardagsfrid utbildar sina medarbetare och alla går igenom samma utbildning och har samma kvalitet så om en vikarie måste hoppa in får ni fortfarande samma kvalitet.

Lokalvård med miljötänk

Lokalvård med miljötänk

Förutom att kollektivavtalet är viktiga är miljön en annan viktig del i vårt arbete med lokalvård. Med miljövänliga produkter och städteknik som utförs på rätt sätt kan vi arbeta mot ett mindre klimatavtryck. Miljö, kvalitet och omtanke genomsyrar hela vardagsfrids verksamhet. 

Genom ergonomisk, ekonomisk och hygieniska processer kan lokalvården blir miljövänlig. Miljöpåverkan minskas även när vi använder våra svanenmärkta städmedel. Vi säkerställer även att doseringen sker på rätt sätt tillsammans med god utrustning.  När vi tvättar våra material som dukar och microfibertrasor gör vi det i speciella tvättmaskiner. Detta för att lösa upp och eliminera det partikeldamm som fastnar på trasorna. Dessa speciella tvättmaskiner gör det i en högre utsträckning än en vanlig tvättmaskin. 

Lokalvård från Vardagsfrid är miljöcertifierad och vi utövar svanenmärkta städmetoder. Utifrån era behov och kvalitetskrav skapar vi en plan för lokalvården som är effektiv och fungerar för just era lokaler. På ett Svanenmärkt och klimatpositivt avtryck hjälper vi er som partner att bli klimatpositiva. På detta sätt kan vi leverera en lokalvård som ni kommer bli nöjd med. 

Vardagsfrid levererar lokalvård med kvalitet

lokalvård med kvalitet

Från oss kan ni förvänta er en lokalvård som är anpassad utifrån era behov, miljö och förutsättningar. Tillsammans med er sätter vi upp en tydlig plan på hur lokalvården ska se ut och utföras hos er. Vi vill alltid vara personliga och serviceminded och på så sätt kan vi skapa en långsiktig kundrelation. Vi skapar en bra arbetsmiljö för er med ett beprövat städsystem som är ekonomiskt, miljövänligt och ergonomiskt. Ni kan era lokaler och vi kan städning tillsammans sätter vi upp en underhållsplan för ert kontor. 

Öka livslängden på golvytan i verksamheten genom att lägga till golvvård i lokalvården. Lokalvården kan bli snabbare och effektivare om golvet blivit behandlat tidigare. När golvvård ska utföras används ett standardmaterial. Vi rekommenderar att golvvård görs under granskning mellan nollstädning och polish.

Förutom golvvård är trappstädning något vi också erbjuder till lokalvården. Trapphus och entreer är ett vanligt inslag i kontor, fastigheter och bostadsrättsföreningar. Fräscha trapphus gör mycket för helhetsintrycket och blir då även en viktig del i lokalvården. Vi har lång erfarenhet av trappstädning och kan se till att er inomhusmiljö blir och är trivsam. 

Andra lokalvårdstjänster från vardagsfrid

 • Underhållsstädning 
 • Storstädning 
 • Fönsterputs 
 • Mattvätt 

Lokalvård för ert företag

Lokalvård för ditt företag

Med stor erfarenhet av lokalvård vet vi att inget företag är likt den andre. Vi har utfört lokalvård på både stora och små ytor. Det gör att vi har mycket vetskap att alla företag har olika behov och behöver olika typer av lokalvård. För att uppnå det bästa resultatet för er anpassar vi lokalvården till era behov. Förutom att utföra en lokalvård som skapar rena och fräscha utrymmen, har vi även extra tilläggstjänster för att göra det lilla extra på er arbetsplats. Det kan vara dem sakerna som gör att medarbetarna trivs lite extra bra på sin arbetsplats. 

I lokalvård från vardagsfrid kan ert företag lägga till att vi ska fixa med frukt och dryck i köket. Hämta kaffe utan strul, vi kan utföra underhåll och påfyllning av kaffemaskinen. Det är alltid trevligt med blommor på kontoret det är något vi också kan lösa. Genom att samla alla avtal till ett företag samlas allt på en faktura och ni vet vilka ni vänder er till om något skulle bli fel eller något inte fungerar som det ska. 

Vardagsfrid tilläggstjänster för lokalvård:

 • Frukt 
 • Dryck 
 • Entrémattor 
 • Gardintvätt 
 • Blommor 
 • Borttransport av emballage 
 • Vaktmästeritjänster

Lokalvård från vardagsfrid

Vi vill förändra samhällsstrukturen och skapa möjligheter. För att uppnå detta behöver vi börja med att eliminera utanförskap, hjälpa integrera utrikesfödda och minska bidragsproblematiken. 

Det är inget nytt att nyanlända kämpar med kommunikationen i ett nytt land. Detta blir även en tydlig barriär när man vill göra sig förstådd och kunna uttrycka sig. Det är medmänniskor som har energi och en stor vilja till att ta sig in på arbetsmarknaden. De har mycket stor kapacitet att jobba och leverera mot kund.

I vår gedigna rekryteringsprocess hittar vi männsikor med ett brinnande hjärta för service. Vi utbildar dessa genom vår städakademi för att det ska vara specialister på de uppdrag och processer som ska genomföras. När de får utbildning, lär sig och blir riktigt duktiga på det dem gör ser vi att självkänslan ökar i deras ögon. När detta sker kan vi levererar lokalvård till kunder som blir nöjda och får en problemfri arbetsmiljö.

Tveka inte på att höra av dig till oss på vardagsfrid om du har frågor eller funderingar. Låt Vardagsfrid berätta mer om lokalvård och vara din städfirma. 

Kontakta oss genom att klicka på knappen nedan. 

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp