linkedin Jag är städare - Ett riktigt viktigt jobb | Vardagsfrid

Jag är städare - med kollektivavtal

  • Read time: 4 minutes

Bakom varje samhällskritisk funktion finns en städare. Med städarens yrkeskunskap skapas säkerhet, smittoskydd, produktivitet och gemytlighet. Det kan vara Aboubacaar med lokalvård på ditt kontor så att ni kan fokusera på er yrkeskunskap eller Larysa som minskar din stressnivå, med hemstädning, så att du friktionsfritt direkt kan landa och andas ut i familjens fredagsmys. Självklart förtjänar denna yrkeskompetens kollektivavtal. Därför lanserar Vardagsfrid med Serviceföretagarna kampanjen “Jag är städare”.

Vardagsfrids styrelsearbete i ALMEGA för kollektivavtalet

Aktiv arbetsintegration

Som Styrelseledarmot i Almega Serviceföretagarna för Hemservice ser vår VD, Torkel Kristoffers, med glädje hur fler väljer kollektivavtalad hemstädning till sina hem och kollektivavtalad lokalvård till sina kontor. Fler kunder tar ansvar för att välja schyssta kollektivavtalade arbetsvillkor för “ett riktigt viktigt jobb”. Då kan vi göra vår integrationsmission större och hjälpa fler utrikesfödda till nästa hållplats i livet i Sverige.

Kampanjen “Jag är städare”


Se hela videon på Youtube.

Tillsammans med ALMEGA Serviceföretagen lanserar Vardagsfrid nu kampanjen “Jag är städare” för att lyfta fram den yrkeskompetens och stolthet som finns i vår bransch. Ett viktigt personligt mål för Torkel med kampanjen är att fler bolag ansluter sig till kollektivavtalad hemstädning och lokalvård. Idag är ca 3,5% av RUT-branschens utövare anslutna till Hemserviceavtalet. Det borde vara fler.

Vad kan jag som kund göra för kollektivavtalad städ

  1. Du kan börja med att kontrollera om ditt städbolag har kollektivavtal. Sökmotorerna för Auktoriserade servicentreprenörer hittar du här.
  2. Har din städfirma inte kollektivavtal, så byter du till ett som har kollektivavtal. När du säger upp ditt avtal så lämnar du feedback att du väljer kollektivavtalad städning. 

"Då sätter vi ett kunddrivet gemensamt tryck att förändra branschen och få fler företag att ändra sin affärsmodell att inkludera schyssta arbetsvillkor"

Poesin från videon:

Jag är städare
Jag skrubbar, torkar, borstar, sopar och dammar.
Jag skrattar, gråter, sjunger och dansar.
Jag är städare
Jag städar skolor, sjukhus, gymnastiksalar, serverhallar, tunnelbanestationer, lägenheter, lekland och hemliga militärbaser.
Jag är städare
Jag städar åt lärare, läkare, forskare, kreatörer, lastbilschaufförer, generaler, präster och imamer.
Jag är städare
Jag städar så vi kan utbildas, utvecklas, utforskas, transporteras, försvaras, friskförklaras och framtidstryggas.
TILLSAMMANS
Jag är städare
Ett riktigt viktigt jobb

Allt du behöver veta om hemstädning och kollektivavtal

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp