<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Vad kostar städhjälp?

Vad kostar städhjälp?

 

Går du i tankarna om att anlita någon som kan hjälpa dig med städningen hemma. Kanske behöver du hjälp med veckostädningen, storstädningen eller fönsterputsning. Då kan det vara bra att veta olika delar du ska tänka på när du väljer vem som ska utföra städhjälp. Det kostar såklart olika beroende på vilken typ av städhjälp du behöver men med fokus på hemstädning som städhjälp finns det många olika firmor som erbjuder olika priser. 

Billigt eller dyrt 

Vissa städfirmor kan vara billigare medan andra är dyrare och detta kan göra det svårt att veta vad som du ska välja. Självklart är det härligt att komma undan så billigt som möjligt när du köper städhjälp. Då är det dock med stor sannolikhet att du går miste om det som är bra hos städfirmorna. Ett städbolag som har lågt pris har förmodligen inget kollektivavtal och kan därför ha lägre pris men det kan göra att arbetsvillkoren för städaren är dåliga. Genom dåliga arbetsvillkor för personalen på städbolaget är det stor risk att det är hög ruljans på personalen. Det leder då till att det blir svårt för företaget att säkerställa att du får en ordinarie städare. Med en ordinarie städare i ditt hem kan du känna en trygghet och säkerhet för du vet vem som städar ditt hem och du lär känna städaren. Kan du inte få detta hos ett städföretag så kan det vara bra att leta vidare. 

Trygghet i städhjälpen

vad-kostar-stadhjalp-trygghet-900x675 (1)-1-min (1) (1)

 

Som tidigare nämndes kan du få en trygghet med en ordinarie städare som du inte får annars. Detta är viktigt att ta med i tanken när du kollar priset vid valet av städhjälp. Lägger du ett lite mera pengar på en städföretag kan du åstadkomma större trygghet då det kan erbjuda vissa delar ett städföretag som är billigare inte kan. Väljer du att anlita ett städföretag som är dyrare är det inte säkert att det heller har kollektivavtal därför är det viktigt att kontrollera att det städföretag du väljer har kollektivavtal för sin personal. Det är inte alltid lätt att veta vilket företag som kommer göra dig mest nöjd. Att anlita ett företag som har bra arbetsvillkor för sina anställda gör att du har ett gott samvete för att du anlitar städhjälp

Hur ett städföretag kan kostnaden för städhjälp

Alla företag som erbjuder städhjälp kan räkna kostnaden på olika sätt för att sätta pris på tjänsten. Ofta kan städföretag beräkna priset på timmar och hur lång tid det tar att städa en lägenhet på en viss kvadratmeter. Kostnaden för städhjälp kan också bli ett fast månadspris och då kan det se ut på detta sätt. Säg att timpriset hos städföretaget ligger på 231 kr per timme och en standard städning tar ungefär 4 timmar. Sen beroende på om du vill ha städhjälp varannan 26 tillfällen per år  eller varje vecka 52 tillfällen per år så kan det se ut som denna uppställning nedan för att få fram månadspriset. 

4 x 231 x 26 / 12 = 2003kr i månaden. Detta ryms även i RUT-avdraget som du kan använda dig av när du anlitar städhjälp. Ofta kan du skapa abonnemang med städföretaget för att ha städhjälp veckovis eller också varannan vecka. 

Vad kan påverkar kostnaden för städhjälp

vad-kostar-stadhjalp-paverka-kostnaden--900x600 (1)-1-min (1) (1)

 

Kostnaden som städföretaget tar för städhjälp kommer variera utifrån vad du behöver. Dessutom vad du tycker är viktigt att ska ingå i städhjälpen. 

  • Utbud och tilläggstjänster

Städhjälp hos städföretag har ofta ett grundutbud som kan se olika ut från företag till företag. Grundutbudet är viktigt att kolla för att städhjälpen ska bli så bra som möjligt för dig och du ska bli nöjd. Det kan vara så att det saknas delar du behöver eller vill ha i grundutbudet då kan städföretaget erbjuda tilläggstjänster. Dessa tilläggstjänster kan du lägga till och då kan priset variera hos det olika företagen som erbjuder städhjälp. 

  • Storlek på bostaden

Beroende på vilken storlek du har i ditt hem påverkas kostnaden på städhjälp. Då många städföretag använder sig av timpris när du anlitar städhjälp kan priset variera. Är ditt hem väldigt stort och det tar längre tid att städa kommer det bli dyrare. 

  • Hur ofta du vill ha städhjälp

Är du ute efter städhjälp varje, varannan eller var fjärde vecka kommer det i slutändan bli olika. Även om det är ett timpris på städhjälpen kan det använda sig av månadsfaktura. Detta visas i exemplet ovan om hur ett städföretag kan räkna kostnaden på städhjälp.   

  • Ingår städmaterial 

Vissa företag kan stå för städmaterialet och vissa andra företag vill att du själv står för det olika städ materialen som kan behövas vid städhjälp. Detta är även en viktigt del att kontrollera om du letar efter städföretag som kan utföra städhjälp. 

Städhjälp med rent samvete

vad-kostar-stadhjalp-rent-samvete-900x600 (1)-1

 

Som det nämnts tidigare finns det en hel del olika städföretag som kan utföra städhjälp till olika priser. Det kan göra det svårt att välja vilket företag som ska utföra städhjälpen hos dig. För att det ska kännas bra för dig att anlita städhjälp kan du tänka på olika delar. Genom att anlita ett företag med bra arbetsvillkor, ett bra erbjudande, ansvarsförsäkringar,  personal som blivit kontrollerad mot brottsregistret, uppsägning av städhjälps tjänsten och att det rutinerna på städföretaget fungerar. Att kontrollera dessa delar för att din städhjälp ska fungera är viktigt för att både du och företaget ska bli nöjd. 

Viktigt med bra arbetsvillkor

Att anlita ett företag med bra arbetsvillkor och kollektivavtal för personalen är bra för dig då det kan bli bra för dig. Som de nämndes tidigare så stannar personal som trivs på sin arbetsplats kvar på sitt jobb. Med detta kan du få trygghet och säkerhet i städhjälp. Förutom detta vet du också att personalen i städföretaget inte behandlas dåligt och du betalar för något som hjälper både dig och personalen på städföretaget. 

Kontrollera ansvarsförsäkring, avtal och uppsägning

vad-kostar-stadhjalp-avtal-900x600 (1)-1

 

att kontrollera detta innan du anlitar städhjälp är självklart också viktigt för att inga missförstånd ska uppstå. Med en bra ansvarsförsäkring hos städföretaget behöver du inte oroa dig när olyckan är framme. Även att avtal och uppsägningstid är tydliga är viktigt att tänka på för att det ska bli bra städhjälp för dig. Att välja städhjälp som har ett rimligt pris som inte är för dyrt eller för billigt är bra då det kan ha tydliga riktlinjer om hur saker fungerar i städföretaget. 

Rutiner i städhjälp

Att städa veckovis är otrolig bra för välmåendet och hälsan hos dig. Detta då ett stökigt hem kan skapa stress. att plocka undan efter sig dagligen och städa en gång i veckan kan låta jobbigt. Dock är detta otroligt bra för att ha rutin i hemmet och att du ska må bra. Detta gäller även i ett företag som erbjuder städhjälp. Att anlita städhjälp som kostar lite mer kan göra att du får ett städföretag som har bra rutiner. En bra rutin hos ett städhjälps företag kan se olika ut. Vissa företag har checklistor för att rutinen i företaget ska fungera detta är ett bra hjälpmedel för att det ska fungera. 

Jämför städföretag för städhjälp

vad-kostar-stadhjalp-jamfora-900x506 (1)-1

 

Genom att jämföra olika städföretag med både kostnaden de tar, vad som ingår i städhjälpen och andra olika delar kan du få en uppfattning om vilket städföretag och städhjälp som blir bäst för dig. När det kommer till att jämföra olika företag som utför städhjälp är det bra att först skriva en lista till dig själv med det delar du behöver och är viktigt för dig. Detta kan vara delar som vad som ska ingå i städhjälpen, hur ofta du vill ha städhjälp, vilka tider du vill att det ska utföras, är kollektivavtal för personalen viktigt för dig, hur vill du att säkerhetsrutiner hos företaget ska se ut och om det är något annat du anser vara nödvändigt att ta med på lista. Detta för att göra sökandet efter städhjälp lite lättare. 

Offerter för städhjälp hos företag 

Ibland kan städföretag ge dig en offert på vad det kan tänkas kosta dig att anlita städhjälp och då finns det vissa saker som är bra att tänka på när du tittar igenom dessa. Dessa fem saker är bra att ha i åtanke innan du gör valet av städhjälp.

  • Att kontrollera om företaget räknar inklusive moms och rut-avdrag eller inte. 
  • Det är viktigt att du kontrollerar och ser till att du vet vad som ingår i priset du fått, det ska helst finnas en specifikation på de olika städ momenten samt framgå om städmaterial är inkluderat.
  • En annan nödvändig sak att säkerställa är att du och det företaget du anlitar för städhjälp är överens om du ska betala till ett fast pris eller timpris. Beroende på vilket som gäller är det viktigt att veta om ni avtalat om timpris, är det även viktigt att  se till om det är ett bestämt antal timmar  eller om det är löpande timmar som avser kostnaden. 
  • Kom ihåg att det är alltid okej och bra att ta in olika offerter från olika företag för att jämföra kostnaden samt omfattning på arbetet
  • När det kommer till att få offerter av olika städföretag kan det vara bra att tänka på att en del städföretag gärna vill bed bedöma ditt projekt på plats innan de lämnar ett pris. Detta för att priset ska bli så rättvisande som möjligt.

Varför ska du anlita städhjälp

vad-kostar-stadhjalp.-varfor-anlita-900x600 (1)-1

 

Det finns många olika saker som kan leda till att du vill anlita städhjälp. Det kan vara ett bra hjälpmedel i vardagen för att ska tid till dina andra aktiviteter du vill göra eller kanske du tycker det är en tråkig uppgift att göra samt ska den göras helst varje vecka. Detta kan även skapa en inre stress för dig om det är en jobbig uppgift. Det kan vara påfrestande att stress uppkommer vid tanken av städning därför kan det vara bra att anlita städhjälp. Att anlita städhjälp kan också vara nödvändigt att göra om det är svårt att utföra städandet själv. Alla dessa anledningarna kan lösas med att skaffa städhjälp och minska stress som kan ha uppstått genom städning. 

När du hittat rätt städhjälp för dig

När du har hittat det städföretag som  kan utföra den bästa städhjälpen för dig samt att du har jämfört olika för att hitta denna. Då är det dags att skriva på avtalet och låta Städföretaget ta hand om resten. Kom även ihåg att leta efter företag med kollektivavtal för sina anställda. Detta såklart för att du ska känna dig trygg att din städare har bra arbetsvillkor och en rimlig lön. Om du hittar flera olika städföretag som har ungefär samma kostnad för sin städhjälp är det ett bra tips att ta det städföretag som har kollektivavtal samt det som passar dig bäst och tar hand om dig som kund. Följ dessa olika tips på vad du ska titta på när du söker efter städhjälp för att hitta den bästa städhjälpen för dig. Vill du även veta mer om Vardagsfrids hemstädning och städhjälp kan du kontakta oss genom knappen nedan.  

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år