<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

5 steg till en ren tvättmaskin

5 steg till en ren tvättmaskin

5 steg till en ren tvättmaskin

 

För att hålla din tvättmaskin i toppskick och samtidigt minska ditt klimatavtryck är det viktigt att regelbundet rengöra den. Det är lätt att glömma bort, men en smutsig tvättmaskin kan inte bara utveckla avlagringar och dålig lukt, den kan också behöva mer energi för att fungera korrekt.

Ett sätt att se till att din tvättmaskin är ren och effektiv är att inkludera det som en del av din hemstädningrutin. Genom att rengöra tvättmaskinen regelbundet, speciellt dess tätningar, trumma och tvättmedelsfack, kan du förlänga dess livslängd och minska behovet av att köpa en ny, vilket i sin tur minskar din miljöpåverkan.

Så nästa gång du tänker på att städa ditt hem, kom ihåg att inkludera tvättmaskinen i din hemstädningrutin. På så sätt tar du hand om ditt hem och miljön samtidigt.

Så här gör du rent tvättmaskinen, steg för steg:

Att rengöra tvättmaskin med ättika

  1. Kontrollera bruksanvisningen för tvättmaskinen för rekommendation för just din tvättmaskin. Olika maskiner ska skötas på olika sätt, följ dessa så att din garanti inte påverkas.
  2. Ta ur tvättmedelsbehållaren ur den frontmatade tvättmaskinen och skölj av den. Sedan lägger du den i varmt vatten. Diska den med en gammal ren tandborste eller flaskborste.
  3. Kör 90 graders programmet med 3 dl ättika i tvättmedelsfacket. Ättikan hjälper till att rengöra och ta bort dålig lukt.
  4. Ta en svamp och rengör gummifälgen runt lucköppningen vid öppningen med milt rengöringsmedel. Torka rent med en microduk eller trasa. Glöm inte att göra rent glaset på insidan som brukar få en rand där den trycker mot gummitätningen.
  5. Töm silen som oftast sitter bakom en lucka längst ner på maskinen. Skruva ur filtret och diska rent det innan du sätter tillbaka det. Här kan du ofta hitta grus, knappnålar etc.

 

5 Tips hur jag håller tvättmaskinen fräsch och ren längre:

  1. Ättikan hjälper din maskin att hålla sig ren och förebygger kalkavlagringar.
  2. Tvättmaskinen håller sig mer ren när du emellanåt kör ett program på hög temperatur.
  3. Minimera tvättmedelsdoseringen, för mycket tvättmedel kan lagras i tvättmaskinen och orsaka problem.
  4. Väldigt smutsiga plagg kan du skölja innan du lägger dem i tvättmaskinen.
  5. När du tvättar dina microdukar efter Vardagsfrids hemstädning ska du göra det UTAN sköljmedel, och minst 60 grader. Sköljmedlet täpper igen fibrerna i dukarna och dom förlorar sin magiska städkraft.

Gör detta så ökar du livslängden på din tvättmaskin och minskar på så sätt ditt klimatavtryck och kemikalieanvändning.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp