<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Valets hårda ord om RUT-avdraget

Valets hårda ord om RUT-avdraget

 

Efter några månader har hårda ord och RUT-avdragets vara eller ickevara så verkar det vara mer än 94% som är positiva till RUT-avdraget i någon form.

Socialdemokraternas förslag på halvering drabbar ett fåtal kunder, men dom är oftast familjer med två föräldrar (vilket ger dem 50 000kr/år i RUT-avdrag ändå). Men för oss företagare så uppstår ett riskproblem. Om 10% av kundstocken slår i RUT-taket 1 december så säger dom upp kontraktet eller avbokar tills nästa år.

Kvar har jag personalkostnaden. Andra företag har bara timanställda, så där får den anställde stå hela risken. Men på Vardagsfrid så har vi kollektivavtal och vill ha en långsiktig plan med medarbetarna – därför har majoriteten en fast deltid så dom vet vad dom kan räkna med. Då står bolaget med hela risken. Många kunder vill ha extra städat i december så det löser sig säkert ändå.

Jag har nästan ingen kund som kommer drabbas av en halvering av rut-avdraget, men bolaget får en markant högre risk i slutet av året. Ingen har efterfrågat cocktailparty på RUT-avdraget så kampen om halvering är uddlös. Jag funderar om det bara är ett förhandlingskort för Löfven att använda för att skapa regering och få igenom en budget.

Något prestigefullt att ge, utan att det kostar något.

/Torkel Kristoffers, VD, Vardagsfrid

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år