<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

 • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Vad ingår i hemstädning?

Vad ingår i hemstädning?

Vad ingår i hemstädning?

Letar du efter hemstädning som har kollektivavtal, jobbar effektivt med checklistor, personal som trivs på jobbet och har ett miljötänk. Då är Vardagsfrid ett bra alternativ för dig. Att känna trygghet till det städföretag du har anlitat till hemstädning är en självklarhet för oss på Vardagsfrid. För att du ska få denna trygghet erbjuder vi att ordinarie städare kommer varje gång vi städar ditt hem. Du lär känna “din” städare och vet vem som är i hemmet. Vi erbjuder hemstädning och andra tjänster som passar de flesta hushåll. Vardagsfrid använder sig av svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner (SSF) för högsta säkerhet för både våra kunder, men också för våra anställda. Vi har även en strävan att bli klimatpositiva och använder minimala, men korrekta mängder av kemiska medel. Även Svanenmärkt och ergonomisk utrustning framtagna för vår specifika städmetod. Läs nedan vad som ingår i hemstädning när du bokar via oss på Vardagsfrid!
 

Starka checklistor

Untitled design (69)-min

 

Vardagsfrid använder sig regelbundet av checklistor när vi ska utföra hemstädning för att inte missa viktiga delar i hemmet, som man själv lätt glömmer bort. I hemstädning gäller det att ha en plan för vad och hur det ska städas. Detta för att effektivisera och underlätta hemstädningen. Checklistor är ofta uppbyggda per rum som blir ihopsatt till en stor checklista.

Nedan ser du vad våra kunder behöver tänka på vid hemstädning och vad som ingår när vi kommer hem till dig.

Att tänka på inför hemstädning

 • Plocka undan leksaker, kläder m.m för att vi ska komma åt ordentligt. 
 • Byt dammsugarpåsen om det behövs. 
 • Se till att diskbänk och arbetsbänkar är fria från saker. 

*Om du behöver hjälp med att plocka undan går det givetvis bra att lägga till det för hemstädning. Så löser vi även förberedelserna.

Städmaterial:

 • Kund ansvarar för att tvätta microdukar och golvmopp mellan tillfällena. 
 • Dammsugare, inklusive dammsugarpåsar. 
 • Sopskyffel samt sopborste. 
 • 2 st plasthinkar eller liknande behållare. 

Generellt för alla rum:

 • Dammtorkning av tavlor vid behov.
 • Dammtorkning av lampor och lampfötter.
 • Dammtorkning av fönsterbrädor.
 • Rengöring av synliga fläckar på dörrar.
 • Rengöring av möbler med fria ytor.
 • Rengöring av speglar.
 • Dammsugning av klädda/stoppade möbler.
 • Dammsugning av golv och mattor. 
 • Dammsugning och rengöring av golv samt lister.
 • Putsning av speglar, rengöring av synlig smuts på kontakter, dörrar och karmar.
 • Tömning av papperskorgar. 

Vad ingår i hemstädning? 

Nedan följer en lista med vad som ingår i respektive rum:

stadutrusting-for.-hemstadnign.-microfiberduk-scaled-e1616576453588-900x796 (1)-1

 

Kök 

Köket sägs vara hjärtat av hemmet och är en viktigt del av vad som ingår i hemstädning. Det är även viktigt att hålla rent då det tillagas mat och man vill inte få in bakterier. Genom att använda rätt metod och rengöringsmedel skapar vi en effektiv städning i ditt kök. I köket börjar vi med de övre köksluckorna för att sedan fortsätta nedåt. När det kommer till rengöringen av bänkskivan använder vi rätt medel för att få den ren och samtidigt inte skada det material skivan är gjord av. Sedan avtorkning av fria ytor, utrymme där sopbehållare finns och sist men inte minst, diskhon. Vardagsfrid checklista för köket hittar du nedan.

 • Rengöring av diskbänk, arbetsbänk och spis samt vid behov ovanför dessa. 
 • Rengöring av kran och kakel ovanför diskbänk. 
 • Rengöring av synlig smuts på köksluckor och runt handtag på köksskåp. 
 • Rengöring av eventuella hyllor. 
 • Tömning av sopbehållare. 
 • Rengöring av ut- och insidan i skåp där sopbehållare finns. 
 • Rengöring av utsidan på vitvaror och fläkt. 
 • Rengöring av mikrovågsugn (ut- och invändigt). 
 • Dammsugning av eventuella mattor. 

Vardagsrum

Vardagsrummet är en del av hemmet som går snabbt att städa. Det bör utföras en dammtorkning av ytorna samt dammsugning. Genom att se till att det är undanplockat på denna ytan gör att vi kan effektivisera din hemstädning. Då vi slipper avbryta om det är saker i vägen. Sedan är det bra att hålla efter mellan tillfällena av hemstädningen. 

Sovrum

Hemstädning i sovrummet är ofta ganska simpelt. Där dammtorkning av fria ytor och dammsugning sker. Ett ställe i hemmet man gärna vill ska hållas rent då man sover i det rummet. Vardagsfrid utför hemstädning som optimerar din vardag.

Badrum

Hemstädning i badrummet behöver inte vara tidskrävande men det är viktigt att det blir gjort ordentligt. När det kommer till att städa badrummet vill du alltid ta toaletten sist för att inte sprida vidare bakterier som kommer på trasan. Även här är det viktigt att underlätta städning genom att använda rätt rengöringsmedel som fungerar för det smuts som finns i badrum. Vardagsfrid checklista för badrum hittar du nedan.

 • Rengöring av badkar, handfat och toalett.
 • Rengöring av eventuella hyllor.
 • Rengöring av duschkabinväggar/duschväggar.
 • Rengöring av fläckar och runt handtag på badrumsskåp.
 • Tömning av papperskorgar.
 • Rengöring av kranar och rör man kommer åt.

Tilläggstjänster

stadfirma-kok-profilbild--900x600 (1)-2

 

Vardagsfrid har alltid ett grundutbud på städtjänster men vi har även tilläggstjänster för att anpassa efter våra kunders behov. Att lägga till en tjänst kan underlätta för dig och livspusslet man har i vardagen. För hemstädning kan du lägga till plocktid, urplockning av diskmaskin eller vikning av tvätt m.m. Plocktid är den mest återkommande tilläggstjänsten som väljs till hemstädning av våra kunder. Det ska gå lätt för städaren att utföra sitt arbete, underlätta för dig själv men även din städare och lägg till plocktid som en tilläggstjänst.

Storstädning och fönsterputsning

En annan viktigt del av hemstädning är b.l.a storstädning och fönsterputs som bör göras x-antal gånger per år och innehåller fler moment än bara en hemstädning. Detta underlättar även veckostädningen i hemmet då grunden är ren. Det kan t ex vara att rensa vattenlås, golvbrunn eller skrubba bort kalkavlagringar på duschväggarna. Att putsa fönster är som en storstädning och bör också utföras några gånger per år. Det är viktigt att utföra fönsterputs då det ger ett lyft när hemmet är städat och ljuset utifrån kommer in i hemmet. Utför du fönsterputsningen i samband med storstädning får du känslan av ett riktigt fint och rent hem. Speciellt till våren och sommaren. 

Städabonnemang

En del som många tänker på innan det börjar använda sig av ett städabonnemang är priset. Priset för städabonnemang ser olika ut beroende på städföretag och vad det erbjuder. Det är därför en av det viktiga delarna att tänka på innan du skapar ett städabonnemang. Blir du sugen på att skaffa ett städabonnemang som återkommer till dig varje eller varannan vecka och slippa stressen att inte veta när nästa gång hemmet blir städat? Hör av dig till oss på Vardagsfrid så hjälper vi dig att sätta upp ett skräddarsytt schema som fungerar bäst för dig och din vardag. Detta för att även bibehålla husets standard och underlätta storstädningen. Genom att städa varje/varannan vecka gör att du ordentligt skapar en rutin som gör att du kan fokusera på annat i livet. 

Miljö

stada-miljovanligt.-stada-miljovanligt-900x600 (1)-1-min (1) (1)

 

Vi tar hänsyn till miljön i alla hänseenden, från valet av transport till det papper vi använder i skrivaren.

 

Vi på Vardagsfrid utför miljövänlig städning hos våra kunder. Det innebär att vi tar hänsyn till miljön i alla hänseenden, från valet av transport till det papper vi använder i skrivaren.

I största möjliga mån försöker vi använda oss av kollektivtrafiken för transporter i den utsträckning det går, vårt utsläppsmål med våra bilar är att snittet ska ligga på miljöbilsklass.

Med valet att få hemstädning innebär det mer än ett städat hem. Det är att ha ett miljötänk och att aktivt minimera klimatavtryck. Ofta åker våra städare till dig kollektivt och använder en Svanenmärkt städmetod.     

Det betyder att med hemstädning använder vi oss av produkter som är miljövänliga och försöker undvika kemikalier när det städas i ditt hem. För en god hemstädning med bra resultat använder vi oss av Svanenmärkt och ergonomisk utrustning. Vi tänker på hållbarhet ur ett långsiktigt perspektiv.

Säker hemstädning med Vardagsfrid

För att uppnå en säker hemstädning för våra kunder tar vi det säkra före det osäkra. Vi går under ansvarsförsäkring som skulle hända med en sak i hemmet eller person skulle komma till skada under själva städuppdraget. När vi hanterar våra kunders nycklar gör vi alltid det utifrån våra nyckelrutiner, då vi tar ansvar för högsta säkerheten i våra uppdrag. Andra lösningar som kunden föreslår kan vi inte ansvara för pga för hög risk med tredje parts inblandning i olåsta miljöer. Detta är vi väldigt tydliga med i våra allmänna villkor. 

Vår organisation styrs av värdeorden Säkerhet, Ansvar och Kvalitet. Bra nyckelrutiner är A och O för att få förtroende från kund, vi har valt att samarbeta med Svenska Stöldskyddsföreningens Nyckelrutiner (SSF).

Personalkontroll: 

 • Utdrag ur polisens belastningsregister för all personal. Kund och medarbetare ska veta att alla är kontrollerade och schyssta. 
 • Sekretessavtal tecknas med all personal. Dels för kundens integritet, men även för personalens säkerhet när dom arbetar ensamma hos kund. 
 • All personal bär företagskläder och ID-kort 

Nyckelhantering: 

 • Våra säkerhetsrutiner säkerställs via rådgivning från SSF (Svenska Stöldskyddsföreningen). 
 • Alla nycklar hanteras anonymiserat och kodat enligt SSFs riktlinjer. Inga kunduppgifter finns i närheten av nycklarna. 

Garanti

Med vår kvalitetsgaranti vill vi göra er helt nöjda. Vi hjälper er med bekymmersfri hemstädning. Skulle ni inte vara helt tillfredsställda, vill vi snabbt ställa allt tillrätta för att ni ska bli nöjda med resultatet. Nöjdhetsgaranti och kvalitetskrav är något som vi på Vardagsfrid jobbar mycket med. Genom att ha nöjdhetsgranti och krav på kvalitet ökar det kundernas upplevelse. Kvalitetskraven vi har gör att du kan rapportera missnöje om du inte skulle vara nöjd med resultatet av städningen. Skulle du inte vara nöjd, kan du ta del av nöjdhetsgarantin så gör vi om och gör rätt samt slutför uppdraget på det vis du vill ha det.

Trygghet med hemstädning

aktiv-arbetsintegration-kollektivavtal-900x540 (1)-1

 

Trivs personalen på jobbet är det större chans att de stannar på arbetsplatsen och personalomsättningen inte blir lika hög. För att detta ska ske är det viktigt att de anställda har schyssta avtal och bra löner. När ett städföretag har personal som stannar och mår bra, är det lättare att erbjuda en ordinarie städare som kommer hem till dig.

Att du har en ordinarie städare kan vara en trygghet då du vet vem som kommer in i ditt hem och städar. Vi månar om våra anställda och det är viktigt att de trivs på jobbet och känner sig trygga vilket innebär att vi är en seriös arbetsgivare som bryr oss om att våra medarbetare har det bra. Priset på städning är inte alltid det viktigaste att se över. Då ett alltför billigt pris på ett städbolag kan indikera att städpersonalen inte går under kollektivavtal. Ett högt pris behöver dock inte betyda att ett städbolag har kollektivavtal.

Vi är därmed stolta att vi kan erbjuda en arbetsplats med kollektivavtal, goda villkor och en bra lön för våra medarbetare. Där personalen trivs och gillar sin arbetsplats.

Blir du sugen på att anlita Vardagsfrid för hemstädning eller har frågor och funderingar är det bara att klicka på knappen nedan. Vi hjälper dig hitta en lösning som fungerar för just dig och dina behov.

Välkommen till oss på Vardagsfrid!

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp