linkedin Bästa städfirman i Uppsala – välj Vardagsfrid | Vardagsfrid

Bästa städfirman i Uppsala

Årets städföretag 2020 Bästa städfirman i Uppsala

När det kommer till att hinna med allt som ska göras i vardagen kan det ibland vara svårt att få tiden att räcka till. Detta är helt normalt och det är viktigt att veta att det är okej att ta hjälp för att hinna med allt som du vill och ska göra. Ett enkelt sätt att få mer tid till annat är att ta hjälp från en städfirma och anlita dem till att ta hand om veckostädning. Hur hittar du då den bästa städfirman i Uppsala. Genom att lista upp det du tycker är viktigt att få ut av en städfirma kan du enklare jämföra olika städfirmor och hitta den bästa städfirman för dig. Nedan hittar du tips på vad som kan vara viktigt när du letar efter en bra städfirma. 

Tidshållning

Effektiv städning: så städar du på kort varsel Bästa städfirman i Uppsala Husmorstips städning

Det finns många delar som kan spela in i denna del av att välja vilken städfirma du ska använda för hemstädning. Är det viktigt att städningen är klar en viss tid och en viss dag kan du behöva sänka krav på annat som exempelvis tilläggstjänster, kvalitet, svenska nivån, ålder och kön på städaren. 

Beroende på vilken storlek det är på städfirman kan tidshållningen se olika ut. Att välja en mindre städfirma för hemstädning gör att det kan vara svårare för dem att se till att tider hålls. Då rese tiden mellan olika hushåll kan skapa problem då städaren i fråga kan behöva åka över en större del av Uppsala. Städaren kan också behöva åka med lokaltrafik där förseningar kan uppstå. En större städfirma är det vanligare att städaren har en stadsdel av Uppsala och den andre städaren har en annan del och så vidare. Genom detta är det lättare för städfirman och städaren att anpassa tiderna du efterfrågar och hålla dessa.

Pris, schyssta löner & kollektivavtal

bästa städfirman i Uppsala pris

För att se till att du anlitar en städfirma som har schyssta villkor för sina anställda städare är det viktigt att kolla igenom hur städfirman har det med kollektivavtal. Detta för att se till att förutsättningarna för städaren ska vara så bra som möjligt. Det kan leda till att priset kan stiga lite men det kan det vara värt i längden. Har du en plan på att använda dig av städfirman länge kan du vilja ha samma städare som kommer och städar under veckostädningen. behandlas personalen bra och har en rimlig lön och villkor behöver du inte vara orolig att personalomsättningen på städfirman är hög. Det händer att städfirman har ett högre pris men inte använder sig av kollektivavtal. Om det skulle vara så att det inte använder kollektivavtal kan det vara så att städaren till exempel inte får betalt för rese tiden mellan hushåll och bara när det påbörjar städningen. Därför är det viktigt att kolla att du väljer en städfirman med kollektivavtal. 

När du anlitar en städfirma för städning kan du använda dig av rut-avdraget på tjänsten. den 1 januari 2021 höjdes rut taket till 75 000 kr vilket gjorde att konkurrent glappet mellan städfirmor med kollektivavtal och städfirmor utan blir mindre. Detta då kunder som låg nära taket valde att anlita städfirmor utan kollektivavtal som är billigare. inom städbranschen är 80% omsättningen lön. Använder du dig av en billigare städfirma än en med kollektivavtal kan du vara säker på att det är medarbetaren som får betala för det då i form av lön, icke betald restid och sjukvillkor samt kan arbetsgivaren ta andra genvägar för att få ner priset på tjänsten.

Bästa städfirman i Uppsala – abonnemang

Denna del ingår i kontrollen av priser använder sig städfirman av abonnemang eller hur fungerar det hos städfirman. Därför kan det vara en fördel att jämföra abonnemang hos olika städfirmor för att kunna erhålla det abonnemang du blir nöjdast med. 

Veckostädning & tilläggstjänster

Effektiv städning: så städar du på kort varsel

nnan valet av den bästa städfirman i Uppsala är det bra om du vet hur ofta du vill ha din städning utförd av städfirman. Ska det vara veckostädning en gång i veckan eller tycker du det kan vara varannan vecka. Ofta kan städfirman ha tilläggstjänster som du kan använda dig av. Fönsterputsning ska till exempel utföras 2-3 gånger per år detta är ofta en tilläggstjänst du kan lägga till. En städfirma med städ-akademi har ofta ett antal i personal som är specialutbildade i exempelvis fönsterputs. Det kan därför vara smidigt att kolla upp vilka tilläggstjänster som kan erbjudas av städfirman då du kan använda dig av samma städfirma vid hemstädning och fönsterputs. 

Kolla även andra tjänster som erbjuds hos städfirman. Är du nöjd med tjänsten med veckostädning och du ska flytta kan det vara ett plus om städfirman erbjuder flyttstädning  då kan du enkelt anlita dem för den tjänsten. Samt veta att du kommer få en bra resultat på flyttstädning vilket gör att du slipper problem med hyresvärd eller nya husägaren. 

Utförande av städning

Det kan vara viktigt när du söker efter bästa städfirman i Uppsala att kontrollera om du ska stå för städprodukter eller inte. Hur och vilka produkter använder sig städfirman av. Är städfirman svanenmärkt. Hur fungerar rutinen för städningen. Använder städaren checklistor för att se till att det som ska städas blir städas. Kolla hur och vilka rutiner städfirman använder sig av. 

Säkerhet, ordning och reda

bästa städfirman i Uppsala

När det kommer till säkerhet i städfirman är det viktigt att kontrollera hur nyckelhanteringen ser ut. För en städfirma att utbilda sin personal i en säker nyckelhantering och ha en bra rutin kostar det i tid. Även om detta kan leda till ett högre pris kan du ha i åtanke att en städfirma utan utan en bra nyckelhantering då försvinner nycklar lätt. Genom att kolla hur nyckelhanteringen ser ut i företaget behöver du inte oroa dig för försvunna nycklar i framtiden. Ett företag som omsätter en större summa pengar per år är det viktigt att det har rutiner och checklistor. Förutom rutiner och checklistor måste ett företag med större omsättning ha ett bra affärssystem och schemaläggning. Detta för att kunna leverera tjänsten på bästa sätt. Därför kan det vara viktigt att kolla upp städfirman på allabolag.se för att se hur omsättning och liknande ser ut för företaget. Du får också information om storleken på företaget. 

En licensierad och försäkrad städfirma är ett bättre val än en städfirma utan dessa. Städaren som är ute och städar troligen fått en utbildning och ska vara proffs men det är också mänskliga därför kan det hända olyckor se därför till att bolaget har en ansvarsförsäkring. Genom att kontrollera om den bästa städfirman för dig har en ansvarsförsäkring kan du känna dig trygg om något skulle hända i ditt hushåll. Detta för att om olyckan skulle vara framme vid hemstädning då vet du att det löser sig. Samt att företaget tar ansvar. 

Kommunikation och bemötande

bästa städfirman i Uppsala

Innan du anlitar en städfirma kolla hur kommunikation med städfirman ser ut. svarar dem på mail eller telefonsamtal inom en rimlig tid. Hur flexibla är dem med ombokning av tid, eventuella reklamationer och annat. Du kan även förbereda frågor till städfirman innan du bestämmer dig. Frågor som Hur det ser på sena schemaändringar eller inställd städning. har det avbokningsavgift ifall du skulle behöva avboka städningen någon vecka om du kör på veckostädning. Vilken typ av svar får du när du ställer krav på firman har dem ett bra bemötande när du kommer med krav eller saker du upplever ha blivit knasiga. 

Det flesta människorna känner sig trygga om det får lära känna den som kommer att städa hemmet. Ett företag som är mån om att försöka lösa att det nästintill alltid är samma städare som kommer och städar ditt hem kan vara den bästa städfirman för dig om det är viktigt med samma städare varje gång. En städfirma som tar hand om sina anställda och inte har hög rullians på sin personal är kanske den bästa städfirman för dig för att inte få ny personal hela tiden. Ett företag med hög personalomsättning kommer ha svårare att garantera att det kommer vara samma städare varje gång.  

Storlek på bolaget

Precis som nämnt tidigare kan storleken på städfirman spela stor roll i hur bra hemstädningen kommer fungera. Inte bara i hur tids passningen kommer att fungera utan även ett företag som växer i en bra takt kan man ana har nöjda kunder som rekommenderar till sin familj, vänner och grannar som också investerar i tjänsten. Kollar du till exempel Vardagsfrid på allabolag.se så ser du en fin ökning från 2018 till 2020. Genom att Vardagsfrid har en fin ökning kan du ana att kunderna är nöjda med hemstädningen och kan därför vara ett bra alternativ att välja när det kommer till städfirman som är bäst för dig. 

Rekommendationer

Rekommenderat städföretag

Att kolla efter rekommendationer är en viktig del att göra innan du väljer städfirma. Kolla därför med grannen, vänner eller internet efter personer som kan ge rekommendationer om städfirman. Bästa rekommendationerna är från kunder som använder tjänsten det kan ge dig en ärlig rekommendation om företaget och vad det tycker fungerar bra. Att kolla på internet och söka upp städfirmor och recensioner om tjänsten det har att erbjuda är otroligt givande. Du kan få en uppfattning om hur städfirman fungerar i de ovanstående punkterna. Genom att anställa ett företag med bra rykte är bra eftersom det kommer ta hand om saker om något skulle gå fel eller ske under städningen då det har sitt ryckta att upprätthålla.  

Innan du bestämmer dig

bästa städfirman i Uppsala

Första du bör göra innan du bestämmer dig för vilken städfirma som är den bästa för dig. Sätt dig då först och göra en lista på när vill du att det ska städas. Hur ofta ska det komma och städa. Vad ska ingå i städningen vilka delar är viktiga för dig att städfirman utför. Har du andra speciella önskemål. Lista upp det du tycker är viktigt för att kunna matcha din lista till det städföretag som passar dig bäst. Att beställa offerter från företagen för att jämföra priser kan vara bra att göra när du har hittat några olika alternativ. När du har hittat en städfirma som kan vara den bästa städfirman för dig, beställ om det går en provstädning av städfirman. Genom att göra det kan du få en inblick i hur städningen kommer fungera.  Är det viktigt för dig att det rengör med miljövänliga produkter kolla då med städfirman och fråga vad det använder. 

Undersökningen av olika städfirmor kommer göra att du tillslut hittar den rätta och prisvärda för dig. Städningen är en viktig del i vardagen, att städa och sköta om ditt hem på rätt sätt garanteras du att du lever hälsosamt. Detta då hälsobekymmer som damm och allergener inte kan påverka dig och familjen eller andra i hushållet. När du gör din sökning online är det en praktisk process. Du kommer hitta mycket viktig information om städfirmorna, vilket kommer hjälpa dig hitta rätt firma i slutet av processen. När det kommer till att skriva avtal med den bästa städfirman för dig se till att innan du skriver på ska alla tjänster företaget ska tillhandahålla står tydligt med i avtalet detta för att undvika förvirringar. 

Genom att ta hänsyn till synpunkterna ovan när du letar bästa städfirman ser du till att hitta rätt städservice för pengarna du har att spendera för städtjänsten. Att bestämma för dig själv vad som är viktigt och kolla igenom dessa punkter i ett företag kan du få en bra överblick över hur företaget fungerar. Genom detta kan du välja den bästa städfirman i Uppsala som passar dig. Hoppas att du fått med dig viktiga punkter att ta upp i ditt letande av städfirma.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp