linkedin Veckostädning Stockholm – en enklare vardag med Vardagsfrid

Veckostädning Stockholm – en enklare vardag

Veckostädning Stockholm

Veckostädning är en otroligt viktig del i vardagen men kan vara tidskrävande och jobbigt. Genom en bra struktur och utförande kan du göra veckostädningen lättare och spara tid. Vad går ett veckostäd ut på? Vad är bra att tänka på när du veckostädar och vilka delar kan du förbättra?

Veckostädning Stockholm

Att ha en dag i veckan för att utföra en veckostädning är ett bra sätt för att behålla hemmets hälsa. Förutom hemmets hälsa är det även bra för dig och det andra boende i hemmet. Att bestämma en dag som är din Veckostädnings dag ger det dig en rutin som kan förbättras för varje städning du gör. När en rutin har skapat kan du se en stor skillnad på tiden du lägger ner på veckostädningen. Du kan också hitta olika knep för att underlätta veckostädningen. Här nedan kommer du kunna läsa mer om veckostädning och hur du kan effektivisera din veckostädning.

Allmänt om veckostädning

Veckostädning Stockholm

Veckostädning går ut på att du sätter ren dag i veckan som du utför en städning av hemmet. Denna städning är till för att som sagt bevara hemmets hälsa och skick. Det behöver inte vara så omständigt som det låter med veckostädning. Detta då det inte är en storstädning med rengöring av kyl och frys eller rengöring av golvbrunnar. En veckostädning kan bestå av att torka av ytorna i hemmet, dammsuga, rengöra badrummet och köket. Att tycka att städning är tråkigt kan dock försvåra veckostädning. Därför är det bra att ha en rätt och bra metod när det utförs. Att lyssna på favorit ljudboken, musik eller en podd kan också hjälpa underlätta städningen. 

Veckostädning i hemmet

Veckostädning Stockholm

När det kommer till att veckostäda i hemmet kan du bygga upp utförandet på olika sätt. Det kan till exempel vara att städa rum för rum. Då kan du börja i vardagsrummet sedan gå vidare till  sovrum, köket och sist badrummet. Beroende på hur stort du bor blir rummen självklart fler. För att inte missa det som ofta har en tendens att glömmas kan du göra checklistor för varje rum. Detta för att både hjälpa dig komma ihåg allt och för att effektivisera utförandet.  Om du alltid följer dessa checklistor och veta i vilken ordning du ska ta städningen får du in en rutin. Denna rutin övar du på varje städning. I och med det kan göra den med ett flow som effektiviserar dig i din städning.

Veckostädning i vardagsrum och sovrummet 

Veckostädningen som sker i vardagsrummet och sovrum behöver inte vara så svår och jobbig. Att torka av ytor och dammsuga är en självklarhet. Att plocka undan i rummen innan städningen sker är bra då du slipper göra det under tiden du städar. När du städar vill du kunna fokusera på att torka av ytorna utan att behöva plocka bort saker. Detta är ett sätt att se till att din veckostädning löper på smärtfritt och blir snabbare. I slutändan får du även en renare och fräschare känsla när saker och ting ligger på rätt plats. 

Veckostädning i kök 

I köket behövs det göras lite mer i veckostädningen än vardagsrummet och sovrum. Köket och badrummet är välanvända platser i hemmet och därför kan det bli rätt stökigt och rörigt. När du gör en veckostädning i köket finns det en del viktiga saker att tänka på. Det kan exempelvis vara vilken ordning du utför städningen och vilket rengöringsmedel du använder. För att köket ska bli rent på rätt sätt är det bra att börja städningen på överskåpen. Beroende på vilken typ av skåp du har i ditt kök är det också viktigt att kontrollera så att rengöringsmedlet fungerar till dessa. Efter du tagit det övre skåpen kan du jobba dig nedåt. Har du en induktionshäll eller glaskeramikhäll kan det ibland vara svårt att få spisen riktigt ren. Därför är det bra att veta hur du rengör den innan veckostädningen börjar för att inte stöta på några onödiga problem.

Veckostädning i badrummet 

Att veckostäda badrummet är en av det viktigaste delarna i veckostädning. Detta såklart för att det är det mest använda rummet i hemmet. Det samlas mycket smuts, bakterier och annat som inte är så kul att stöta på i ett rum. Därför viktigt att det blir städat ordentligt och på rätt sätt. Torka av snickerier och rengöra handfat, dusch eller badkar och toaletten är en självklarhet i veckostädningen. Det som är viktigt är att det rätta rengöringsmedlet används. Det många gör är att använda samma rengöringsmedel som till köket men ofta har det olika funktioner. I Badrummet är kalk en vanligare förekomma än det fett som samlas i köket. Därför fungerar ofta inte samma medel till det två. En annan viktig del i städningen är att ta toaletten sist. Detta för att inte bakterierna som fastnar på trasan förs över till någon annan del av badrummet. 

Veckostädning Stockholm – anlita en städfirma

Vardagsfrid städhjälp

Känns veckostädning som en del som bara inte hinns med i ditt hem. Då kan du ta till andra hjälpmedel som att anlita en städfirma för att utföra veckostädning. Genom att anlita en städfirma för veckostädning kan du släppa tankarna om städning. Detta tillåter dig att få tid över i vardagen och kan ge dig lugn. När du anlitar en städfirma för veckostädning är det viktigt att du hittar en städfirma som passar för dig. Innan du bestämmer dig för en städfirma är det viktigt att gå igenom en del punkter för att hitta rätt. Att bara ta första bästa städfirma för veckostädning kan ge ett resultat du inte är nöjd med i längde. 

Underlätta storstädningen med  veckostädning 

Några gånger per år behöver hemmet en storstädning och fönsterputsning. När du eller en städfirma utför veckostädning så underlättar det för storstädningen. Det är därför viktigt att ha rutin på veckostädningen så att det görs ordentligt. Är storstädning och fönsterputsning något som är ett alldeles för stort och kämpigt jobb för dig. Städfirmor har ofta storstädning och fönsterputsning som tilläggs tjänster för dig att lägga till. Det är därför bra att kolla om den städfirman du tänkt välja har dessa som tjänster. Genom att kunna lägga till dessa två till din veckostädning underlättar det arbetet för dig. Du slipper kolla runt på städfirmor som erbjuder det ena eller det andra och har allt på samma ställe istället.  

Abonnemang i veckostädning Stockholm

Veckostädning Stockholm

Att skapa ett abonnemang på veckostädning hos en städfirma kan vara svårt om du inte ha koll på vissa saker. Det finns olika utbud hos olika städfirmor och för att hitta det som passar dig behöver du undersöka olika alternativ. Då är det bra att veta vilka delar som är viktigt att tänka på när du letar runt på det olika städfirmorna. Detta kan vara sånt som pris, säkerhet, kollektivavtal, ordinarie städare och hur det utför veckostädningen. Många av dessa punkter går ihop med varandra som exempelvis priser, kollektivavtal och ordinarie städare. 

Priser, kollektivavtal och ordinarie städare

Dessa går ihop på så sätt att en städfirma med kollektivavtal kommer förmodligen behöva ta lite mer betalt än en städfirma utan. Men att veta att arbetarna på städfirman har schyssta löner och bra avtal kan vara värt den lilla pengen som skiljer. En städfirma som har en bra avtal kommer förmodligen ha kvar sina anställda genom att det trivs. På så sätt finns möjligheten för städfirman att erbjuda dig en ordinarie städare. När du får en ordinarie städare skapas en trygghet hos dig då du vet vem som kommer in i ditt hem och städa. Därför är detta viktiga punkter att kolla på innan du väljer städfirma för veckostädning. 

Utförandet och rutin av veckostädning 

Det är också nödvändigt att kolla hur städfirman utför veckostädningen och vilka rutiner det har. Veckostädning hos städfirmor är uppbyggda på olika sätt och städfirmorna har sina egna rutiner. Dessa rutiner kan vara utformade i checklistor eller liknade. Finns möjligheten för dig att kolla igenom checklistor för veckostädning hos en städfirma är det bra att göra. Då får du en uppfattning om hur städningen går till och vilket resultat du kan förvänta dig. Har det en bra rutin för veckostädning har det också förmodligen en bra rutin i det andra arbetet som sker på städfirman. Detta kan till exempel vara hur det hanterar nycklar eller kontakten med kunderna och liknande. 

Kundsupport inom veckostädning 

När du vill ändra något i ditt veckostädnings abonnemang eller om du har några funderingar. Då är det viktigt att lätt kunna komma i kontakt med städfirman. En bra kundsupport hos en städfirma kan skapa en trygghet hos dig då du vet att om något går fel kan du lätt få svar. Därför är detta en bra punkt att kolla upp innan du väljer städfirman. Lättaste sättet att få svar på detta är att kontakta städfirman på något sätt. Antingen via mail eller telefon detta kan ge en uppfattning om hur lång svars tiden hos städfirman är. Det ger dig en också en uppfattning om hur kommunikationen kommer se ut i framtiden med städfirman. Vid första kontakt tillfället har du även möjlighet att fråga om eventuella frågor eller funderingar om veckostädning. Då slipper du missuppfattningar direkt och kan låta dem sköta veckostädningen. 

Svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner

Står det att städfirman följer svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner kan du känna en trygghet att dina nycklar är säkra. Andra delar av säkerhet inom städfirman kan vara hur det hanterar olyckor. Skulle något gå sönder under veckostädningen hur hanterar det då det. Dessa är såklart viktiga punkter att kolla hos olika städfirmor innan valet av städfirman görs. Detta för att du ska känna ett lugn att om olyckor skulle ske åtgärdas det på rätt sätt. 

Hitta rätt städfirma för Veckostädning 

För att hitta rätt städfirma för veckostädning i Stockholm kan det vara bra att kolla recensioner. prata med grannar som har veckostädning är ett bra sätt att hitta bra alternativ av städfirmor. Det kan även hjälpa dig i valet av städfirma för veckostädning. När läser recensioner av folk som har veckostädning får du ofta en ärlig bedömning om hur de upplevde städningen. Du kan även få en överblick över hur ett abonnemang med veckostädning kan se ut. Med veckostädning vill du att det ska bli rätt direkt för att inte skapa onödigt jobb för dig själv. Därför är det viktigt att kolla olika alternativ och överväga innan ett beslut fattas.

En enklare vardag med veckostädningen hos Vardagsfrid

Städhjälp, hemstäd, lokalvård och fönsterputs med Vardagsfrid

Känner du ett sug på att slippa veckostädningen och fokusera på annat i vardagen? Varför inte låta vardagsfrid ta hand om veckostädningen åt dig. Med nya checklistor för en ren och fräsch veckostädning kan du komma hem till ett städat hem. Vardagsfrid erbjuder även storstädning och fönsterputsning. Som du kan lägga till i ditt abonnemang för veckostädning för att helt slippa städnings momentet i hemmet. Har du frågor eller funderingar? Eller helt enkelt bara vill veta mer om Vardagsfrids veckostädning och abonnemang. Kontakta gärna oss genom att trycka på knappen nedan.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp