<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Tips för effektiv vårstädning: Så får du skinande rena fönster

9 tips för skinande fönster

Ge ditt hem en ny fräsch start efter den långa vintern med en vårstädning. En viktig del av vårstädning är fönsterputs. Det ger dig ett naturligt ljusinsläpp och solskenet får glänsa in i hemmet. Här kommer några användbara tips för att hjälpa dig att uppnå skinande rena fönster och en strålande utsikt.

  1. Samla dina verktyg: För att uppnå ett rent fönster är det viktigt att använda sig av rätt verktyg. Det du behöver är en hink, en rengöringsmedel för fönster, en fönsterputs skrapa och en microfiberduk. Med dessa verktyg kommer rengöringen av dina fönster att gå smidigt och ge dig professionella resultat.

  2. Börja med att ta bort smuts: Innan du börjar din fönsterputs, se till att ta bort eventuell smuts eller damm från fönstren. Använd en trasa eller en mjuk borste för att avlägsna smuts och spindelväv från fönsterkarmen.

  3. Applicera rengöringslösningen: applicera ditt val av rengöringsmedel på fönstret. Var noga med att täcka hela ytan, inklusive kanterna. Detta kommer att lösa upp smuts, fettfläckar och eventuella flugor eller insekter som kan ha fastnat på fönstret.

  4. Använd en skrapa: Torka bort rengöringsmedlet med en fönsterputs skrapa. Var försiktig så att du inte repa glaset. 

  5. Torka av fönstret: Använd en ren mikrofiberduk eller en fönsterputsduk för att torka av fönsterkarmen. Börja från toppen och arbeta neråt. Se till att torka bort allt överskott av rengöringsmedel för att undvika ränder eller vattenmärken på glaset.

  6. Kom ihåg de svåråtkomliga områdena: Ibland kan det finnas svåråtkomliga områden, som högt belägna fönster eller fönster med ett tätt nät. För att nå dessa områden kan du använda en förlängningsstång till din skrapa eller fönsterputsare. På så sätt kan du enkelt komma åt och rengöra även de mest utmanande fönstren.

  7. Ta hand om gardinerna och persiennerna: Vårstädning innebär inte bara att rengöra fönstren, utan också att ta hand om gardinerna och persiennerna. Dammsug eller skaka av gardinerna för att bli av med damm och smuts. För persienner kan du använda en fuktig trasa eller en pensel för att rengöra varje lamell noggrant.

  8. Njut av det fräscha resultatet: Efter att du har avslutat vårstädningen av dina fönster är det dags att beundra ditt arbete och njuta av den fantastiska utsikten genom de skinande rena fönstren. Du kommer att märka skillnaden i hur ljuset flödar in i rummen och hur ditt hem känns mer inbjudande.

Att putsa dina fönster som en del av vårstädningen är inte bara estetiskt tilltalande, det kan också förbättra inomhusmiljön genom att släppa in mer naturligt ljus och ge dig en klarare utsikt. Genom att följa dessa enkla tips kan du uppnå imponerande resultat och få dina fönster att stråla i vårsolen. Så sätt igång med vårstädningen och ge dina fönster den kärlek de förtjänar!

Här kan du läsa mer om fönsterputs.

7 myter om fönsterputs 

Fönsterputsinstruktioner från proffsen  

När ska man putsa fönster?

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år