<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Träden får dig att stressa ner

Träden får dig att stressa ner


Vardagsfrid vill uppnå samma lugnande effekt med hemstädningen. En djup utandning och ett lugnt estetiskt intryck där man känner att mitt rena hem är min borg.
 

Att vara ute i ”naturen” minskar din stress. Att vara ute i dagsljus utan mobil, sociala medier, samtal, läsning och träning har en stressreducerande effekt. Redan efter 20 minuter minskar stressnivåerna signifikant enligt studien. Tiden mellan 20 till 30 minuter var mest effektiva för att minska stressnivån. Efter en halvtimme fortsätter nivåerna att minska, men långsammare.

För att få maximal stressminskning hemmavid kan man ta en halvtimmes promenad i ett område med naturkänsla.

SLU i Umeå har även undersökt vilka skogar som fungerar bäst för återhämtning och kom fram till att trädens ålder, höjd, och skogens gleshet avgör skogens rehabiliteringspotential. Det behöver inte vara ett stort område, men med möjlighet att vila och sitta ner i avskildhet. Forskarna vid SLU räknade med att skogen behöver vara över 70 år gammal och över 16 meter hög för att nå rehabiliteringssynpunkt.

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år