<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Städad invandring räddar välfärden 2030

Städad invandring räddar välfärden 2030

SVT skriver idag att invandringen på sikt är för låg för att hantera den långsiktiga samhällsförsörjningen med nuvarande välfärdsystem.

Mina kollegor är utrikesfödda och oftast mellan 23-40 år. De flesta har familj här eller en dröm om att landa här som familj eller skaffa familj här.

Ibland funderar jag på att byta namn på bolaget till Trampolinstäd för att det är en språngbräda med arbetskraftsinvandring. Detta är vår syfte, hemstädning är vårt redskap för att uppnå syftet.

Ta t.ex Dany som kommer från Aleppo (ej på bild). Bra städare, omtyckt och trevlig. Innan han drog från kriget jobbade han som Barista och pluggade ekonomi på ett universitet i Damaskus. Han hade svårt att få jobb som Barista i Sverige för sin svenskanivå. Efter 1,5 år på Vardagsfrid var hans svenska på en helt annan nivå. Vi hade flytande trevliga konversationer och han hade kommit in på universitetet i Stockholm för att slutföra sin ekonomiexamen. Jag hörde att Starbucks skulle anställa till ett nyöppnat café och tyckte att det var hans nästa steg för att få sin svenska till nästa nivå. Med några mail/samtal med mina kontakter så hade jag sålt in honom till ett helgjobb och senare fick han utökat kontrakt. Han slutade hos oss och kunde börja jobba sig igenom studierna som barista. (vi kunde bara erbjuda hemstädningskunder på dagtid och vardagar vilket krockade med studierna).

Så här tycker jag att vi ska jobba som arbetsgivare. Han har en annan plan i livet, men under en tid så möts våra vägar och vi levererar grymt bra kundvärde tillsammans. När vi skiljs är våra ryggsäckar packade med erfarenheter som vi utbytt och glada över den resan vi haft ihop.

Den osjälviska glädjen att se vänner och kollegor lyckas ta sina steg mot de mål man har i livet är underbar som jag hoppas många fler kan få uppleva under 2017. Så hur hjälper du till med integrationen och skapar glädje?

Faktaruta från Statistiska Centralbyrån och SVT om Sveriges framtida befolkning 2016-2030.
  • Sverige befolkning väntas öka med 1,5 milj till 2030. (från 10 till 11,5 milj människor)
  • Sveriges arbetsföra befolkning mellan 16-64 år ökar med 0,8 (från 6,1 till 6,9 miljoner) till 2030.
  • Dvs befolkningsökningen ger att varje arbetsför person måste finanisera 2 personers pension. Vi lever längre och föder för få barn. Procentuellt sett får vi färre i arbetsför ålder. Utan nettoinvandring är minskningen större.
  • Arbetsför invandring 2016 blir ca 70 000personer. 2018 nås en topp på 97 000 personer och sen minska till 29 000 personer till 2030. Från och med 2021 har Sverige enligt arbetsförmedlingen en för låg invandring för att klara av välfärdssystemet vi har idag.
  • Synnerligen osäkra siffror och beror på världsläget. Källa: Statistiska Centralbyrån, Sveriges framtida befolkning 2016-2060

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år