linkedin Bästa städfirman i Stockholm finns inom räckhåll | Vardagsfrid

Bästa städfirman i Stockholm

Bästa städfriman i Stockholm

Är du trött på att städa och letar efter den bästa städfirman i Stockholm? Det kan vara svårt att avgöra vilken städfirma du ska välja och hur du ska tänka innan du bestämmer dig för den rätta och bästa städfirman. Om du ska välja en städfirma är det bra att först ta reda på vilka delar du vill ha ut från städfirman, Här är exempel på vad som kan vara viktigt tidspassning, kollektivavtal, pris och abonnemang,veckostädning samt säkerhet och mer. Dessa olika delar är det vanligaste att gå efter när det kommer till hemstädning och veckostädning för hushåll. 

Tid

Bästa städfriman i Stockholm

Det finns många delar som kan spela in i denna del av att välja vilken städfirma du ska använda för hemstädning. Är det viktigt att städningen är klar en viss tid och en viss dag kan du behöva sänka krav på annat som exempelvis tilläggstjänster, kvalitet, svenska nivån, ålder och kön på städaren. 

Hur tidshållningen ser ut kan också påverkas av vilken storlek det är på städfirman. Väljer du att anlita ett mindre städfirma för hemstädning kan det vara svårare för dem att hålla tidspassning, då rese tiden mellan olika hushåll kan skapa problem då städaren i fråga kan behöva åka över en större del av Stockholm. Städaren kan också behöva åka med lokaltrafik där förseningar kan uppstå. En större städfirma är det vanligare att städaren har en stadsdel av Stockholm och den andre städaren har en annan del och så vidare. Genom detta är det lättare för städfirman och städaren att anpassa tiderna du efterfrågar och hålla dessa.

Pris, schyssta löner & kollektivavtal

Bästa städfriman i Stockholm

Just denna del av en städfirma kan vara viktigt att kolla igenom ordentligt innan du bestämmer dig för vilken du ska använda. Detta för att personalen i städbolaget ska ha så bra förutsättningar som möjligt när det är på jobbet. För att städaren ska ha en schysst lön kan priset stiga lite. Det är kan även vara en viktig del att kolla om städfirman har kollektivavtal. Det händer att städfirman har ett högre pris men inte använder sig av kollektivavtal och om det skulle vara så att det inte använder kollektivavtal kan det vara så att städaren i fråga till exempel inte får betalt för rese tiden mellan hushåll och bara när det påbörjar städningen. 

När du anlitar en städfirma för städning kan du använda dig av rut-avdraget på tjänsten. den 1 januari 2021 höjdes rut taket till 75 000 kr vilket gjorde att konkurrent glappet mellan städfirmor med kollektivavtal och städfirmor utan blir mindre. Detta då kunder som låg nära taket valde att anlita städfirmor utan kollektivavtal som är billigare. inom städbranschen är 80% omsättningen lön. Använder du dig av en billigare städfirma än en med kollektivavtal kan du vara säker på att det är medarbetaren som får betala för det då i form av lön, icke betald restid och sjukvillkor samt kan arbetsgivaren ta andra genvägar för att få ner priset på tjänsten.

Veckostädning & tilläggstjänster

Bästa städfriman i Stockholm veckostädning

Hur ofta vill du att din städfirma du valt ska utföra städning i ditt hem ska det vara veckostädning en gång i veckan eller tycker du det kan vara varannan vecka. Ofta ingår inte exempelvis fönsterputs i veckostädning då detta bör utföras en till två gånger per år. En städfirma med städ-akademi har ofta ett antal i personal som är specialutbildade i exempelvis fönsterputs. Då kan det  vara smidigt att använda sig av samma städfirma vid hemstädning och fönsterputs. 

 Är du nöjd med tjänsten med veckostädning och du ska flytta kan det vara ett plus om städfirman erbjuder flyttstädning också då kan du enkelt anlita dem för den tjänsten också och veta att du kommer få en bra resultat på flyttstädning vilket gör att du slipper problem med hyresvärd eller nya husägaren.  Det kan därför vara en bra sak att kolla upp tilläggstjänster innan du bestämmer dig för vilken städfirma du väljer.

Bästa städfirman i Stockholm – abonnemang 

Har städfirman abonnemang  hur fungerar deras abonnemang. detta kan vara viktigt att  kolla upp innan du bestämmer dig för vilken städfirma du vill använda dig av. När du är inne på veckostädning kanske du vill skapa ett abonnemang för just veckostädning. Därför kan det vara en fördel att jämföra abonnemang hos olika städfirmor för att kunna erhålla det abonnemang du blir nöjdast med. 

Utförande av städning

Det kan vara viktigt när du söker efter bästa städfirman i Stockholm att kontrollera om du ska stå för städprodukter eller inte. Hur och vilka produkter använder sig städfirman av. Är städfirman svanenmärkt, tänk en städfirma som städar med rätt dosering hos 1000 kunder ger en miljöpåverkan. Hur fungerar rutinen för städningen. Använder städaren checklistor för att se till att det som ska städas blir städas. kolla hur och vilka rutiner städfirman använder sig av. 

Säkerhet, ordning och reda

Bästa städfriman i Stockholm

Hur ser nyckelhanteringen ut i företaget. För en städfirma att utbilda sin personal i en säker nyckelhantering och ha en bra rutin kostar tid. Detta kan leda till ett högre pris dock utan en bra nyckelhantering försvinner nycklar lätt. därför kan det vara en viktig del att kolla i hur städfirman hanterar nycklarna till ditt hem. Ett företag som omsätter en större summa pengar per år är det viktigt att det har rutiner och checklistor. Förutom dessa kan ett företag med stor omsättning ha svårt att leverera utan ett affärssystem och schemaläggning. Därför kan det vara viktigt att kolla upp städfirman på allabolag.se för att se hur omsättning och liknande ser ut för företaget. Detta för att du ska få en bättre bild hur företaget fungerar. Detta är även ett bra sätt för dig att kolla storleken på bolaget 

Se även till att städfirman är licensierat och försäkrad. Det som är ute och städar har troligen fått en utbildning och ska vara proffs men det är också mänskliga därför kan det hända olyckor se därför till att bolaget har en ansvarsförsäkring. Genom att kontrollera om den bästa städfirman har en ansvarsförsäkring kan du känna dig trygg om något skulle hända i ditt hushåll under hemstädning och veta att det löser sig om olyckan skulle vara framme.

Kommunikation och bemötande

Bästa städfriman i Stockholm

Innan du anlitar en städfirma kolla hur kommunikation med städfirman ser ut. svarar dem på mail eller telefonsamtal inom en rimlig tid. Hur flexibla är dem med ombokning av tid, eventuella reklamationer och annat. Du kan även förbereda frågor till städfirman innan du bestämmer dig. Frågor som Hur det ser på sena schemaändringar eller inställd städning. har det avbokningsavgift ifall du skulle behöva avboka städningen någon vecka om du kör på veckostädning. Vilken typ av svar får du när du ställer krav på firman har dem ett bra bemötande när du kommer med krav eller saker du upplever ha blivit knasiga. 

Det flesta människorna känner sig trygga om det får lära känna den som kommer att städa hemmet. Ett företag som är mån om att försöka lösa att det nästintill alltid är samma städare som kommer och städar ditt hem kan vara den bästa städfirman för dig om det är viktigt med samma städare varje gång. En städfirma som tar hand om sina anställda och inte har hög rullians på sin personal är kanske den bästa städfirman för dig för att inte få ny personal hela tiden. Ett företag med hög personalomsättning kommer ha svårare att garantera att det kommer vara samma städare varje gång.

Storlek på bolaget

Precis som nämnt tidigare har storleken på städfirman kan spela stor roll i hur bra hemstädningen kommer fungera. Inte bara i hur tids passningen kommer att fungera utan även ett företag som växer i en bra takt kan man ana har nöjda kunder som rekommenderar till sin familj, vänner och grannar som också investerar i tjänsten. Kollar du till exempel Vardagsfrid på allabolag.se så ser du en fin ökning från 2018 till 2020. Genom att Vardagsfrid har en fin ökning kan du ana att kunderna är nöjda med hemstädningen och kan därför vara ett bra alternativ att välja när det kommer till städfirman som är bäst för dig. 

Rekommendationer

Bästa städfriman i Stockholm

Innan du väljer din städfirma för hemstädning kolla med grannen, vänner eller internet efter personer som kan ge rekommendationer om företaget. Bästa rekommendationerna är från kunder som använder tjänsten det kan ge dig en ärlig rekommendation om företaget och vad det tycker fungerar bra. Reco är en hemsida där du kan söka upp bolag där folk som köpt tjänst av ex städfirman kan lämna recensioner om bolaget. Där kan du hitta mycket om hur städfirman upplevs av andra. Genom att anställa ett företag med bra rykte är bra eftersom det kommer ta hand om saker om något skulle gå fel eller ske under städningen då det har sitt ryckta att upprätthålla.  

Innan du bestämmer dig

Bästa städfriman i Stockholm Städabonnemang

Innan du börjar söka efter den bästa städfirman på din favorit sökmotor kan du sätta dig och göra en lista på när vill du att det ska städas. Hur ofta ska det komma och städa. Vad ska ingå i städningen vilka delar är viktiga för dig att städfirman utför. har du även några speciella önskemål. Lista upp det du tycker är viktigt för att kunna matcha din lista till det städföretag som passar dig bäst. När du hittat några alternativ kan du beställa offerter från företagen för att jämföra priser. När du har hittat en städfirma som kan vara den bästa städfirman för dig, beställ om det går en provstädning av städfirman. Detta för att få en inblick i hur det kan se ut efter en städning av det företaget. Är det viktigt för dig att det rengör med miljövänliga produkter kolla då med städfirman och fråga vad det använder. 

När det kommer till att skriva avtal med den bästa städfirman för dig se till att innan du skriver på ska alla tjänster företaget ska tillhandahålla står tydligt med i avtalet detta för att undvika förvirringar. om du gör din undersökning av olika städfirmor rätt kommer du tillslut hitta en prisvärd firma som är rätt för dig. Genom att städning är en viktig del i vardagen, att städa och sköta om ditt hem på rätt sätt garanteras du att du lever hälsosamt. Detta då hälsobekymmer som damm och allergener inte kan påverka dig och familjen eller andra i hushållet. När du gör din sökning online är det en praktisk process. Du kommer hitta mycket viktig information om städfirmorna, vilket kommer hjälpa dig hitta rätt firma i slutet av processen. 

Genom att ta hänsyn till synpunkterna ovan när du letar bästa städfirman ser du till att hitta rätt städservice för pengarna du har att spendera för städtjänsten. Att bestämma för dig själv vad som är viktigt och kolla igenom dessa punkter i ett företag kan du få en bra överblick över hur företaget fungerar. Genom detta kan du välja den bästa städfirman i Stockholm som passar dig. Hoppas att du fått med dig viktiga punkter att ta upp i ditt letande av städfirma. 

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp