linkedin Vad är lokalvård? med Vardagsfrid

Lokalvård

Gruppbild medarbetare

Lokalvård

Olika begrepp finns det gott om inom städbranschen och när det gäller lokalvård så betyder det att en städare/lokalvårdare arbetar inom oftast, i större lokaler som offentliga lokaler med bibliotek, skolor, industrier och stora kontor samt trapphus.

Vardagsfrid erbjuder lokalvård och vi är specialister på just städning inom området: lokalvård. Vi tar oss an, såväl stora som små ytor och med många års erfarenhet, samt över 70 kompetenta medarbetare hos oss. Kan du lita på att du får ett väl utfört städjobb när du anlitar oss för lokalvård. Givetvis lämnar vi aldrig något åt slumpen när det kommer till lokalvård. Välstädade lokaler och ytor gör mycket för det upplevda/första intrycket och känslan. När det handlar om gemensamma ytor som till exempel, en arbetsplats blir det extra viktigt – och inte minst för arbetsmiljön.

Fördelen med att anlita oss på Vardagsfrid för lokalvård är att vi har det som krävs för att ta på oss de större uppdragen som finns. Där vi alltid tar hänsyn till de unika behoven och miljöerna i varje uppdrag. Samtidigt är vi ett personligt företag och vi är måna om att ha en bra relation med dig som kund för att på så vis kunna hålla ett långsiktigt samarbete. 

Effektivitet och kvalitet

Lokalvård handlar mer än att bara hålla rent, det handlar även om att lokalvården ska utföras effektivt, smart och utifrån kundens behov. 

Välstädade utrymmen och lokaler skapar en direkt inverkan på helhetsintrycket i fastigheten. Detsamma gäller trapphus, som bidrar till det första intrycket av fastigheten för besökare till en lokal.

Vardagsfrid vet hur man ska tacklar uppdrag inom lokalvård med en tydlig plan utifrån rådande behov, miljö och förutsättningar. Vi bygger långsiktiga kundrelationer genom att vara personliga och serviceinriktade. Vi baserar vår lokalvård på ett beprövat städsystem som är ergonomiskt, miljövänligt och ekonomiskt.

Vi prioriterar långsiktiga kundrelationer och bygger dessa genom att alltid vara personliga och serviceminded i vårt bemötande. Detta för att kunna anpassa upplevelsen för dig som kund så att det blir bra. Vi siktar alltid högt på vår kundnöjdhet. 

All vår lokalvård är utformad från ett beprövat städsystem som lägger vikt på ergonomi, miljövänlighet och ekonomi. Med stor kunskap om hur man städar olika typer av lokaler, tar vi tillsammans fram en underhållsplan som passar ert behov av lokalvård.

Du kan välja själv, men du kan få fakturorna löpande från Vardagsfrid med alla uppgifter om betalning, d.v.s bankgironummer, sista betalningsdag m.m. Betalning sker i efterskott, (månaden efter). Du kan även betala med hjälp av Kivra direkt via deras app. Kundunik och effektiv lokalvård erbjuds mot en offert. En trygg hantering som går snabbt och smidigt. 

Lokalvårdstjänster

Städtjänster i Stockholm

Med bred och lång erfarenhet i spektrumet utifrån hygienkraven i laboratoriemiljö till stora kontor. Så har vi krav på tillhörande logistik och helhetsservice när vi städar ett  behandlingshem, skolor, förskolor, butiker och privata hem. Vi är er rådgivande kompetenspartner inom lokalvård. Vardagsfrid har många år av erfarenhet av lokalvård, från tusentals kunder säkerställer vi att din förväntan och återkommande leverans blir uppskattad. Oavsett hur dina städbehov ser ut är du alltid välkommen att kontakta oss för din önskade lokalvård. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar dig som kund, enligt den städfrekvens du önskar.

Tjänster och tilläggstjänster vi har tillhörande lokalvård kan du hitta nedan:

Vardagsfrid lokalvårdstjänster: 

 • Underhållsstädning 
 • Storstädning 
 • Fönsterputs 
 • Mattvätt 
 • Golvvård 

Vardagsfrid tillhandahåller även: 

 • Frukt 
 • Dryck 
 • Entrémattor 
 • Gardintvätt 
 • Blommor 
 • Borttransport av emballage 
 • Vaktmästeritjänster

Storstäd

Ibland kan det vara bra att beställa en storstädning inom lokalvård av Vardagsfrid, iallafall någon/några gånger per år. Vi har lång erfarenhet av storstädning, flyttstädning och veckostädning, genom detta vet vi vad vad vi gör och kan utföra. Vårt team för enstaka städ är specialister på storstädning. Med rätt utbildning, rutiner och checklistor för vad som ingår i en storstädning utför vi uppdraget på det sätt du önskar.

Under en storstädning utför vi ytor som man sällan ser och därför inte vill betala för veckovis. Exempel är ovanpå skåp, ugnar, golvbrunnssilar, luftventiler, avkalkning av samtliga badrumsväggar m.m. Detta gör att du får mer för pengarna och en renare lokal, då ytorna blir mer lättstädade efter ett storstäd. 

Fönsterputs

Snabbt, smidigt, skinande rent och minimal påverkan på produktion, samt utan spill och ränder – det är vad vi på Vardagsfrid kallar för en riktig fönsterputs. Vardagsfrid erbjuder professionell fönsterputs för ett strålande resultat. Våra erfarna fönsterputsare kan ta en mindre kund själv eller utföra uppgiften i team om uppdraget är av större behov. Kontor, hotell, skola, butik eller andra lokaler. Vi har kompetensen att utföra fönsterputs av varierande typer av miljöer som våra kunder förfogar över. Även invändiga ytor, exempelvis glasväggar, avskiljare och interna fönster, kan putsas återkommande hos våra uppdragsgivare. 

Stora fönster på hög höjd som ska putsas?

-Våra fönsterputsare använder en så kallad skaftteknik upp till 5 meter. Samt skylift för att utföra uppdraget på ett säkert sätt med bra kvalitet. 

Hur ofta behöver ni fönsterputs till lokalvården?

-Vi rättar oss efter era unika behov. Vanligtvis planerar vi in ett antal årliga besök eller så utför vi enstaka punkt uppdrag. Ni kan inkludera fönsterputs i ert lokalvårdsavtal.

Golvvård

Rena golv ger en fräsch känsla och ett välstädat intryck av lokalerna. Med lokalvård kan du även välja att få golvvård för skinande rena golv av lokalerna som vi städar. Både för de som jobbar där men även för de som är besökare. Golvvård erbjuder vi för att golvytan ska få längre livslängd.

Om golven är behandlade möjliggör det återkommande lokalvård som är snabb men också effektiv. Golvvården behandlas med standardmaterial och hur omfattande det är avgörs mellan noll städning och polish.

Reco.se

vardagsfrid rekommenderad hemstädning på reco

När man köper en städtjänst som lokalvård, vill man ha rekommendationer till en bra leverantör. Våra kunder rapporterar löpande om deras upplevelse med oss och vår lokalvård. Med ett betyg på 4 av 5 de senaste åren kan du vara säker på att vi håller det vi lovar. Läs över 500 rekommendationer om oss på RECO.se/vardagsfrid.

Här är 5 stycken rekommendationer som kunder håller högt när man ska köpa lokalvård:

 1. En granne som har haft lokalvård rekommenderar sin städfirma.
 2. En vän/bekant/kollega med samma värderingar rekommenderar lokalvård.
 3. En kontakt på sociala medier rekommenderar som svar på en fråga i en grupp.
 4. RECO.se, Trustpilot, Facebook och Googles rekommendationssystem med många röster om städbolaget.
 5. Namnsatt intygande om tjänsten som kan valideras med kundens namn, bild och område gällande lokalvård.

Säkerhet och lokalvård

Säkerhet, ansvar och kvalitet.

Gör ni några kontroller av personal innan ni anställer på Vardagsfrid? 

Vår organisation styrs av värdeorden Säkerhet, Ansvar och Kvalitet. Innan vi anställer nya medarbetare till Vardagsfrid gör vi utdrag från polisens belastningsregister. Vi har även andra rutiner vid anställning för att upplägget till dig som kund ska känna dig trygg. Så som att t ex ta referenser och låta medarbetarna skriva under sekretessavtal.

Bra nyckelrutiner är A och O för att vinna ett förtroende hos kund, vi har valt att arbeta med Stöldskyddsföreningens Nyckelrutiner. Och då inte bara för kundens skull, utan även för våra medarbetares säkerhet. Alla parter är inräknade i vårt tänk kring rutiner och säkerhet.

Vår process består av följande:

Personalkontroll

 • Utdrag från polisens belastningsregister för all personal. Kund och medarbetare ska veta att alla är kontrollerade och schyssta. 
 • Sekretessavtal tecknas med all personal. Dels för kundens integritet, men även för personalens säkerhet när de arbetar ensamma hos kund. 
 • All personal bär företagskläder och ID-kort.

Nyckelhantering

 • Våra säkerhetsrutiner säkerställs via rådgivning från SSF (Svenska Stöldskyddsföreningen). 
 • Alla nycklar hanteras anonymiserat och kodat enligt SSF:s riktlinjer. Inga kunduppgifter finns i närheten av nycklarna.

När vi hanterar nyckeln utifrån våra rutiner kan vi ta ansvar för säkerheten i uppdraget. Andra lösningar som kunden föreslår kan vi inte ansvara för, pga stor risk med tredje parts inblandning i icke låsta miljöer. Detta är vi väldigt tydliga med i våra allmänna villkor.

Miljö

städa miljövänligt

Miljö, kvalitet och omtanke står högt i fokus hos Vardagsfrid och genomsyrar hela vår verksamhet. Med vår tjänst, lokalvård utför vi även kemikaliefri städning. Miljövänlig städning på rätt sätt görs genom ergonomiskt, ekonomiskt och hygieniska processer. När material som dukar och micropoppar ska rengöras samt tvättas, gör vi det i speciella tvättmaskiner. De löser upp och eliminerar partikeldamm från grunden. I en högre utsträckning än vanliga tvättmaskiner

God utrustning gör att vi även kan säkerställa rätt dosering, samtidigt som vi minimerar miljöpåverkan med våra Svanenmärkta städmedel. Vi anpassar rengöringsmedel och fukten efter golvet för att lokalvården ska gå till på ett skonsamt men effektivt sätt.

Allt ifrån vårt arbetssätt till resultaten ute hos våra kunder, erbjuder vi på Vardagsfrid lokalvård som är miljöcertifierad och utövar Svanenmärkta städmetoder för lokalvård. Utifrån era kvalitetskrav och behov upprättas en effektiv lokalvård för just era lokaler. Svanenmärkning och ett klimatpositivt avtryck, som Svanen-certifierad partner driver vi våra kunders längtan att bli klimatpositiva. Med rådgivning inom Svanenmärkta städmetoder ökar vi kundernas livslängd på b.l.a golv och klimatpositiva åtgärder för att skapa effektivt underhåll av lokalerna. Självklart med inrådan från era behov och önskemål, för att uppnå högsta möjliga effekt. 

Vardagsfrid och lokalvård

Som ett modernt städföretag som erbjuder lokalvård, sätter vi en stor stolthet i att alla våra anställda omfattas av kollektivavtal. Vi drivs framåt av övertygelsen om att en trygg anställning är framtiden för vår bransch och en garant för att medarbetaren gör ett bra jobb. När den anställde är trygg och trivs med sitt jobb ger det förutsättningar för en så väl utförd städning som möjligt.

Vår rekryteringsprocess fokuserar främst på dedikation istället för erfarenhet. Alla våra städare är utbildade internt från grunden och blir specialister på det de utför hos kunder. Våra lokalvårdare är utbildade för att genomföra en bra lokalvård med ett tänk utifrån miljö, kvalitet och omtanke som självklara ledord som genomsyrar oss. 

Alla våra anställda har kollektivavtal och vi är en auktoriserad serviceentreprenör, med en SRY-certifierad driftledning (Servicebranschens yrkesnämnd). Som verkar för kompetensutveckling inom städ-och servicebranschen. Genom vårt tänk och ett tydligt varför vi gör detta jobb, skapar Vardagsfrid en bra arbetsställning och en god stämning. Vi är för utveckling inom städbranschen och genom att anställa oss för din lokalvård, bidrar även du med att främja till kunskap och bättre villkor till städare inom yrket.

Så, går du i tankar på att få väl utförd lokalvård har du hittat rätt, vi svarar på dina frågor och funderingar för hur lokalvård kan se ut för just dig. Välkommen att kontakta oss så hjälper vid dig vidare i ditt sök och svarar på de frågor du har.

Klicka på knappen nedan!

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp