<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Kollektivavtal för hemstäd och integration

Kollektivavtal för hemstäd och integration 

Vardagsfrid och Kommunal driver tillsammans frågan, hur 3000 städbolag ska teckna kollektivavtal. Genom att vara styrelsemedlem i Almegas branschorganisation och driva olika projekt tillsammans med Kommunal vill Vardagsfrid förstärka synen på yrket.

Vi vill också hjälpa kollegor att göra rätt val och välja en bättre arbetsplats.

Idag är ca 350 bolag anslutna till kollektivavtalet för hemservice. Av dessa bolag är några få auktoriserade servicentreprenörer, vilket innebär att de följer kollektivavtalet. Varje år gör Allmega och Kommunal en granskning av bolagen.

Sedan starten har vi på Vardagsfrid varit ett bolag som valt att följa kollektivavtalet. Detta tillsammans med vår aktiva arbetsintegration, har gjort att vi på Vardagsfrid blivit 9:e störst i Sverige i RUT-branschen.

Hur går kollektivavtal och integration ihop?

Vår aktiva arbetsintegrationsmodell är grunden för vår affärsidé. Den hjälper våra anställda att öka förståelsen för de rättigheter och normer som finns i samhället.

torkel-kristoffers-integrationsmotor-1-scaled-e1643970660342-900x992-3 (1)

 

Kollektivavtalad arbetsmiljö ger respektfulla samtal

Grunden för respektfulla samtal utvecklas genom att vi erbjuder en god arbetsmiljö och kollektivavtalade arbetsvillkor på marknaden. Tillsammans jobbar vi med att ta fram värderingar, normer, fördomar och syn på jämlikhet

Framsteg för individen och samhället

Genom att öka de svenska kunskaperna hos individen skapas även mer förståelse för hur samhället och hur en arbetsplats funkar. Alltifrån skyldigheter men också rättigheter som finns till att hjälpas åt att kommunicera bättre genom goda kunskaper i svenska språket.

Detta finansierar vi med en kollektivavtalad städning – men aktiv arbetsintegration är det vi gör!

Allt du behöver veta om hemstädning och kollektivavtal

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år