<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
8 tips för att klara livspusslet med träning till Stockholms marathon
 
stockholm-marathon-new-300x202-1

Träning till marathon

Nu försvinner snön och träningen för Marathon börjar på allvar för många löpare. Många drömmer om sitt första marathon men kommer inte förbi de vanliga sysslorna för att hinna träna. Kanske hamnar man i en konflikt hemma angående städningen istället för att göra det där extra passet, som kroppen så väl behöver.
 

Några vanliga sätt att få in träningen i livspusslet är:

  • Transportträning
    Har du mellan 4-20km till arbetet och det finns dusch eller gym vid jobbet så kan du springa, cykla, åka rullskidor eller promenera till arbetet. Om du har 30 min transport till arbetet så får du upp till 60 min rabatt på tidsåtgången för träningen per dag. Låt säga att 7 km tar 45 min att utföra, minus de 30 minuterna för transporten. Då kostar 45 min löpning bara 15 minuter.
  • Lunchträning
    Har du dusch/gym vid arbetsplatsen så kan en snabb lunchlöpning vara 30 min löpning och något snabbt att äta efteråt, helst medtaget så det går fort.
  • Träning på arbetstid
    Många får träna en till två timmar per vecka på arbetstid för att det stärker hälsan och ökar produktiviteten. Studier visar att träning stärker immunförsvaret och minskar sjukskrivning på arbetet. Berätta det för din chef så ni kan implementera det på er arbetsplats.
  • Resan/Semestern
    När familjen åker bil, så kan en person springa sista kilometrarna. Man släpper av partnern 5-20 km innan ankomst så är löpningen klar samtidigt som bilen är urpackad. Känslan av att partner har ett långpass minskas till en vanlig löprunda.
  • Boka träningssemester
    Boka en resa med Team Nordic Trail där hela familjen får träning.
  • Träna när barnen har träning
    Så många föräldrar står bara vid fotbollsplanen och väntar istället för att ta en löprunda. Om barnen är små kan man köra intervaller längs planen.
  • Lek med barnen
    Min ultralöparvän Sussi som körde intervallträning på isen med ungarna i pulka efter sig. Hitta en kul lek som ger nyttig puls och styrketräning. Då är det gratistid för träning i familjetiden.
  • Byt städning mot löpning
    Vår normalkund har ca 100kvm och städning 4 timmar varannan vecka. Det byts såklart till extra 8 timmars träning per månad. Det kanske är den dosen man behöver för att få personligt rekord på nästa marathon?

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år