<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Topp 7 sätt att städa bort katthår

Topp 7 sätt att städa bort katthår

 

Katt och hundhår är för många ett otyg i hemstädningen och specialverktyget har man inte köpt. Här är en hemstädningsspecialisten hemliga guide att effektivt bli av med katt- och hundhår.

Hemligheten ligger i statisk elektricitet, gummi och fukt. När håret är torrt, virvlar det lätt runt och dras till ett annat ställe gärna med statisk elektricitet. 

Lite fukt, gummimaterial eller en fuktig hand fungerar bra i praktiken Här är topplistan på saker som tar bort hår.

Möbelborsten

Varje hemstädares dröm när den saknas hos kund. De små snedvinklade borsten rullar upp hår från soffor, kuddar och mattor på ett enkelt sätt. När du drar borsten tillbaka så sugs allt bort.
På djupare mattor kan du ta vanliga munstycket fast med borsten för parkett utfällt och få samma kammande effekt. Det är lite tyngre, men en anledning varför mattorna kan se lite luftigare när hemstädningspecialisten varit på besök.

Gummilist på sopskoveln

Om gummilisten på sopskoveln är mjuk kan du skrapa soffan med den och dra håren fram ur tyget som rullas ihop till små korvar.

Fönstersputsskrapan

Fönsterskrapan brukar ha hög kvalitet på gummilisten och fungera bra att städa bort hår med. Nackdelen med fönsterskrapans mjuka gummilisten är att den snabbt nöts och lämnar vattenspår nästa gång du putsar fönstren.

Sotsvamp

Sotsvampen ser ut som en vanlig svamp, men med är tung och har hög andel gummi. Den kommer ner djupare i skåror och vinklar än vad skraporna gör. Svampens struktur gör att du kan fånga tjocka lager av hår på ett effektivt sätt. Borsta av soffan där djuren brukar ligga så får du upp håret smidigt i städningen i små rullar.

Gummihandske

De flesta har en gummihandske hemma. Lätt fuktad fungerar den som bäst att skrapa upp hår med från soffor och andra tygytor. Med dammsugaren i andra handen blir du effektiv att samla ihop hårrullar som dammsugaren får tag i.

Vatten

I brist på allt ovan, fukta din hand och klappa ytan så fastnar katthåret bra och blir små rullar som kan plockas slängas eller dammsugas bort i städningen.

Hårkam

Att ta bort håret innan det ligger på golvet är en preventiv metod för att slippa städa.

Följ dessa hårresande städtips så får du ett bekymmer mindre i din städning. Fast enklaste lösningen är ju nakenkatter.

 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

Så undviker du de vanligaste misstagen vid rengöring av tvättmaskin

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år