linkedin SR P1 intervju om hur teamwork räddar jobben under Corona-tider

Sveriges Radio P1 Ekot intervju, hur solidariskt teamwork räddar jobb

 • Nyhet
 • Read time: 5 minutes

Vardagsfrid har blivit intervjuade av Sveriges Radio P1 Ekot om hur vår solidariska approach till att så många kan behålla sina jobb på Vardagsfrid i Corona-tider. För många är det svårt att behålla jobben nu när Corona har träffat oss alla, det blir ett nytt tankesätt man måste förhålla sig till och kunna anpassa sig. Det är svårt, men det måste göras.

För sex månader sedan slog corona till – riktningen mot konkurs var ett faktum. Men vi jobbar åt andra hållet.

Vi satte fyra mål för krisen:

 1. 100% transparens med kunder och medarbetare.
 2. Ingen ska bli utvisad från Sverige pga Corona-effekten.
 3. Alla som vill, ska få behålla jobbet. Den som har det starkaste anställningskontraktet tar en solidariskt större justering av kontrakt. Alla behöll dock sin schemaläggning och fick löpande tilläggskontrakt för att säkerställa kapacitet till hösten.
 4. Bolaget ska vara kvar, och vi ska bli bättre. Och utvecklas ännu mer.

Samtliga mål har lyckats uppfyllas, tack vare solidariska samtal och ageranden ihop med alla kollegor och våra fantastiska kunder. Branschkollegor har valt att avsluta många anställningar – men vi står som en enad kraft redo för nästa steg, starkare.

Städaren har ett ensamarbete, så vi har låg exponering mot personer jämfört med snittet. De flesta har inte släkt i Sverige och en mindre kontaktkrets än de som är födda i Sverige. En städare träffar vanligtvis 1-3 kunder per vecka och har hög vana av hygien miljöer och vet därför hur saker och ting ska hanteras med säkerhet.

Vår specialist på hemstäd, Elena, visade Sveriges Radio P1 Ekot hur det fungerar på jobb ute hos kund och hur våra känslor i branschen är under coronakrisen. Det är en speciell tid och man måste anpassa sig efter hur det ser ut just nu. Det är något som vi på Vardagsfrid har gjort alldeles utmärkt när det kommer till vår personal och hur vårt tänk är ute hos kund. Många vill känna en säkerhet och ingen vill riskera att bli smittad, därav har vi på Vardagsfrid tagit hänsyn till sådana aspekter och reglerat våra rutiner. Vilket kunder har uppskattat.

Förståndig riskhantering och hur Vardagsfrid hanterar hygienteknisk städning. Bolaget tar efter följande källor:

 • Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska riskspridningen och tar in statistik för att förstå omfattningen. 
 • CDC (Centers for Disease Control and Prevention) är USA:s nationella folkhälsomyndighet. 
 • WHO – världshälsoorganisationen.

Vår grundare och VD Torkel Kristoffers, berättade även om hur arbetsrättens regler krockar med integrationsresan. Effekten för många kollegor i branschen blir att ett jobb går förlorat = utvisning.

Det är många tankar att hålla i huvudet samtidigt i dessa tider, samtidigt som allt kan förändras från ena stunden till den andra.

Vi hade inte varit någonting utan våra engagerade kunder som tipsar, klagar, berömmer, lyfter oss till det vi är idag.

Tack vare ert lugn under corona har vi lyckats rädda 5 personer från att utvisas pga av corona. Vi fortsätter vår kamp för att minimera socialbidrag och utanförskap i din kommun med effektiv jobb integration.

Välkommen att kontakta oss för dig som har funderingar och frågor, eller vill boka en städtjänst. 

 • 010 – 516 43 00
 • info@vardagsfrid.se
vardagsfrid städhjälp

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp