<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Städbolag Stockholm

Städbolag Stockholm

 

Går du i tankarna på att skaffa hemstädning eller företagsstäd i Stockholm och söker ett städbolag som kan hjälpa dig med just dina behov? Städbolag i Stockholm finns det gott om och städhjälps-branschen kan för många verka som en djungel som aldrig tar slut. Besluten och tankarna kan vara svåra att få konkreta svar på när det finns så mycket olika städbolag att välja på. Något som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig för att anlita ett städbolag, både för hemstädning eller företagsstädning, är några enkla frågor som förenklar hela processen. Några saker är, Vad för städ önskar du? Vill du ha någon tilläggstjänst? Hur mycket vill du ha städat? Utöver dessa frågor finns det annat som kan vara bra att tänka på innan som kollektivavtal, pris, recensioner, säkerhet och så vidare. Som sagt så är finns en uppsjö städbolag i Stockholm så att hitta något som passar bra för dig ska inte vara några problem.

Städtjänster

Untitled design (49) (1)

 

Det är vanligt att städbolag tillhandahåller ett antal olika städtjänster. De olika städtjänster ser inte sällan relativt lika ut hos de flesta städbolagen i Stockholm och Sverige. Utöver de vanliga städtjänsterna som dammsugning, golvvård, fönsterputs och dammtorkning finns även tjänster som tvätt av mattor och textil, städ av trapphus och en del andra tjänster. Många uppdrag hos de flesta städbolagen är varierande beroende på vilken kund som har anlitat städbolaget. Vissa kunder är nöjd med dammsugning och fönsterputs medan vissa vill ha en hel storstädning av lokalen eller bostaden samt inredning osv som kan finnas på platsen. 

Här kommer en kort beskrivning av tjänsterna.

  • Dammsugning 

Dammsugning av golv, hyllor, skåp och liknande. 

  • Fönsterputs

Invändig och i vissa fall utvändig rengöring av fönster samt väggar, dörrar osv i glas.  

  • Dammtorkning

Tvätta bort damm som kan finnas på möbler, lampor och liknande.

  • Golvvård

Rengöring av golv med hjälp av mopp för att bekämpa smuts som inte dammsugare får bort.

  • Tvätt av textil och mattor

Rengöring av mattor, för hand eller i maskin. Rengöring av textil, till exempel gardiner görs även det via hand eller maskin.

  • Städ av trapphus

Dammsugning och/eller moppning av trapphus för att ge besökare ett bättre första intryck.  

Utförande

Utförandet av städningen kan gå till på olika sätt för olika städbolag i Stockholm. Vissa börjar städa direkt utan att göra en koll på hur det ser ut innan, till exempel ifall en yta eller ett rum i bostaden eller lokalen är i behov av mer och djupare städning än att annat. Ofta börjar städningen direkt utan någon koll på hur det ser ut i resten av lokalen men det är som sagt olika från städbolag till städbolag.

 

Säkerhetsrutiner

Untitled design (48) (1)

 

Vid städuppdrag med privatkunder eller företagskunder är säkerhet och trygghet en viktig del för ett bra samarbete där båda parter är nöjd. För att öka säkerhet för kunden eller kunderna är det bra att ta kontakt med firmorna ni väljer mellan. Genom att ta kontakt och kanske träffas på ett fysiskt möte kan man snabbt och enkelt få information om säkerhets- och trygghetsfrågor. Vanliga frågor inom säkerhet och trygghet är behandling av personuppgifter, överlämning av nycklar, försäkringar, kvalité osv. 

För städbolag tas personuppgifter hand om likt bolag i andra branscher och följer GDPR-lagen. 

Överlämning av nycklar sker om kunden inte är hemma eller på arbetsplatsen under tiden som städbolaget utför sitt arbete. Ofta sker överlämning av nycklar på det sättet som kunden önskar. För en del kunder går det bra att lämna över en extranyckel, vissa kunder väljer att lägga nyckeln utanför hemmet eller arbetsplatsen och för vissa funkar något annat sätt bättre.

Försäkringar, både för kund och arbetsgivare är olika bolag till bolag. Många städbolag har en ansvarsförsäkring om skada på prylar eller personer skulle ske. Försäkring är en fråga som många kunder undrar om. Det lättaste sättet att få reda på hur det ser ut för respektive städbolag är att ta kontakt med dom och ställa frågan.

Många städbolag jobbar med kvalitetskrav och nöjdhetsgarantier. Skulle du inte vara nöjd med det utförda arbetet kan du ta kontakt och ställa frågan om dom har nöjdhetsgaranti. Skulle det vara så att ditt valda städbolag har en nöjdhetsgaranti kan du be om att arbetet görs om så att du blir nöjd och får ett resultat du har anlitat städbolaget för att få.

Tilläggstjänster

Utöver städningen är det många städbolag som erbjuder en handfull olika tilläggstjänster. Några exempel på tilläggstjänster som olika städbolag i Stockholm tillhandahåller är fruktkorgar till personalrum och liknande, service och påfyllning av kaffemaskiner, borttransport av emballage, vaktmästare osv. 

Många företagskunder använder sig av någon eller några tilläggstjänster på grund av smidigheten. Städ samt service av kaffemaskiner, frukt eller annat kommer på samma gång i ett “paket”. Genom att få allt i ett paket slipper ditt företag ha flera bolag anlitade för olika tjänster, vilket i längden bli bättre både ekonomiskt och effektivt.

Kollektivavtal och schyssta arbetsförhållanden

Untitled design (47) (1)

 

Kollektivavtal är något som kan vara bra att kolla lite närmre på när du anlitar städbolag. När du anlitar ett städbolag i Stockholm som har kollektivavtal kan du försäkra dig på att städbolagets medarbetare har bättre förutsättningar på arbetsplatsen än medarbetare som inte har kollektivavtal på sina respektive städbolag. Kollektivavtalen försäkrar dig även om att medarbetare får en lön som är i rätt nivå samt att dom får betalt under hela passet och inte bara under tiden som dom städar, till skillnad från om dom inte fått betalt för till exempel transfertiden mellan olika uppdrag osv. Trygghet på arbetet är viktigt för att man ska kunna prestera och leverera bra resultat, speciellt under tid. Oro över att kunna bli uppsagd utan uppsägningstid, låga löner osv. Städbolag i Stockholm som använder sig av kollektivavtal ligger generellt lite högre i pris än städbolag som inte har det. Det på grund av schyssta och rättvisa löner för medarbetare men kan även vara på grund av att miljövänliga städmedel används.

När du anlitar städbolag kan du använda dig av RUT-avdrag. Efter att RUT-taket höjdes minskade prisskillnaden på bolag som har kollektivavtal och de som inte har kollektivavtal.

Vad är bra att tänka på när man ska anlita ett städbolag?

Untitled design (46) (1)

 

Det finns mycket som kan var nyttigt när du ska anlita ett städbolag i Stockholm. Börja med att se över dina behov och vad det är du vill ha för typ av städ, är du företagskund kan du även se över om du vill ha någon tilläggstjänst utöver städjobbet. Tänk sedan efter hur ofta du önskar att ha städhjälp och börja sedan att skumma igenom ett antal städbolag innan du hittar något som du tycker verkar bra. Ett tips är att söka på recensioner om dessa städbolag. 

Här kommer ett gäng punkter som kan underlätta för ditt val av städbolag.

  • Har du någon budget?

Att ha en budget är såklart väldigt hjälpsamt när man anlitar ett städbolag då man enkelt kan filtrera bort städbolag som är över eller under budgetgränsen. Budgeten hjälper även dig att se hur ofta du kan ha städ med olika städbolag.

  • Vilka städtjänster önskar du?

Önskar du en storstädning av hela kontoret eller bostaden där allting täcks eller önskar du endast en enklare städning för att hålla det fräscht utan att behöva städa varje vrå. 

  • Är det viktigt med miljön?

Städbolag blir mer och mer miljövänlig men alla är inte där än. Många städbolag är tydliga med sina insatser för att göra sitt bästa miljömässigt. Det kan handla om alltifrån hur man tar sig till uppdragen till vilka produkter man använder samt hur man rengör sin utrustning.

  • Hur mycket ska städas?

Innan du anlitar städ är det bra att veta hur mycket som ska städas.

  • Vill du ha någon tilläggstjänst?

Som företagskund har du hos många städbolag möjlighet till tilläggstjänster som nämnts ovan. Tilläggstjänster går i många fall att lägga till efter att du haft företagsstäd några gånger och såklart går det att beställa tilläggstjänster direkt. Det kan vara bra att ta kontakt med ditt valda städbolag innan du anlitar och kollar vad för tilläggstjänster de tillhandahåller då det kan variera mellan olika städbolag.

  • Städbolag med eller utan kollektivavtal?

Är schyssta villkor och rättvisa löner viktigt ska du anlita ett städbolag som har kollektivavtal. Är du istället mer inne på att anlita ett städbolag som ligger lägre i pris så har dom i många fall inget kollektivavtal för sina anställda.

  • Hur ofta vill du ha städning?

Varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden alternativt att du väljer själv vilka tider och dagar. Veckostädning varje eller varannan vecka är vanligt och funkar bra för de flesta, speciellt företag där det är mycket folk i omlopp. För privatpersoner är varannan vecka vanligt.

Vad kostar det att anlita städbolag?

Untitled design (45) (1)

 

Priset hos städbolag varierar mycket och det är ett antal faktorer som spelar in på priset. Självklart är kollektivavtal något som höjer priset likaså miljövänliga bolag som anpassar sig för hur dom på det bästa sättet sköter städningen samt jobbet utanför städningen, som till exempel transport och hantering städmedel. 

Riktlinjer för städhjälp brukar ligga mellan 300-500kr/h men det varierar såklart på grund av ovanstående anledningar. Vissa städbolag räknar priset från och med att städningen påbörjas och vissa tar betalt från att städaren lämnar kontoret och åker till nästa uppdrag.

Tidsramar

Untitled design (44) (1)

 

Är det för dig viktigare att städningen går snabbt eller är klar en viss tid på dagen eller en viss dag så kan det vara så att krav på annat måste sänkas. Till exempel att städbolaget har kollektivavtal, tilläggstjänster, bra kvalité, miljövänliga städmedel osv. 

Självklart finns det en del olika faktorer som kan påverka tidspassning och så vidare. Städbolag med färre anställda kan ha sina medarbetare långt ifrån nästa uppdrag eller vara ensam på sina aktuella uppdrag vilket gör att tidsramarna blir svårare att hålla rent praktiskt. Däremot så finns det inte någon garanti på att större städbolag skulle kunna råka ut för samma situationer där städare har nästa uppdrag långt ifrån det aktuella eller stöter på problem på plats. 

Tidshållningen är såklart väldigt viktigt vid anlitande av städbolag. Att hålla tider utan att låta det rinna över på annat som till exempel kvalité är en del av anlitandet som skulle kunna hamna i samma fack som trygghet och säkerhet. Tiderna hålls utan att kvalitén på arbetet påverkas, speciellt inte på ett negativt sätt. Genom att hålla tider ökar kundernas förtroende och påverkar såklart hur dom upplevt samarbetet.

Miljö

Många städbolag i Stockholm jobbar aktivt med att förbättra sig sett ur ett miljöperspektiv. Miljövänligare städmedel, miljövänligare metoder för att tvätta utrustning samt transport mellan uppdrag. Genom att använda miljömärkta städmedel som inte innehåller kemikalier eller andra ämnen som kan vara skadliga för miljön finns en bra grund för vilket städbolag som jobbar med miljövänlig städning. Utöver miljövänliga medel finns annat som påverkar klimatpåverkan, till exempel hur städbolaget sköter transport och avfall. En del städbolag är svanenmärkt vilket betyder att det finns krav som måste levas upp till, bland annat vilka produkter som används till hur driften sköts.

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år