<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Affärskritisk jämnställdhet och självständighet

Jämställdhet och jobbintegration

Städbranschen är, för många utrikesfödda kvinnor, dörren in till svenska arbetsmarknaden. Varför är arbetslösheten större bland utrikesfödda kvinnor än dito män? Hur driver vi en jämställd agenda på bolagsnivå och hur påverkas vi av politiska strukturer?

Ca 70% av medarbetarna på Vardagsfrid är kvinnor. Jämställdhet blir plötsligt inte bara en självklarhet, det blir också en nödvändighet. Svenskan ger direktaccess till samhället och dess normer utan en partners filter. En kollektivavtalad lön, ger möjlighet till finansiell självständighet. Arbetsintegration ger möjlighet att få kraft från ett annat kollektiv än sin blodsfamilj.

Uppdrag Jämställdhet

I Josefin Malmqvist youtubekanal Uppdrag: Jämställdhet, medverkar Sven-Olov Daunfeldt, professor i nationalekonomi samt Torkel Kristoffers ,VD på Vardagsfrid och ger exempel på hur det ter sig i nationella statistiken och hur verkligheten ser ut på en  städfirma, där många kollegor är utrikes födda.

 

 

"När 70% av kollegorna är kvinnor, är det affärskritiskt att man delar jämställt på t.ex VAB i hushållet".

Vardagsfrid städar upp i jämställdheten i Stockholm, Västerås, Uppsala och Norrtälje med sina tjänster veckostädning, storstädning, fönsterputs och lokalvård.

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år