linkedin Vad ingår i hemstädning? Rum för rum med Vardagsfrid

Vad ingår i hemstädning?

Vad ingår i hemstädning?

Att städa hemma ser olika ut hos olika personer, dels för att hemmet ser olika ut men också för att utförandet ser görs på olika sätt. Utförandet ser också annorlunda ut beroende på om du gör det själv eller om du har ett städföretag som utför hemstädningen. När du städar själv har du ofta en rutin för ditt utförande. Det ger dig möjligheten att optimera ditt utförande för att effektivisera din hemstädning. Ett städföretag använder sig ofta av chef klistor när det ska utföra hemstädning för att inte missa dem viktiga och ofta bort glömda delarna. 

Effektiv hemstädning

En hemstädning kan ses som en typ av städning som helst ska utföras varje vecka. Detta för att bibehålla husets standard och underlätta storstädningen. Genom att städa varje vecka och göra det ordentligt skapar du dig en rutin som du kan effektivisera varje gång du städar. Det första som behövs när det kommer till att effektivisera hemstädningen är en bra plan för utförandet. För att en hemstädning ska fungera och vara effektiv är det viktigt att du använder dig av rätt utrustning och produkter. Att ha en bra dammsugare och ha koll på funktionerna för stor del för att dammsugning ska gå lätt för dig. Det är även nödvändigt att använda rätt rengöringsmedel på rätt ställe i hemmet. Microfiberdukar är både ett mer miljövänligt och effektivt sätt att utföra din städning. 

Hemstädning av sovrum 

Vad ingår i hemstädning?

Hemstädning i sovrummet är ofta ganska simpelt. Har du inte tillräckligt med tid för städningen så kan en dammtorkning av fria ytor och dammsugning räcka för att sovrummet ska kännas fräschare. Vill du känna att rummet ska bli ännu renare kan du dra ut och byta sängkläder. Dock är det viktigt att du gör det före du städar det andra för att damm eller annat ofta ramlar ner på golvet. Genom att göra det först behöver du inte exempelvis dammsuga två gånger. 

Hemstädning av vardagsrummet 

Vardagsrummet är en annan ganska snabb städad del. Där det börs utföras en dammtorkning av ytorna och dammsugning. För att underlätta dammsugningen av mattor är det bra att komma ihåg att använda filter på dammsugarens handtag för att lätta på vakuum trycket som dammsugaren bildar. Genom att se till att det är undanplockat på denna ytan av hemmet kommer effektivisera din hemstädning. Detta då du slipper avbryta moment för att plocka undan leksaker, tidningar eller liknande. Att hålla efter mellan hemstädningarna kommer inte bara göra att det känns rent och fräscht längre utan också att det effektivisera städningen.

Hemstädning av köket

Vad ingår i hemstädning?

Att städa köket är en viktigt del av hemstädningen då det är ett rum som är väl använt. Det är även viktig att hålla rent då det tillagas mat där. Hålls det inte efter i köket blir det större möjlighet för bakterier att uppstå. Genom att använda rätt metod och rengöringsmedel kan du göra din hemstädning i köket effektiv. Att börja uppifrån och arbeta dig neråt i din städning är ett bra sätt för att se till att det blir rent. I köket kan du alltid börja med att ta köksluckorna på det övre skåpen för att sedan fortsätta neråt. När det kommer till rengörningen av bänkskivan vill du använda rätt medel för att få den ren och inte skada det material den är gjord av. Behandla även spisen på det sätt den behöver. Torka av fria ytor, utrymme där sopbehållare finns och glöm inte bort att ta diskhon sist. 

Hemstädning av badrum

vad ingår i hemstädning

Det kanske mest använda rummen i hemmet som bör städas noggrant. För att se till att det hålls rent i badrummet kan du när du tvättat händerna, dra en trasa runt handfatet samt toalett om det behövs. På så sätt hålls det rent mellan städningarna du underlättar även hemstädningen genom att inte låta kalkrand bildas. Hemstädning i badrummet behöver inte vara tidskrävande men det är viktigt att det blir gjort ordentligt. Putsa speglar och rengöring av snickerier är bra att börja med för att sedan gå vidare på rengöring av handfat, kranar och dusch. När det kommer till att städa badrummet vill du alltid ta toaletten sist för att inte sprida vidare bakterier som kommer på trasan. Även här är det viktigt för att underlätta städning använda rätt rengöringsmedel som fungerar för det smuts som finns i badrum. 

Hemstädning vikta delar

Vad ingår i hemstädning?

Som det har nämnt är rengöringsmedlet en nödvändig del för hemstädning. Det är även bra att använda rätt medel på rätt plats då det behandlar olika typer av smutts. Ett medel för badrummet kommer inte vara effektiv i köket och vice versa.  Att ha ett väl uttänkt genomförande på din städning och inte glömma delar som att rengöra micron är viktigt. Andra delar som kan vara lätt att glömma när du städar kan vara under handfatet i badrummet där det kan rinna vatten efter en tvättat händerna. Det kan också vara detaljerna som att ta lister och dörrkarmar samt rengöra köksutrustning. 

Storstädning och fönsterputsning

En annan viktigt del av hemstädning och att den utförs är det faktum att den underlättar storstädning. En storstädning ska utföras några gånger per år och innehåller mer moment än en vanlig hemstädning. Därför behöver du lägga ner lite mer tid på den än hemstädningen. En storstädning går ut på att ta delar som vanligtvis inte görs. Det kan till exempel vara att rensa vattenlås, golvbrunn eller att skrubba lite extra för att få bort kalkavlagringar på duschväggarna.Att putsa fönsterna är som storstädningen och bör utföras några gånger per år. Det är viktigt att utföra den då det ger ett lyft när hemmet är städat och ljuset utifrån kan komma in. Utför du fönsterputsningen i samband med storstädning kan du få känslan av ett riktig fin och rent hem. 

Hemstädning med städföretag

Vad ingår i hemstädning?

När det kommer till hemstädning hos städföretag kan grundutbudet skiljas åt beroende på städföretaget du väljer. För att ta reda på vad ett städföretag har för hemstädnings utbud kan du kolla på hemsidorna för olika städföretag. Hos städföretag finns det ofta ett grundutbud som det erbjuder, där du också kan lägga till olika tillägg om grundutbudet saknar någon viktig del för dig. När du har bestämt dig för att ett städföretag ska ta hand om din hemstädning är det viktig att det blir rätt. Genom att kolla på olika alternativ av städföretag kan det bli riktigt bra för dig. Ofta väljer man hemstädning av anledningar som att det inte finns tillräckligt med tid i veckan att hinna med städningen. Det som kan vara svårt och kan överväga om man ska skaffa hemstädning är priset och vad man egentligen få i sin hemstädning.

Grundutbud för hemstädning 

När du väl har bestämt dig för att använda hemstädning så vill du kolla på städföretag som passar det du behöver. Ett grundutbud kommer som nändes tidigare se olika ut hos städföretagen du kollar på. Grundutbudet kan vara uppbyggt exempelvis på generellt för rum där utförs dammtorkning & rengöring av fria ytor, tavlor, putsning av speglar, dammsugning av golv samt tömning av papperskorgar. Det tillkommer en del moment i städning av kök och badrum då dessa kräver mer städning för det ska bli rent. I köket ska det som är generellt för alla rum städas men det kan också ingå rengöring på överskåp, vägg över spis, bänkskiva och spis och nedre skåp. Tömning av sopbehållare och rengöring där det står. Det kan även ingå mer delar eftersom det beror på vad städföretaget erbjuder. I badrum tillkommer ofta rengöring av duschväggar, dusch eller badkar. Även tillkommer städning av handfat och toalett.

Anlita städföretag för hemstädning

När du anlitar det städföretag som passar dina behov kan du släppa tankarna på städning. När du väljer städföretag kan du passa på att välja ett som kan utföra din storstädning och fönsterputsning också. Detta gör att du helt och hållet behöver tänka på dem olika delarna i hemstädningen och får ett fräsch och städat hem.  Som det nämndes tidigare kan det vara svårt att känna att hemstädning är värt priset. Därför kan det vara bra att veta vad som avgör priset hos städföretag. Ett städföretag med kollektivavtal kommer ha en högre prisbild än ett utan. Men för att ha hemstädning med ett gott samvete och veta att din städare har schyssta arbetsvillkor och lön kan det vara värt att välja ett städföretag med kollektivavtal. Det är inte bara bra för dem anställda på företaget utan kan även vara bra för din del.

Hemstädning med kollektivavtal

Vad ingår i hemstädning?

Trivs personalen på jobbet är det större chans att dem stanna på arbetsplatsen. För att se till att arbetsstyrkan trivs är det viktigt att dem har schyssta avtal och bra löner. När ett städföretag har detta är det en större chans att personal omsättningen på det förtaget stannar. När städföretaget har personal som stannar kan dem erbjuda en ordinarie städare till dig. Att du har en ordinarie städare kan vara en trygghet då vet du vem som kommer in i ditt hem och städar. Tryggheten ökar i och med att du lär känna din städare och vet vad de gör när det städar. När du lärt känna din städare kan du också kännas skönt att veta att dem blir betalda rätt lön och har bra arbetsvillkor. Vissa städföretag utan kollektivavtal betala till exempel inte lön för städaren då de behöver resa mellan olika hushåll. 

Hemstädning

Vad ingår i hemstädning?

För att din hemstädning ska bli så bra för dig som möjligt vill du hitta rätt från början och inte behöva klaga på saker eller behöva byta städföretag. Det är därför nödvändigt att undersöka dem olika alternativ som finns i form av städföretag och hemstädning. Att hitta ett städföretag som kan nå den nivån och fylla det behov är prio ett för många. Genom att sätta ett pris eller budget som du känner att du kan lägga på att köpa hemstädning för att sedan matcha detta till ett företag är en bra start på att hitta rätt. Andra delar som är bra att titta på innan du väljer ett företag är hur dem tar hand om olyckshändelser. Vilken säkerhet dem har kring nycklar och hanteringen av dessa. Det är också bra att kolla vad som händer vid schema ändringar eller avbokning av städning.

Hemstädning hos Vardagsfrid

Är du ute efter hemstädning som har kollektivavtal för sina anställda kan Vardagsfrid vara ett alternativ för dig. Vardagsfrid erbjuder hemstädning och andra delar som passar det mesta hushållen. Vardagsfrid använder sig av svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner. Vardagsfrids hemstädning stävar alltid emot att bli klimatposetiva. Till ett bra pris kan du få Vardagsfrid att utföra din hemstädning och du får komma hem till ett rent och städat hem utan att lyfta ett finger. Blir du sugen på att anlita Vardagsfrid för hemstädning eller har frågor eller funderingar är det bara att klicka på knappen nedan. Förutom hemstädning erbjuder vi även storstädning och fönsterputsning som du kan lägga till i ditt abonnemang för att slippa tankarna helt på städningen av ditt hem.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp