<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Veckostäd för hem och företag

Veckostäd för hem och företag

 

För att hitta ett lugn och ro för att kunna fokusera hemma och på jobbet krävs det att miljön omkring dig är ren och fräsch. Veckostäd ser olika ut från hem till hem och företag till företag. Att utföra veckostäd hemma är ofta en syssla som kan tyckas vara tråkig och ta lång tid. Det behöver det inte vara genom att använda sig av olika tips och trix några som kommer tas upp här nedan kan städningen bli enklare och snabbare. Att utföra veckostäd kan ge massor med fördelar både för din hälsa och hemmets. Genom att ha det städat, detta gäller både för hemmet och kontoret kan du hitta ro i kroppen och fokusera på annat som är viktigt. Att sitta och utföra ett jobb när det är stökigt runt om kring dig kan göra att du tappar fokus och börjar tänka på det röriga som finns i rummet.

Veckostäd i hemmet

När det gäller veckostädning i hemmet är det otroligt bra att utföra en städning varje vecka för att hålla hemmet rent och i behåll. Genom att veckostäda kan det även underlätta när den tiden på året som en storstädning behövs göras. Det finns mycket som du kan göra för att underlätta veckostädet i hemmet. Här nedan kommer du kunna läsa om förslag som underlättar städningen

Schema för veckostäd hemma

 

pexels-bich-tran-760710-900x599 (1)

För att kunna bygga upp en rutin i ditt veckostädande är det bra att göra ett schema för städningen. Till att börja med bör du välja en dag som passar varje vecka att utföra städning. 

Att städa på en onsdag eller torsdag kan vara effektivt då det blir rent till helgen och du har möjligtvis kom it in i den nya veckan. Eftersom veckostäd underlättar storstädningen som bör utföras några gång per år är det bra om dagen du väljer fungerar det flesta veckorna. Livet brukar ha en tendens att komma emellan vilket är helt förståligt. Att dagen du väljer ska passa in det flesta veckorna är för att en rutin ska kunna skapas. 

När det kommer till att bygga upp en rutin i din städning finns det även andra saker som är bra att göra. Förutom att välja en bra dag kan du även skapa checklistor för områdena i ditt hem samt vad som ska göras i dessa områden. När du utför din veckostädning kan du även ta tid på dig själv och utvärdera efteråt vad som kunde ha gjort att veckostädet hade gått snabbare.  Checklistan och utförandet kan göra så att rutinen flyter på och veckostädningen blir lättare.

Checklista för veckostäd

blogg - to do list

Att skapa en egen checklista för det områdena som behövs städas och vad som ska göras kan i stunden låta jobbigt. Med hjälp av en checklista kan du effektivisera din städning samtidigt som du inte missar viktiga delar i städningen som är lätt att glömma bort. Att skapa en checklista som följer en röd tråd genom varje rum du ska städa kommer underlätta arbetet. Checklistan kan vara uppskriven på det sättet som passar dig bäst. Detta leder till att din städning rullar på då du vet vad du ska ta och i vilken ordning. 

Till exempel när det kommer till att städa köket kan du börja checklistan på detta sätt: 

  • Torka av överskåpen 
  • Torka av kakel ovanför spis och bänkskiva. 
  • Torka av spis och bänkskiva 
  • Torka va lådor och skåp 
  • Rengör diskhon 
  • Dammsuga golv
  • Torka golv 

Genom att skapa en checklista lik den ovan för varje rum i ditt hem gör det lättare att utföra veckostädet. 

Utförandet av veckostäd

 

volodymyr-hryshchenko-wu9da3c4r28-unsplash-900x600 (1)-2 (1)

Utförandet av veckostäd är viktigt att anpassa så det blir bra för dig. Att utföra veckostädet på rätt sätt kan vara svårt ibland om städningen är en av det sakerna som ligger långt nere på din att göra lista, helst vill du kanske att det ska gå fort och bara få det gjort. Självklart är detta förståligt dock är det fortfarande viktigt att få det gjort ordentligt. Att skapa ett städsätt där du får allt gjort på smidigast sätt är en stor faktor till att det blir gjort ordentligt.  Är effektiv städning viktigt för dig finns det en del tips för att göra en effektiv städning.  

Genom att använda checklistan och lyssna på lite musik, en bok eller favorit podden behöver inte städningen bli så ansträngande. Att ta tid på sig själv när du dammsuger kan vara ett effektivt sätt för att se vad som skulle behövas göras för att det ska gå fortare behövs det lyftas bort saker från golvytan som kan förvaras på ett annat ställe och så vidare. När du gör på detta sätt effektiviserar du veckostädet och sparar din tid till annat som kan tyckas vara roligare.

Veckostäd hos en städfirma för hemmet 

Tycker du att det är jobbigt att tänka på att behöva utföra veckostäd eller är veckostäd något som bara inte går ihop i ditt hem. Då kan städföretag som utför veckostäd vara ett alternativ. Genom att anlita ett städföretag kan du helt släppa tankarna på veckostäd. Går du redan i tankar om att anlita någon som kan utföra veckostäd finns det en del saker som är  viktigt att tänka på.  Att hitta ett städföretag som passar dina behov är inte det lättaste. För att du ska ha ett rent hem med gott samvete är det bra att välja ett städföretag som har kollektivavtal för sina anställda. Detta för att du då vet att din städare har schyssta arbetsvillkor. 

Vad ingår i veckostäd?

Generellt när en städfirma utför en veckostädning brukar det ingå dammsugning och torkning av golv och golvlister, klädda möbler och mattor. Torkning och putsning av synligt smuts, speglar, kontakter, dörrar och karmar. Dammtorkning av lampor, lampfötter, fönsterbrädor och vid behov torkning av tavlor. Tömning av soptunnor.  Detta utbud är ungefär vad en städfirma brukar erbjuda i sin veckostädning för hemmet. Självklart ser det olika ut beroende på hur rummen ser ut och i kök och badrum tillkommer det delar som också utförs. Det kan vara torka av skåpluckor, kakel diskbänk och mer i köket. I Badrummet är det ytor som används mycket i hemmat och där handlar det om att ha god hygien. En städning av städföretag som gör i badrummet är att städa handfat, badkar eller dusch, väggar och toalett med mer. 

Trygghet i städfirman du väljer för veckostäd 

För att du ska känna dig trygg att ha en städfirma hemma hos dig kolla då upp om det har använder sig av ordinarie städare, har det några dolda avgifter i form av inställd städning eller liknande och vad företaget har för nyckelsäkerhet. Andra viktiga delar att kicka på innan du bestämmer dig för vilket städföretag som sak få utföra veckostädet hos dig är hur det utför sitt städ. Vilka typ av metoder använder det när det städar. Vad ska du stå för i form av utrustning och vad står städföretaget för. Hur fungerar det om du behöver ändra något i ditt veckostäd. Att välja ett företag som också utför storstädning och fönsterputsning kan vara en ide då slipper du tänka på dem delarna och kan boka in det hos städföretaget. 

Veckostäd på ett företag

 

adolfo-felix-pg8nym-mcts-unsplash-900x600 (1)-1

Som det nämndes i början är det viktigt för fokuset att ha en ren och fräsch arbetsplats för att få jobbet gjort. Rum och ytor som är välstädad gör mycket för att uppleva intrycket och känslan som du vill ge. Gemensamt ytor som fikarum eller konferensrum blir det lite extra viktigt inte minst för arbetsmiljön. Detsamma gäller även exempelvis trapphuset, som bidrar till det första intrycket av fastigheten för besökare. För att uppnå detta på ett företag kan det vara bra att anlita en städfirma för att utföra veckostäd. Att få det rent råd et allmänna områdena på kontoret med hjälp av ett städföretag är bra men det är fortfarande viktigt att du tar ansvar för din kontorsplats därför kan du bestämma även här en dag som du plockar till på skrivbordet och runt omkring för att få ett rent och fint kontor där du kan arbeta i lugn och ro. 

Att ha en bra hygien på kontoret är en stor och viktig del därför är veckostädning bra att ha. Genom en bra hygien på arbetsplatsen kan det bidra till en bättre arbetsmiljö. Därför är god hygien en viktigt del för det flesta och det läggs mycket fokus kring att bibehålla en god hygien. Förutom att det är viktigt för arbetsmiljön är det även viktigt för hälsan hos var och en som jobbar på kontoret men även de som kanske besöker arbetsplatsen. Självklart har användningen av handsprit ökats under pandemin och kommer förmodligen fortsätta användas i framtiden. När hygienen prioriteras på ett företag kan smittorisken av olika sjukdomar minska. Genom en fräsch arbetsmiljö med bra hygien ökar trivseln och trivs man på sin arbetsplats ökar prestationer och produktivitet hos de anställda.

Veckostäd genom städföretag till ditt kontor 

 

ryan-ancill-8xdkgjmuylc-unsplash-scaled-e1632071720446-900x607 (1)-1

Olika städföretag som utför kontorsstäd eller lokalvård kommer att utföra detta på olika sätt därför är det viktigt att veta vad som är viktigt ska utföras på ditt företag. Behövs det andra tjänster utöver städning så som att fylla på rengöring och påfyllning av kaffemaskinen Rengöring och påfyllning av kaffemaskin eller hade det varit trevligt att komma till fikarummet och mötas av en fruktkorg vissa städföretag kan erbjuda detta utöver veckostädet av kontoret. Detta kan göra att  arbetsplast flyter på bättre än vanligt när det inte behövs någon som bryr sig om dessa problem som annars kan uppstå. Även här är det såklart viktigt att kontrollera städföretaget som ditt företag vill anställa för att utföra veckostädet. Samma som med veckostäd för hemmet kan det kännas bra att veta att städföretaget har kollektivavtal för sina anställda samt dem andra viktiga punkterna i valet av städföretag. 

Veckostäd med gott samvete

 

Blogg- skaka hand1-1

Förutom att ha ett rent och fräscht kontor är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Beroende på storleken av arbetsplatsen och vikten av miljömärkt städning kan det se olika ut från städföretag till städföretag. Det är som nämns tidigare viktigt att veta vad man vill ha för typ av städning på arbetsplatsen. För att kunna ha ett gott samvete när det kommer till anställningen av städföretag kan dessa vara viktiga punkter att tänka igenom innan. Skulle det dyka upp en fråga hur städningen ser ut och vilka som utför det då kan det vara skönt att veta att det är med Svanenmärkta städmetoder och att allt går rätt till på den städfirman. Detta gäller även för veckostädet hemma som utförs av städföretag. 

Sugen på att anlita ett städföretag för veckostäd?

Är du sugen på att anlita ett städföretag som kan utföra ditt veckostäd samt att du vill ha schyssta arbetsvillkor för de som städar. Anlita vardagsfrid för att utföra ditt veckostäd. Vardagsfrid utför både städning i hemmet och på kontoret. Vardagsfrids städmetoder är självklart Svanenmärkta och har kollektivavtal för sina anställda. Med vardagsfrid som städföretag för ditt hem eller företag kan du känna lugnet med att veta att ditt hem blir rent och fräscht. Vill du veta mer om veckostädning för hemmet eller kontoret hör av dig till oss så berättar vi gärna mer. 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år