<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Billig städhjälp – prisvärd hemstädning med Vardagsfrid

Billig städhjälp – prisvärd hemstädning med Vardagsfrid

 

Att komma hem till ett snyggt och städat hem är en otroligt skön känsla. Det är speciellt skönt när du inte behövt göra jobbet själv. Att anlita städhjälp för hemstädning blir mer och mer vanligt. Du kanske också blir sugen när du får höra om grannens grymma städhjälp och känner att det underlättat din vardag med. Förutom att du slipper utföra städningen själv finns det andra fördelar med att skaffa städhjälp.

Vad kan förväntas av städhjälp?

billig-stadhjalp-900x601 (1)

 

När du beställer städhjälp vill du att resultatet ska bli bra. För att veta vad du ska förvänta dig är det därför bra om du kollar upp vad olika städföretag har att erbjuda inom städhjälp. Att tänka ut vilka ytor du har i ditt hem som du vill ska bli städade och matcha det bästa städföretaget utifrån det är ett bra sätt. I Vardagsfrids prisvärda städhjälp utförs lite olika delar. Städhjälpen är uppbyggd med hjälp av checklistor för varje rum. Det ser ut ungefär på liknande sett:

Generellt för varje rum

  • Dammtorkning av tavlor vid behov.
  • Dammtorkning av lampor och lampfötter.
  • Dammtorkning av fönsterbrädor.
  • Rengöring av synliga fläckar på dörrar.
  • Rengöring av möbler med fria ytor
  • Rengöring av speglar
  • Dammsugning av klädda/stoppade möbler.
  • Dammsugning av golv och mattor. 
  • Dammsugning och rengöring av golv och golvlister.
  • Putsning av speglar, rengöring av synlig smuts på kontakter, dörrar och karmar.
  • Tömning av papperskorgar.

Kök

  • Rengöring av diskbänk, arbetsbänk och spis samt vid behov ovanför dessa. 
  • Rengöring av kran och kakel ovanför diskbänk.
  • Rengöring av synlig smuts på köksluckor och runt handtag på köksskåp. 
  • Rengöring av eventuella hyllor. 
  • Tömning av sopbehållare. 
  • Rengöring av ut- och insidan i skåp där sopbehållare finns. 
  • Rengöring av utsidan på vitvaror och fläkt. 
  • Rengöring av mikrovågsugn (ut- och invändigt). 
  • Dammsugning av eventuella mattor.

Badrum 

  • Rengöring av badkar, handfat och toalett.
  • Rengöring av eventuella hyllor.
  • Rengöring av duschkabinväggar / duschväggar.
  • Rengöring av fläckar och runt handtag på badrumsskåp.
  • Tömning av papperskorgar.
  • Rengöring av kranar och rör som kan kommas åt.

Tilläggstjänster 

Känner du att det är något som saknas i städhjälpen finns det möjlighet att lägga tilläggstjänster. Detta kan vara tilläggstjänster som att få det undanplockat innan städningen, ugnen rengjord, kylskåpsrengöring eller tvätt, vikning av tvätt och strykning. Är det ett behov för dig att det finns mer än grundutbudet kolla på tilläggstjänsterna och anpassa så städhjälpen passar dig. Tilläggstjänsterna och grundutbudet hos städföretag kan se annorlunda ut beroende på vilket städföretag du anlitar.

Prisvärd städhjälp 

vad-ingar-i-veckostadning-pris-900x596 (1)

 

Vad är det som gör att det blir en prisvärd städhjälp är såklart olika från person till person. Att priset är rimligt och att utförandet samt resultatet är bra. Dessa är ofta dem punkterna som är viktigast för att folk ska tycka att det är en prisvärd städhjälp. Förutom att hitta ett utbud och möjligtvis tilläggstjänster som passar dig är det även viktigt att andra delar ska stämma in. Därför är det viktigt att ha koll på vad nedanstående punkter innebär. 

Städhjälp priser

billig-stadhjalp-pris-900x600 (1)

 

Priserna för städhjälp kan påverkas vilket städföretag du är intresserad av och undersöker. Ofta använder städföretag timpris när du köper städhjälp. Det är viktigt att du inte bara tänker på priset då ett lägre pris kan indikera på att personalen ej går under kollektivavtal. Detta betyder dock inte att ett högre pris garanterar kollektivavtal för personalen. När det kommer till prissättning hos städföretag handlar det inte bara om utförandet av tjänsten. Exempelvis kommer ett städföretag med kollektivavtal vara något dyrare än ett utan. Ett städföretag med kollektivavtal för dess anställda kan vara brytpunkten om du ska anlita städföretaget eller ej. En anställd på ett städföretag med kollektivavtal får Schyst lön och bra villkor. När du vet att din städare har dessa kan det vara värt priset som städföretaget har för sin städhjälp. Detta är bara några av det nödvändiga delarna att kolla på när det kommer till en prisvärd städhjälp. 

Städhjälp med kollektivavtal

billig-stadhjalp-kollektivavtal-scaled-e1637573239106-900x731 (1)

 

Att personalen trivs och har bra arbetsvillkor är viktigt därför är det en bra start att kolla om personalen går under kollektivavtal. Mår personalen bra och tycker om det arbetet det får göra är det större chans att ruljansen på personal inte är så stor och att du kan erbjudas en ordinarie städare det vill säga att samma städare kommer varje hemstädning tillfälle om inget oväntat sker. Har du en ordinarie städare då vet du vem det är som kommer in i ditt hem och utför städning vilket kan skapa en större trygghet för dig för du lär känna din städare över tiden. Har personalen inte kollektivavtal och dåliga arbetsförhållanden kan det leda till att ruljansen på personal är högre och detta kan betyda att du inte får en ordinarie städare vilket kan skapa oro och stress då du ej vet vem som kommer och städar.

Säkerhet

billig-stadhjalp-sakerhet-900x600 (1)

 

Att kolla hur ett städföretag hanterar nycklar, vad som händer vi olyckor och hur löser städföretaget olyckan? Dessa är viktiga frågor att kontrollera med städföretaget innan du gör ett beslut för att gå vidare med städföretag. Speciellt om det andra delarna passa dig och hur du vill ha din städhjälp. Detta för att du ska kunna känna dig trygg med ditt städföretag. Ett städföretag med bra nyckelhantering eller hanteringen av larm och koder kommer öka din trygghet med dem. Att kontrollera hur ansvarsförsäkringar ser ut i städföretaget är också nödvändigt att kolla upp. Skulle olyckan vara framme och något i ditt hem går sönder är det skönt att veta att städföretaget tar ansvar. Genom att kolla upp detta hos städföretaget du tänkt välja vet du vad du kan förvänta dig och vad du behöver göra om olyckan skulle va framme.

Städhjälps rutiner

När det kommer till städhjälp och rutinerna hos städföretag kan checklistor vara ett bra tecken. Att använda sig av checklistor när det städas så missas inte dem små lätt bort glömda delarna i hemmet. Det är därför bra att se checklistor hos städföretag då det kan hjälpa dig se hur städningen utförs och vilka delar som ingår. En bra utvecklad checklista kan visa på hur de andra rutinerna hos städföretaget fungerar. Det kan vara rutiner kring om hur det fungerar när du måste avboka eller byta tid. Andra delar kan vara hur säkerhets delarnas rutiner fungerar samt andra kommunikations rutiner.

Rekommendationer om städhjälp

billig-stadhjalp-rekommendationer-900x600 (1)

 

Att kolla ett städföretagens rekommendationer är rimligt att göra innan du bestämmer dig för att använda dig utav dem. Det finns olika sätt att hitta rekommendationer men det allra bästa rekommendationerna som är mest värdefull för dig är från det som faktiskt använder tjänsten. Det som använder städföretaget och tjänsterna det har att erbjuda kommer ge dig en ärlig recension om vad det tycker om företaget och vad du kan förvänta dig av städföretaget. Dessa kan vara från grannar eller på nätet. Här kan du också hitta andra städföretag som du kanske missat när du kollat efter städhjälp. 

Städföretagets storlek

billig-stadhjalp-storlek-900x587 (1)

 

Att kontrollera städföretaget kan kännas överdrivet men det är en som kan va avgörande för ditt val. Genom att kontrollera vilken storlek städföretaget har, hur många anställda och omsättningen kan du få en uppfattning om hur bra städföretaget är. Ett städföretag som har en bra tillväxt är positivt för dig det betyder att många andra väljer det företaget. Slutsatsen man kan dra utifrån det är att det städföretaget förmodligen är bra och har nöjda kunder. Ett litet städföretag kommer förmodligen inte kunna ha samma rutiner som medelstora eller stora städföretag. Ett mindre städföretag kan inte heller ha samma utbud av tider eller utförande som det större städföretagen. När ett mellan eller stora städföretag kan ha ett större utbud av tider då det kan fördela sin personal till olika delar av orten. Detta gör att städaren inte behöver ha så stor restid mellan hushåll. 

Kommunikation

billig-stadhjalp-kommunikation-900x506 (1)

 

För att du ska bli nöjd med din städhjälp är kommunikationen mellan dig och städföretaget viktigt. Därför är det bra att se över hur kommunikationen skulle se ut innan du anlitar ett städföretag. Du vill inte hamna i den situationen dem tar flera dagar på sig att svara på ett mail eller behöva sitta i den långa telefonkön. Det kan alltid finnas dem stunderna då telefonkön är lång och du kan behöva vänta men du vill inte att det ska hända varje gång du behöver nå städföretaget. Därför kan du försöka få kontakt med de städföretag du är intresserad av och samtidigt få svar på frågor. Du kanske har kollat runt på lite olika städföretag och hittat ett som passar men information om hur du avbokar eller ändrar något i din städhjälp kanske saknas. Då är detta ett perfekt tillfälle att fråga dem dessa frågor. 

Städhjälps Avtal

billig-stadhjalp-avtal-900x675 (1)

 

När du bestämt dig och kommit överens med ett städföretag och det är dags att signera avtalet. Då är det viktigt att kontrollera avtalet. Allt som ni har kommit överens om när ni diskuterat om din städhjälp ska stå med. Detta kan vara till exempel vilka tjänster som ska utföras och om du har lagt till några tilläggstjänster. För att undvika förvirringar är detta viktigt då både du vet vad du betalar för och för städföretaget som vet vad som ska utföras i just ditt hem. Det ska även stå med om det blir någon avgift vid inställd eller ombokad städning. För att det ska bli rätt direkt så är det viktigt att kolla dessa delar. Då slipper det bli missuppfattningar och du kan vara trygg i att det står i ditt avtal. 

Fördelar med städhjälp 

Att du slipper städningen själv kanske är den första anledningen du tänker på när du ska köpa städhjälp. Det är dock inte den enda anledningen till att skaffa städhjälp. Genom att ha hemstädning får du mer tid över till annat i vardagen som måste fixas. Kanske är det skjuts till träningar, matlagningen eller din egna tid för träning eller dylik som ska hinnas med. Du kan även använda dig av rut-avdraget när du köper städhjälp från ett städföretag. Att använda dig av rut-avdraget när du köper städhjälp kan du också se som en fördel till att anlita ett städföretag. 

Prisvärd städhjälp med vardagsfrid

share-img-vardagsfrid-2-900x473 (2) (1)

 

När du har kollat på dessa delar och är redo att köpa den städhjälpen som passar dig. Du har hitta den städhjälpen som har ett rimligt pris och ett bra utförande. Då är det bara att passa på att börja processen med att anlita städföretaget och slippa utföra städningen själv. När du lämnar över städning till ett städföretag kan du fokusera på det andra i vardagen. När du väljer Städhjälp med vardagsfrid får du ditt hem städat och vet att ”din städare” har schysst lön och bra arbetsvillkor. Du får städhjälp till ett bra och rimligt pris och kan låta vardagsfrid sköta din städning. Vill du slippa storstädningen och fönsterputsningen som ska utföras några gånger per år kan vardagsfrid sköta det också. Har du några frågor eller funderingar kring vardagsfrids städhjälp tveka inte på att höra av dig till oss genom att rycka på knappen nedan. 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år