linkedin Hushållsnära tjänster finns inom räckhåll | Vardagsfrid

Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster Vad kostar städhjälp?

I dag finns det många olika hushållsnära tjänster som du kan använda dig av. Hushållsnära tjänster kan underlätta för dig i vardagen och ge dig mer tid över till andra aktiviteter du vill göra. Vanliga hushållsnära tjänster som hemstädning, flyttstädning, fönsterputsning, fasadtvätt och textiltvätt går att hitta i stora delar av landet till rimliga priser. Vilka hushållsnära tjänster finns det och hur ska du tänka när du väljer företaget som ska få utföra tjänsten är två frågor som kan vara svåra att veta. Därför kommer här en kort text om just hushållsnära tjänster och viktiga punkter du ska tänka på när du väljer företagets som ska utföra tjänsten.

Hushållsnära tjänster hos städföretag

Städbolag eller andra firmor kan erbjuda hushållsnära tjänster som hemstädning, fönsterputsning, storstädning och flyttstädning dessa kan du anlita att göra tjänsterna åt dig. När du anlitar en firma för att göra dessa tjänster åt dig kan du använda dig av RUTavdraget. När du använder ROT- och RUTavdraget räknas dessa ihop och taket för avdraget ligger på 75 000 kr person per år. Av det 75 000 kr får 50 000 kr vara ROTavdrag. Nedan ser du mer om olika hushållsnära tjänster som vardagsfrid har att erbjuda. 

Hemstädning 

hushållsnära tjänster

Hemstädning eller veckostädning är en vanlig tjänst att utnyttja i hemmet för att slippa städningen eller underlätta den. Ofta kan städföretag erbjuda hemstädning varje, varannan eller var fjärde vecka. En hemstädning som hushållsnära tjänst är inte bara bra att använda för att välmåendet då damm och andra allergener försvinner. Det finns även andra fördelar att anlita någon annan att städa åt dig då du kan fokusera på det andra delarna i livet och ha ork till att det som är roligt. Hemstädning hos ett städföretag kan se olika ut från företag till företag därför är det viktigt att kolla upp vilket städföretag som passar för dig. 

Fördelar med veckostädning och hemstädning

Ibland kan det vara svårt att hitta tid och energin till att städa. Men för ditt och andra i hushållets välmående är det viktigt att städa ungefär varje vecka. Att städa en gång i veckan kan låta mycket men fördelarna med att utföra städning är många som nämnt tidigare är det bra för att få bort damm ochn allergener. Det underlättar dock också inför den storstädningen som bör utföras några gånger per år. Genom att ha en städningen varje vecka får du en rutin på hur du utför din städning och kommer kunna effektivisera den. Om du använder dig av tjänsten hemstädning hos ett företag kan det också underlätta storstädning då inte smuts och damm byggs upp lika mycket. Därför är det bra att antingen anlita en städfirma att utföra denna hushållsnära tjänst eller utföra veckostädning själv. 

Storstädning

Hushållsnära tjänster

Ordet storstädning innefattar olika saker för varje individ. En storstädning kan uppfattas som en total rensning i skafferier och garderober samtidigt som det ska dammsugas, moppas samt att fönster ska putsas. För att en storstädning ska fungera gäller det att du ska ha en plan i din städning det kan hjälpa om man gör upp en checklista på allt som ska städas och fokuserar på vardera punkt. När du strukturerar upp din storstädning blir det lättare att få det gjort inom en rimlig tidsram. För att slippa göra upp en plan och missa det vanliga ytorna i hemmet kan det vara en bra ide att ta möjligheten att anlita ett städföretag för att göra denna hushållsnära tjänst samtidigt som du kan lägga in det i RUT-avdraget.

Storstädning som hushållsnära tjänst.

När det kommer till storstädning kan städfirman som du använder vid hemstädning också ha denna hushållsnära tjänst för dig att tillgå. Att anlita företag att utföra både hemstädning, storstädning och även fönsterputsning i ditt hem gör att du kan lägga alla tankar om städning åt sidan. En storstädning innebär att hela hemmet städas plus det delar som inte tas under veckostädningen detta kan innebära städning och avfrostning av kyl och frys, tvätt av möbler och inredning, att ugnen rengörs och andra delar som är lätt att glömma bort. Då en storstädning är ett stort arbete är det otroligt lätt att skjuta upp det och tanken på storstädning kan vara stressande därför är det en bra ide att anlita ett städföretag att ta hand om storstädningen åt dig då detta också ingår i hushållsnära tjänster. 

Fönsterputsning

Hushållsnära tjänster Städabonnemang

Precis som hemstädning och storstädning brukar städföretag kunnan erbjuda fönsterputsning vilket också räknas till hushållsnära tjänster. Att putsa fönster kan både vara svårt och har du många fönster är detta mycket tidskrävande. Skulle du anlita ett företag att ta hand om detta får du rena och skinande fönster utan att behöva göra jobbet. Fönsterputsning bör utföras 2-3 gånger per år då fönsterna blir rena kommer ditt hem få ett lyft och du kommer förmodligen känna att ditt hushåll blir mer hemtrevligt. Då detta är en hushållsnära tjänst ingår detta i RUT-avdraget vilket är bra för dig. 

Fönsterputsning som hushållsnära tjänst hos vardagsfrid

Olika företag tar olika priser för fönsterputsning skulle du välja vardagsfrid att utföra din fönsterputsning får du många bra fördelar. Vardagsfrid använder sig av sin egna professionella utrustning vilket gör att du ej behöver inhandla någon utrustning till det. använder du vardagsfrid för hemstädning kan det utföra fönsterputsningen i samband med städningen. Vardagsfrid använder sig av ett fast pris per fönster läs mer om Vardagsfrids fönsterputsning

Flyttstädning

Hushållsnära tjänster

Oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller hus kan du använda Rut-avdraget vid flyttstädning. Det finns många fördelar att använda sig av en firma att utföra flyttstädning dels den faktorn att du slipper tänka på städningen av ditt gamla hem och kan istället lägga all energi på det nya du flyttar till. Flyttstädning är en stor del vid flytt och det måste utföras korrekt och till en viss standard. Förutom detta är det också väldigt tidskrävande. När du kollar efter ett städföretag som kan utföra flyttstädning kan du kolla så att det följer Mäklarsamfundets riktlinjer då kan du vara mer trygg i att det utför städningen korrekt. Bestämmer du dig för att använda denna typ av hushållsnära tjänst är det viktigt att kontrollera hur det utför tjänsten. 

Flyttstädning som hushållsnära tjänst 

Beroende på vilket företag du anlitar kommer det utföra flyttstädningen olika och det som ingår kommer inte alltid vara samma i alla företag. Därför är det viktigt att innan du väljer företaget som ska utföra flyttstädning kolla upp hur det gör och vilka delar som ingår i deras flyttstädning så att inga missförstånd uppstår. Till exempel kan du kolla om företaget utför fönsterputsning i samband med flyttstädningen eller om detta måste köpas till. När du anlitar ett städföretag att utföra flyttstädningen åt dig så har det oftast en period på ca 10 dagar där ifall den nyinflyttade inte tycker att städningen är gjord korrekt kan städföretaget göra om städningen.

Vilket företag ska du välja för hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster

För att få en så bra upplevelse som möjligt när du anlitar ett företag att utföra dina hushållsnära tjänster är det viktigt att först göra en undersökning på olika företag och hur det sköter saker i företaget. när du kollar upp företag som kan utföra det hushållsnära tjänsterna är det viktigt att kolla både hur tjänsten utförs och vilka delar som ingår i tjänsten. Det är även viktigt att undersöka andra viktiga delar som säkerhet, kollektivavtal, pris, trygghet, bemötande och kommunikation. 

Trygghet hos företag som utför hushållsnära tjänster 

Att du ska känna en trygghet när du anlitar ett företag som ska utföra en hushållsnära tjänst är otroligt viktigt. Därför kan det vara bra att välja ett företag som går under kollektivavtal. Självklart är det viktigt att du blir nöjd med tjänsten men att personalen ska ha bra arbetsvillkor är en stor del i att den hushållsnära tjänsten ska fungera bra. Det fördelarna som finns när personalen trivs bra på sin arbetsplats är olika för vilken hushållsnära tjänst du är ute efter. Inom hemstädning är detta viktigt då personal som trivs stannar hos företaget då är det större chans till en ordinarie städare för dig. Med detta får du en trygghet och vet vem det är som kommer varje vecka för att städa ditt hem. 

Säkerheten i hushållsnära tjänster 

Hushållsnära tjänster

Säkerheten hos företag som utför dessa hushållsnära tjänster är också viktigt. I denna säkerhet kan du tänka på att kolla hur företaget tar hand om exempelvis reklamationer, nyckelhantering, hanteringen av larm och koder till dessa, rutiner samt om det har någon ansvarsförsäkring och hur dessa fungerar. Detta självklart för att du ska känna att det är säkert att använda dig utav företaget och slippa någon stress ifall olyckan skulle vara framme. Att bara välja ett bra företag som har tydliga rutiner i hur det sköter saker kommer ge dig en bättre upplevelse av att använda dig av hushållsnära tjänster. Det är även viktigt att kolla hur avtalet ser ut innan du skriver på. Avtalet bör innehålla allt ni kommit överens om samt om det ska vara några tilläggstjänster som ska utföras.

Hushållsnära tjänster kommunikation 

Hushållsnära tjänster

För att du ska hitta ett företag som kan utföra den hushållsnära tjänst du vill ha är det  viktigt att kommunikationen mellan dig och företaget fungerar. Att företagets bemötande mot dig ska vara bra kan vara svårt att veta innan du har valt företaget du ska använda dig av. Därför är det viktigt att innan valet görs kan du skicka mail till företaget eller ringa för att kolla både svarstid men också hur ett samtal med företaget kan se ut. När du gör detta kan du planerat upp frågor som du ska ställa till företaget och vill ha svar på. Exempel på frågor som kan vara bra att ta reda på innan det sker kan vara, hur fungerarar schema ändringarna på företaget? Eller skulle du behöva ställa in en städning hur fungerar det då?. Det finns även mer frågor som kan vara bra att ställa för att veta hur det fungerar i företaget och när saker sker som inte vanligtvis händer. 

Andra hushållsnära tjänster 

Självklart finns det andra hushållsnära tjänster som exempelvis barnpassning, hundvakt, trädgårdsskötsel och snöskottning. När du väljer att använda dig av dessa andra hushållsnära tjänster är det bra att kontrollera företagets villkor för både dig och personalen i företaget. Detta såklart för att du ska kunna använda dig av tjänsten med ett gott samvete och att personalen på företaget har bra arbetsvillkor. Det är bra att följa det ovanstående punkterna också när du går i tankarna på att anlita ett företag för att göra hushållsnära tjänster. Att du ska känna dig trygg och nöjd med de hushållsnära tjänster som utförs är det viktigaste. När du kan ha en god relation med företaget som ska utföra de hushållsnära tjänsterna du väljer kan relationen bli långvarig. Detta leder till att du kommer känna dig trygg och säker och kan stanna med företaget en längre tid. Hoppas du har fått med dig lite tips på hur du ska tänka när du ska välja vilken eller vilka hushållsnära tjänster du behöver.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp