linkedin Jämnställdhet är affärskritiskt | Vardagsfrid

Affärskritisk jämnställdhet och självständighet

Jämställdhet är affärskritiskt för vår framgång. Med kollektivavtalad lön i vår bransch, kommer självständighet. Med självständighet och kunskap om normer på svenska, kommer jämställdhet.

Jämställdhet och jobbintegration

Städbranschen är, för många utrikesfödda kvinnor, dörren in till svenska arbetsmarknaden. Varför är arbetslösheten större bland utrikesfödda kvinnor än dito män? Hur driver vi en jämställd agenda på bolagsnivå och hur påverkas vi av politiska strukturer?

Ca 70% av medarbetarna på Vardagsfrid är kvinnor. Jämställdhet blir plötsligt inte bara en självklarhet, det blir också en nödvändighet. Svenskan ger direktaccess till samhället och dess normer utan en partners filter. En kollektivavtalad lön, ger möjlighet till finansiell självständighet. Arbetsintegration ger möjlighet att få kraft från ett annat kollektiv än sin blodsfamilj.

Uppdrag Jämställdhet

I Josefin Malmqvist youtubekanal Uppdrag: Jämställdhet, medverkar Sven-Olov Daunfeldt, professor i nationalekonomi samt Torkel Kristoffers ,VD på Vardagsfrid och ger exempel på hur det ter sig i nationella statistiken och hur verkligheten ser ut på en  städfirma, där många kollegor är utrikes födda.

"När 70% av kollegorna är kvinnor, är det affärskritiskt att man delar jämställt på t.ex VAB i hushållet".

Vardagsfrid städar upp i jämställdheten i Stockholm, Västerås, Uppsala och Norrtälje med sina tjänster veckostädning, storstädning, fönsterputs och lokalvård.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp