linkedin 10 saker att köra i diskmaskinen du inte tänkt på | Vardagsfrid

10 saker att köra i diskmaskinen du inte tänkt på

 • Nyhet
 • Read time: 8 minutes

Diskmaskingen är en självklar partner för disken – men den kan även hjälpa till i städningen! Här kommer 11 tips på saker att köra i diskmaskinen som underlättar livet.

 1. Skor och Stövlar
  Bara dom klarar väta så kan man köra stövlar, flipflops, tygskor i diskmaskinen. Ljusa fräsha kommer dom ut och har även fått sig en körning i skon. Skönt att köra alla barnskor på ett smidigt sätt.
 2. Kylskåpshyllorna
  Släng in en kylskåpshylla så försvinner alla burkmärken och geggiga rester. Bra att ta någon i taget när man fyller diskmaskinen så får matvarorna plats på de andra hyllorna i kylen.
 3. Plastleksaker / Lego
vardagsfrid städhjälp diskmaskin
 1. I förkylningssäsong så är det skönt att slänga in ungarnas plastleksaker i diskmaskinen ibland. Är det många småsaker så kan du fylla bestickfacken, eller lägga i en durkslag
  innan. Undvik elektroniska leksaker såklart, men hund och kattleksaker fungerar vilket man kanske glömmer bort.
 2. Nappar
  Är dom kokbara så kan man köra napparna i diskmaskinen – enklare så man gör det oftare.
 3. Disktrasor och tvättsvampar.
  Diska gärna med högsta temperatur så man tar kål på bakterierna. Tvättmaskinen fungerar ännu bättre för detta – men diskmaskinen gör det enkelt att slänga med trasan så den håller sig fräsch längre.
 4. Fläktfilter
vardagsfrid städhjälp köksfläkt
 1. Fläktfiltren brukar bli riktigt geggiga efter ett tag. Men genom att enkelt lägga dem i diskmaskinen så löser man upp flottet enkelt. Undvik detta om det är aluminium – men nästan alla filter är i rostfritt stål.
 2. Spisknoppar
  Har du avtagbara spisknoppar går dessa att köra i diskmaskinen. Ofta svårt att få bort det sista flottet på dem.
 3. Hygienartiklar
  Tandborstmuggen, make-up borstar, tvålhållare, nagelborstar, tandborsthållare, badkarsproppen osv blir som nya när du lägger dem i övre korgen och kör normalt diskprogram. Tandborsten håller längre om den får sig en diskning emellanåt.
 4. Verktyg
vardagsfrid städhjälp diskmaskin
 1. Alla verktyg och trädgårdsredskap av stål och plast blir fräscha för säsongen efter en körning i diskmaskinen. Torka ordentligt för att undvika rostangrepp.
 2. Sportprylar
  Svettiga sportprylar som ligger i en låda luktar ischlopischlo. Benskydd, knäskydd och annan skyddsutrustning kan diskas överst i diskmaskinen. Eller varför inte cykelskor, tennisbollar osv.
 3. Golfbollar
vardagsfrid städhjälp diskmaskin

Har du många bollar i luften är det skönt med avlastning i tvätten. Fyll den och kör ett vanligt program. Är du osäker på att det var för mycket skit i maskinen så kan du köra en tom  med diskmedel och ättika. Eller något från punkt 2, 6 eller 9.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp