När ska man putsa fönstren? Topp 5 lista för maximal effekt!

När och hur ofta ska man putsa fönstren är en samvetsfråga. De flesta beställer fönsterputs en till tre gånger per år. Här är vår topp-5-lista på när man får max effekt av fönsterputsningen under året.

 

1. Fönsterputsning på våren när solen kommit

 

Så fort vårsolen kommer vill man bli av med de smutsiga fönstren. Men du kan putsa redan på senvintern (se sista punkten). De flestabeställer fönsterputs i mars till mitten av maj. Bor man otrafikerat behöver man inte tänka på kommunens sandsopning. En ordentlig rengöring av fönstrens in- och utsida gör att sommarunderhållet blir enkelt.

 

2. Fönsterputsning efter att gatusopbilen sopat bort vinterns vägsand.

Ju mer trafikerat man bor, desto mer störs man av vårens sanddamm som fastnar på rutan. Varje kommun har information på sin hemsida när sandsopningens schema ligger eller sista datum för olika områden. T.ex Stockholms kommun ska vara klara senast med innerstan 1 maj, och ytterstan 15 maj.

3. Fönsterputsning av utsidan på sommaren

 

Under sommaren kommer lite lätt smuts på fönstrens utsida. Då putsar man bara fönstrens utsida enkelt. Med stängda fönster utifrån blir man snabb och vattnet rinner bort. På övervåningen kan man använda teleskopstång så man slipper öppna de fönstren också.

 

4. Höstens storstädning så att de få vintersolstrålarna kommer in.

 

När mörkret kommer är det viktigt att de lilla ljus som finns, kommer in. Vanligen samkör man det med höstens storstädning någonstans i perioden september, oktober eller november . Då är ju alla tunga saker så som fönster, ugn, badrumsfogar rengjorda inför julen. Med bra planering så kommer tomten i tid.

5. Putsa fönstren på vintern, går det?

Det är en bra ursäkt – men det går utmärkt att putsa fönster på vintern med minusgrader ute. Med en kapsyl T-röd fryser inte vattnet på rutan. Så enkelt är det att putsa fönster i minusgrader, men glöm inte vantar under gummihandskarna så att du har en bra arbetsmiljö.

 

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp