<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Städabonnemang – vi gör det du helst slipper

Städabonnemang – vi gör det du helst slipper

Städabonnemang – vi gör det du helst slipper

 
 

Vi vet, vardagspusslets bitar vägrar ibland att passa med varandra. Tiden räcker helt enkelt inte till för det man egentligen vill göra. Vår uppgift är att ge dig den frid du behöver. Hur? Genom ett städabonnemang med hemstädning som tuffar på i bakgrunden utan att du behöver lyfta en pinal. Skönt va? Läs mer om städabonnemang och hur du ska tänka när det kommer till ett städabonnemang.

Ett städabonnemang för din och hemmets hälsa

Vardagsfrid städabonnemang hindrar inte enbart från onödig stress över städning som alltid lyckas komma sist i prioriteringsordningen utan är även ett sätt att bibehålla hemmets standard och välmående. Hur ofta du vill att vårt team kommer och städar hos dig bestämmer du naturligtvis själv. Men bor du i exempelvis lägenhet rekommenderar vi att det sker en gång i veckan. Varannan eller var fjärde vecka är också ett vanligt upplägg för våra städabonnemang. Innan vi rullar igång städtjänsten stämmer vi av med er vilken frekvens ni efterfrågar samt har en genomgång av viktiga städområden och ytor. Något som adderas till vår omfattande checklista och som vår städpersonal följer till punkt och pricka under varje städtillfälle. Er trygghet som kund är vår främsta prioritering. Därför ser vi till att det alltid är samma personal som ni byggt en relation med och litar på som genomför städningen. Ni ska aldrig behöva känna en oro inför att en främling befinner sig i er privata sfär. Med det rätta städabonnemangetr dig i form av hur  många gånger i månaden du vill ha det städat, hur du vill ha det städat och vetskapen om att personalen har bra avtal kan du slappna av och fokusera på det andra viktiga i vardagen. 

Vad ingår i ett städabonnemang?

basta-stadfriman-i-stockholm.-innan-du-bestammer-dig-900x600 (1)

 

En veckostädning sker under normal arbetstid, måndag till fredag, kl 8-17. Städning med Vardagsfrid utgår från en välbeprövad checklista (vår städbibel) som består av ett antal standardmoment samt tillval och avvikelser enligt överenskommelse.

Dammsugning, puts, dammtorkning och avtorkning är förstås bärande städmoment för alla rum – exempelvis golv, lister, speglar, kontakter, dörrar, karmar, tavlor, lampor, lampfötter, fönsterbrädor, möbler och mattor. Vi tömmer självfallet även papperskorgar.

För särskilda utrymmen, såsom kök och badrum, tillkommer vissa specifika moment:

  • Rengöring av diskbänk, arbetsbänk och spis samt vid behov ovanför dessa. 
  • Avtorkning av kran och kakel ovanför diskbänk. 
  • Avtorkning av synlig smuts på köksluckor och runt handtag på köksskåp. 
  • Avtorkning av hyllor. 
  • Tömning av sopbehållare. 
  • Rengöring av ut- och insidan av skåp där sopbehållare finns. 
  • Avtorkning av utsidan på vitvaror och fläkt. 
  • Rengöring av mikrovågsugn (ut- och invändigt). 
  • Dammsugning av förekommande mattor. 
  • Rengöring av badkar, handfat och toalett. 
  • Avtorkning på utsidan av vitvaror. 
  • Rengöring av duschkabinväggar / duschväggar. 
  • Avtorkning av fläckar och runt handtag på badrumsskåp. 
  • Tömning av papperskorgar. 
  • Rengöring av kranar och rör som man kommer åt. 

Som ni märker finns det inte en centimeter av hemmet som inte vårt kompletta städabonnemang kommer åt. För djuprengöring rekommenderar vi att ni även beställer storstädning och fönsterputsning ett antal gånger om året som kompletterande åtgärder. Till följd av detta kommer din och ditt hems hälsa bibehållas och hemmet kommer ge en ren och fräsch känsla. 

Storstädning och fönsterputsning några gånger per år

hushallsnara-tjanster.-fonsterputsning-900x600 (2) (1)

 

Som det nämndes här över rekommenderar vi att beställa storstädning och fönsterputsning ett antal gånger per år. Två stora jobb som kan vara jobbigt att tänka på men är viktiga att utföra. Detta är såklart för att du ska få ett hem som ger dig frid när du till exempel kommer hem från jobbet eller andra ärenden. Varför inte välja att lägga till dessa i ditt städabonnemang för att underlätta vardagen ännu mer. 

Fönsterputsning 

Att komma hem till ett städat hem med ett ljusinsläpp som lyser upp hemmet efter en bra fönsterputsning är en oslagbar känsla. Fönsterputsning behöver inte vara så svårt men att kunna lämna över det till professionella fönsterputsare kan vara skönt för att veta att det blir bra på en gång. Väljer du att lägga till fönsterputsning till ditt städabonnemang någon eller några gånger per år görs detta i samband med din hemstädning. 

Storstädning

Genom att utföra en storstädning några gånger per år underlättas städningen det övriga städtillfällena och hemmet blir lättare att underhålla då det tagits väl hand om. Städar du själv utan att ha ett städabonnemang är det viktigt att du utför allt detta själv för att få en hemtrevlig känsla i ditt hem. Att tänka att storstädningen inte är så viktigt om du städar varje vecka är inte bra eftersom detta kommer slita på hemmet tillslut. När du städar en gång i veckan eller varannan vecka kommer det underlätta storstädningen, Men att bara prata om storstädning kan det kännas som ett stort och jobbigt projekt därför erbjuds du att lägga till det i ditt städabonnemang om du väljer Vardagsfrid. 

Hur lång tid tar en abonnemangsstädning?

tidspassning-och-tidshallning-rutstad-scaled-e1621850029544-900x380 (1)

 

Städtiden varierar mellan hem och omfattningen på uppdraget men en normalkund som har hemstäd varannan vecka tar i snitt 4 timmar att städa åt gången. Arbetar du hemifrån? Inga problem, du kan vara hemma medan vi städar. Vi anpassar gärna städrutinen så att både vi och kunden kan arbeta utan störningsmoment. Det kan t.ex. innebära att vi börjar att städade mest använda ytorna i hemmet innan kunden anländer.

Hur vet vi då hur lång tid en hemstädning kommer ta för en specifik kund? När ni tecknar ett städabonnemang med oss utför vi en inledande uppstartsstädning där vi noterar städtiden och reder ut vilka eventuella extratjänster ni har behov av. Ett upplägg som inte är skrivet i sten, ni kan när som helst kontakta oss och göra ändringar i årsplanen. Skulle familjen bli större, huset byggas ut eller hemarbetet öka så sitter ni inte fast i ett feldimensionerat städabonnemang.

Vanlig tilläggstjänst: plocktid

För att städningen ska löpa smärtfritt behövs det vara undanplockat innan städningen drar igång. Vissa familjer kan vara i behov av att någon annan plockar undan saker och lägger dessa på sitt rätta ställe, t.ex. att diskmaskinen ska plockas ur eller att utspridda leksaker återgår till din förvaring. Känner du igen dig i detta och är sugen på att teckna ett städabonnemang så är det ett perfekt tillfälle att lägga till vår vanligaste tilläggstjänst. Plocktid är en tilläggstjänst som vi erbjuder i samband med städabonnemang som innefattar hemstäd varje eller varannan vecka. Då plockar vi undan i samband med hemstädningen och detta blir ännu en sak du kan stryka från stress listan. 

Vilken städutrustning ingår i städabonnemanget?

stadforetag-stockholm.-utbud.-900x675 (1)-1

 

 

När det kommer till städning och utrustning som används kan det se olika ut från person till person eller vilken typ av städföretag som det handlar om. Vi ställer höga miljökrav på den städutrustning och rengöringsmedel som brukas. Materialet är Svanenmärkt och ergonomiskt godkänd för vår städmetod. Vardagsfrid står för rengöringsmedel vid varje tillfälle men du som kund måste ha följande material redo för våra ordinarie städare:

  • Tvättade microdukar och golvmopp.
  • Dammsugare – inklusive dammsugarpåsar.
  • Sopskyffel och sopborste.
  • 2 st plasthinkar eller liknande behållare. 

Detta är såklart för att vi ska kunna utföra städningen så snabbs och smidigt som möjligt har du inte lagt till tilläggstjänsten plocktid, Glöm då inte heller att plocka undan saker som hindrar oss från komma åt, byta dammsugarpåsen samt rensa disk- och arbetsbänkar. Förberedelse som underlättar och effektiviserar vår städning. 

Välj ett etiskt städbolag

Trenden är tydlig. Svenska konsumenter av hushållsnära tjänster är trötta på oseriösa aktörer som inte garanterar goda arbetsvillkor för den som RUT-städar hemma hos dem. Med ett städabonnemang från Vardagsfrid har du samvetet i behåll. Vi är stolta över att konstatera att alla våra anställda omfattas av kollektivavtal med sjuklön, pension, restid mellan kunder m.m. Vår ägare sitter dessutom i ALMEGAS styrelse för att driva på att fler städbolag ansluter sig till en kollektivavtalad anställningsmiljö. Samtidigt internutbildar och kvalitetssäkrar vi vår personal. Vi arbetsleder alltid på svenska och talar fler än 35 språk. Säkerhet är en annan viktig aspekt, därför arbetar våra anställda enligt sekretessavtal och svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner. Väljer du därför oss på vardagsfrid att utföra ditt städabonnemang kan du känna dig trygg och samtidigt ha ett gott samvete. 

Vad kostar ett städabonnemang?

vad-kostar-stadhjalp-paverka-kostnaden--900x600 (1)-1

 

Tack vare RUT-reglerna för hushållsnära tjänster så är städabonnemang nuförtiden i regel otroligt prisvärda. Slutpriset baseras på hemmets storlek och antalet timmar det tar att genomföra och vilka eventuella tillval du önskar (tvätt, strykning, byte av sängkläder, diskning osv.). Det är som sagt svårt att på förhand ge ett exakt pris, men här är ett vanligt räkneexempel: en lägenhet på 90-120 kvadratmeter städas varannan vecka i 4 timmar, vilket leder till en fast kostnad på ca 2003 kronor i månaden och därmed ryms inom rådande RUT-regler. Hos oss på vardagsfrid behöver du inte oroa dig för några dolda avgifter utöver avtalat abonnemang.

Rätt städföretag för ditt städabonnemang 

Är du i tankarna om att skaffa städabonnemang för veckostädning men har svårt att bestämma dig om vilket företag som skulle passa dig bäst? Det är inte helt lätt att veta hur man ska tänka när det kommer till städföretag därför vill vi ge lite enkla tips att kolla på när du ska välja ett städföretag. För att du ska känna dig trygg att allt går rätt till och inte du behöver betala mer än du har fått information om är det viktigt att kontrollera om det finns några dolda avgifter i städföretaget. Kontrollera även städföretagets policy när det kommer till olyckshändelser om det skulle gå sönder något under sändningen vem löser isåfall det. Exempelvis om det skulle ta betalt för att du behöver avboka hemstädningen en vecka. För att du ska kunna ha ett gått samvete att du använder en städtjänst är det också bra att kolla upp om städföretaget har kollektivavtal för sina anställda. Går städaren under kollektivavtal vet du att städaren behandlas rätt av sin anställare och får rätt lön för jobbet som de gör. Detta kommer att resultera i att priset för städabonnemanget går upp men för att veta att din städare har det bra är det värt den lilla extra pengen.

Städabonnemang hos Vardagsfrid

stadabonnemang-900x600 (1)-1

 

Självklart vill vi att du ska bli så nöjd som möjligt därför är det viktigt att du undersöker vilket företag som passar dig bäst. Är du ute efter ett företag som har kollektivavtal för sina anställda, har säker nyckelhantering och inte utnyttjar dolda avgifter kan vardagsfrid vara städföretaget för dig. Vardagsfrid har en beprövad städmetod som som består av en checklista som städaren använder sig av när de städar. Detta för att inte missa någon del av hemmet när städningen sker. Behöver du ändra någonting i ditt städabonnemang är det inga problem då är det bara att höra av dig till oss så löser vi det.

Visst låter det bra är du Intresserad av att teckna ett städabonnemang och låta oss underlätta din vardag? Samt att du får tiden till det roliga aktiviteterna? Kontakta oss så berättar vi mer om vårt städabonnemang och tilläggstjänster!

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp