linkedin Billig hemstädning som gör jobbet | Vardagsfrid

Billig hemstädning som gör jobbet

Billig hemstädning

Att anlita ett städföretag för hemstädning underlättar mycket i vardagen. Ofta vill man komma undan billigt och att det blir städat ordentligt när man köper hemstädning. Ibland kan det dock vara svårt att hitta ett städföretag som är billigt, städar bra och samtidigt är rättvist mot sina anställda.

Hemstädning för ett billigt pris

När du köper hemstädning vill du inte lägga en stor summa pengar då du kan göra det själv. Det som är positivt med att ha hemstädning är tiden du får från att slippa planera och utföra städningen. Den ”sparade tiden” är det som ofta gör att du anlitar ett städföretag för hemstädning. Hemstädning är ett bra sätt att hitta tid för att lägga på annat i vardagen. Det kan också vara bra för den som avskyr städning och inte vill göra jobbet själv. För att hitta ett bra städföretag för hemstädning finns det några delar som är viktigt att ha koll på för att det ska bli rätt.

Hemstädning Städföretag

städföretag västerås Billig hemstädning

Som det nämndes tidigare är det viktigt att hitta rätt städföretag för dig och det finns viktiga delar att ha i tanken när du kollar på olika alternativ. Det du vill få ut av hemstädning är ett rent hem till ett billigt och bra pris. Priset kan variera hos städföretagen och det billigaste städföretaget kanske inte har alla delar du behöver i ditt hems hemstädning. Därför är det nödvändigt att kolla på olika städföretag för att hitta det städföretag som passar dig. Detta kan du göra på lite olika sätt. Ett bra sätt är att först sätta en budget och dag du vill att städningen ska utföras. Det är också bra om du vet vilka delar som är viktigast att städföretaget utför hos dig. På så sätt kan du matcha det bästa och rätta städföretaget. Utifrån detta kan du leta efter ett städabonnemang i hemstädning. 

Abonnemang i hemstädning

Billig hemstädning

När du har funderat ut det punkterna ovanstående är det viktigt att veta vad som avgör priset städföretaget sätter.  Det finns även några andra punkter att ta hänsyn till när du ska skapa städabonnemang i hemstädning. Detta såklart för att det ska bli rätt och kännas bra med din hemstädning av ett städföretag. Förutom priset är det viktigt att kolla på säkerheten och kundkontakten hos städföretaget. Nedan går det in mer på vad alla punkter innebär och vad som är viktigt att kolla efter i hemstädning och skapandet av abonnemang. 

Priset för hemstädning 

När många köper hemstädning är priset en stor faktor som kan avgöra vilket städföretag du väljer. Det som ibland glöms när du kollar på olika städföretag och deras priser är vad avgör priset. Ett städföretag med kollektivavtal för sina anställda kommer vara dyrare än ett utan. Dock finns det städföretag utan kollektivavtal kan ligga högt i pris. Därför är det viktigt att kolla om städföretaget har kollektivavtal.  Att ett städföretag har kollektivavtal för anställda är bra för dig då du kan ha ett gått samvete genom vetskapen om att städaren har schyssta villkor och löner. En del städföretag utan kollektivavtal betalar inte för städarens restid mellan hushåll utan ger bara lön för tiden städaren städar.

Kollektivavtal och ordinarie städare för hemstädning  

När ett städföretag har schyssta villkor och löner för sina anställda är det stor sannolikhet att städföretagets anställda stannar kvar på arbetsplatsen. Om personal omsättning på ett städföretag är lågfinns det en stor chans att städföretaget kan erbjuda en ordinarie städare. När du kan bli erbjuden en ordinarie städare kan det innebära att du känner dig tryggare. Med en ordinarie städare vet du vem som kommer in i ditt hem och städar. Du bygger upp en relation med din städare och känner dig säker på att jobbet blir gjort ordentligt. Därför kan det vara bra att välja ett städföretag som har kollektivavtal även om priset går upp några kronor. 

Säkerhet i hemstädningen 

När det kommer till att känna dig trygg med hemstädning behöver du inte bara känna dig trygg med din städare. Det kan även skapa trygghet att veta att dina nycklar eller kodlås koder hanteras säkert. Att städföretaget följer svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner är ett bra täcken på att rutiner kring nyckelsäkerheten finns. Förutom att dem har bra nyckelrutiner behöver det även ha en bra rutin ifall olyckan skulle vara framme. Hur ser det ut om städaren skulle råka ta sönder en dyrbar vas eller liknade, hur löser städföretaget detta? För att du ska känna dig lugn att det åtgärdar olyckan är det bra att kolla upp detta innan du väljer städföretag för hemstädning. 

Kundsupport inom hemstädning

Andra rutiner hos städföretag kan vara hur det är med kontakten med kunder. När du vill ändra något i ditt hemstädnings abonnemang eller har funderingar vill du nå städföretag enkelt och snabbt. En bra kundsupport hos ett städföretag ska vara enkel att komma i kontakt med och ha svar på dina funderingar. Att ta reda på hur kundkommunikationen fungerar innan du valt ett städföretag kan vara svårt. När du kollat på städföretagets hemsida kan det ha uppståt ett antal frågor som du kanske vill ha svar på. Detta är ett perfekt tillfälle att prova hur supporten för kunder fungerar. Genom att ringa eller maila till städföretaget med frågorna som uppstått kan du få en inblick i hur snabbt och informativt det svarar. Det kan även ge dig en uppfattning om hur kommunikationen med företaget ser ut i framtiden om du väljer dem för din hemstädning. 

Utförandet och rutin av hemstädning

Att se över hur städföretag utför och vilka rutiner det har kring hemstädning är nödvändigt. Städföretag kommer ha sina egna rutiner och utförande av hemstädning och för att det ska bli rätt gäller det att hitta en som passar för dig. Om det finns en möjlighet att kolla över rutinerna kring hemstädning innan du väljer städföretag är det bra att göra det. Ser du att städföretaget har en vettig rutin för hemstädning kan du förmoda att det har bra rutiner kring andra delar i arbetet. Vissa städföretag använder sig av checklistor som rutin och ibland finns det möjlighet att se dessa. Då ser du vad som ingår i hemstädningen och kan få en uppfattning av vad som finns och om något saknas. Detta ger dig då en bild av hur det går till och vilket resultat du kan förvänta dig.

Hitta rätt städfirma för hemstädning

När du försöker hitta rätt städföretag för hemstädning är det alltid bra att kolla efter recensioner. Genom att prata med grannar som har hemstädning eller kolla på internet ger en bra inblick hur städföretaget fungerar. Recensioner är oftast ärliga och du ser vad som fungerar bra och det som är mindre bra med städföretaget. Du kanske bara känner till ett eller två städföretag som har hemstädning och när du kollar runt på recensioner kan du helt plötsligt hitta det som passar dig bäst. När det kommer till hemstädnings abonnemang vill du att det ska bli rätt direkt. Det är därför bra att kolla på olika alternativ så du får olika alternativ och kan överväga vad som är viktigt och mindre viktigt i hemstädningen. 

Vad ingår i hemstädningen?

Billig hemstädning

Att köpa hemstädning som blir rätt för dig är det viktigaste. Därför är det bra att veta vad som ingår i hemstädning hos städföretag. Utförandet av hemstädning kommer se olika ut beroende på vilket städföretag du väljer. Många städföretag använder sig av checklistor som rutin för sitt utförande av städning. Genom att ett städföretag har bra rutiner i städningen är det stor sannolikhet att dem har bra rutiner i andra delar av arbetet. Innan du väljer ett städföretag kan du kolla om dem använder sig av checklistor och hur dem är uppbyggda. 

Hemstädning generellt för alla rum 

Ofta när det handlar om hemstädning hos städföretag brukar det generellt sett utföras på liknade sett. Damtorkning av lampor, lampfötter, fönsterbrädor och även tavlor vid behov. Rengöring av synliga fläckar på dörrar, möbler med fria ytor och rengöring av speglar. En standard del av städningen är dammsugning och många städföretag dammsuger klädda/stoppade möbler, golv och mattor. Det brukar även utföra dammsugning och rengöring av golv och golvlister. Dem flesta Putsar av speglar, rengöring av synlig smuts på kontakter, dörrar och karmar. Städföretag ser även till att tömma av papperskorgar. 

Hemstädning i kök 

När det kommer till köket tillkommer en del grejer utöver det ovanstående. Att rengöra diskbänk, arbetsbänk och spis är bara en liten del av vad som ingår i hemstädningen av köket. Städföretag brukar även rengöra kran och kakel ovanför diskbänk men även ovanför spis och arbetsbänk vid behov. Det rengör även köksluckor och köksskåp samt runt handtag. Det ingår ofta också tömning av sopbehållare och rengöring av skåp där sopbehållare finns. Det ska även rengöras på utsidan av vitvaror, fläkt, och mikrovågsugn för att hemstädningen i köket ska bli komplett.  

Hemstädning i badrummet 

I badrummet tillkommer det andra delar än dem i köket. Det innebär att städföretaget ofta rengör badkar, handfat och toalett samt rengöring av duschväggar. Rengöring av fläckar och runt handtag på badrumsskåp. Tömning av papperskorgar. Det rengör även kranar och rör som är synliga och städaren kommer åt.

Hemstädning, få jobbet gjort

Billig hemstädning

Du kanske hittar ett städföretag som har en hemstädning som passar dig men saknar några delar du vill ha. Ibland erbjuder städföretag tilläggstjänster som går att lägga till på abonnemanget. Genom att kolla upp innan vilka tilläggstjänster städföretag har, kan du fixa din hemstädning så den blir perfekt för dig. Många städföretag ser gärna att det är undan plockat innan det kommer och städar för att dem ska kunna utföra hemstädning. Ibland har du kanske inte tid att plocka undan då annat kommer i mellan då kan en tilläggstjänst där städaren plockar undan passa dig. Eller tycker du att det är skönt att diskmaskinen är ur plockad kanske städföretag har den tilläggstjänsten. Det är därför bra att kolla på tilläggstjänster du kan lägga till i din hemstädning för att den ska bli anpassad till dig och dina behov. 

Hemstädning, fönsterputsning och storstädning 

Billig hemstädning

När du ändå har hemstädning kan det vara skönt att veta att storstädningen och fönsterna putsas några gånger per år. Kolla därför om möjligheten finns att köpa storstädning och fönsterputsning av städföretaget. Storstädning är ett krävande jobb och kan ta väldigt mycket tid. Om det bara ska göras några gånger per år kan det ändå känns jobbigt. Det är samma med fönsterputsning, att lämna över det till proffs som kan det är därför en bra ide. Då kan du helt släppa tankarna på hemstädning och lämna jobbet till städföretaget. Du kan få möjligheten att komma hem till ett städat och rent hem utan att spendera timmar på att göra det själv. Även om du måste lägga lite pengar på det kan det i slutändan vara skönt att slippa göra det själv. 

Vardagsfrids hemstädning 

Vill du veta mer om hemstädning av vardagsfrid tveka inte på att höra av dig till oss så svarar vi på dina frågor och funderingar. 

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp