linkedin Black Friday, men miljön då? | Vardagsfrid

Black Friday, men miljön då?

 • Nyhet
 • Read time: 4 minutes
black friday vardagsfrid städhjälp gasell

I år använder vi Black Friday att uppmärksamma miljön.

Med vår svanenmärkning vill vi framhålla vår hållbarhetstanke att ”man vårdar det man har”. Här är våra 12 snabba tips i hushållet:

 1. Använd såpa till trägolven, fel kem går hårt åt golven.
 2. Använd vit svamp när du skrubbar. Grön scotchbrite eller grön svamp har ofta slipmedel som repar och gör saker fula snabbt.
 3. Tunna plastpåsar – använd tunna plastpåsar i kontor och allrum. Töm papperskorgen och låt den gamla påsen vara kvar om den är fräsch så har du halverat plastanvändningen.
 4. Avfallssortera mera. Rätt sortering minskar plastanvändningen av påsar, samtidigt som saker återanvänds.
 5. Dosera rätt – ett vanligt misstag är att man överdoserar. Det blir inte renare, men fler kemikalier kommer ut i naturen.
 6. Låt tiden jobba för dig. När du ska rengöra en dusch, så sprayar du lätt – och låter det stå 15 min innan du gnuggar. Låt kemikalierna verka längre, så behöver du mindre.
 7. Rätt medel. Med rätt medel kan t.ex lädermöbler hålla flera decennier längre än du tror.
 8. Ångtvätta. Hyr en ångtvätt.  Soffan och stolarna blir som nya. Även sängarna, madrasserna, gardiner, blir fräscha.
 9. Lämna in mattan på tvätt istället för att köpa ny. En tvättad matta blir som ny.
 10. När du väljer en dammsugare – välj en normalstor med kraftig motor. Alla andra detaljer detaljer är förbrukningssaker och kan köpas extra. Vanligt är att kontakt, slang, munstycke, rör osv går sönder efter en tids användning. Att köpa reservdelar och byta ut är mer miljövändligt än köpa en ny billig dammsugare som går sönder snabbare. På Damsugarpåsar.se kan du enkelt hitta reservdelar till din dammsugare.
 11. Repamera.se när knappar och sömmar går upp så är det jobbigt att gå till skräddaren. på Repamera.se kan du skicka in dina plagg för återställning istället för att köpa nytt.
 12. Köp utrustning som håller. Vardagsfrids startpaket innehåller proffsiga microfibertrasor som gör rent utan kemikalier och klarar ca 500 tvättar. En ergonomisk mopp som passar alla i hushållet och med löstagbart moppgarn som klarar ca 500 tvättar.

 

Vi hjälper er gärna få mer energi i vardagen till familj, kärlek och miljö. Så skippa billig shopping och vårda det du har så kanske du också kan hitta din ”Vardagsfrid”.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp