<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

5 fördelar med mikrofiberduk

5 fördelar med mikrofiberduk

5 fördelar med mikrofiberduk - Varför använder vi mikrofiberduk för hemstäd

 

1.Mjuka och skonsamma!

Mikrofiberdukar är mjuka och skonsamma mot ytor som trägolv eller glas men även mot händerna vilket gör dem till ett bra val för personer som har känslig hud. Då de är fettabsorberande kan det vara skönt att använda handskar eller smörja in händerna efter användning. 

De är utmärkta för hemstäd då de kan användas på många olika ytor såsom glas, trä, kakel och metall men även känsliga prylar som elektronik som har en tendens att repas. Detta är en utmärkt lösning för hemstädning då du kan använda samma dukar för flera uppgifter.

 

2.  Mikrofiberdukar är extremt absorberande

Mikrofiberdukar är gjorda av små trådar som är tio gånger tunnare än ett mänskligt hårstrå. Detta gör att de kan komma åt djupt ned i porer och små sprickor på ytor, vilket gör att de kan avlägsna smuts och damm effektivt. 

De kan enkelt absorbera upp till sju gånger sin egen vikt i vatten eller smuts. Detta gör att de kan ta bort fläckar och spill utan problem, vilket är särskilt användbart i köket och badrumsgolvet. Tack vare deras speciella struktur kan de även fånga upp smuts och damm på ett sätt som traditionella städmaterial inte kan.

 

3. Bra för miljön!

Mikrofiberdukar kan tvättas och återanvändas flera gånger samt är även en mer miljövänlig lösning jämfört med en engångsduk eller papper. Det bästa sättet att tvätta dina mikrofiberdukar efter hemstäd är i 40 – 60 grader utan sköljmedel då det fibrerna i duken och den tappar sin uppsugningsförmåga. De torkar snabbt och lufttorkas gärna för en längre livsläng plus att du sparar på elektricitet. 

 

4. Mikrofiberdukar tar bort smuts utan kemikalier

Kemikaliefri städning är en av de många fördelarna med mikrofiberdukar, detta innebär att du kan städa på ett miljövänligare sätt samt minska exponering för potentiellt farliga kemikalier. Trots detta tar microfiberdukar bort 99% av bakterier tack vare sin unika design.

 

5. Lång livslängd och kostnadseffektiva

Mikrofiberdukar är tillverkade av polyester och polyamider, det blir även allt vanligare med återvunna mikrofiberdukar gjorda av gamla microfiberdukar eller PET flaskor. 

De kan tvättas många gånger utan att tappa sin rengöringsförmåga eller minska i kvalitet. Detta innebär att de är ett kostnadseffektivt alternativ till engångsprodukter som används vid hemstädning. Då de håller så länge och kan återanvändas minskar också avfallsmängden som genereras från hemstädning.

Blogg- microfiberdukar i hög-1

3 Tips på hur du kan använda mikrofiberduk

  1. Damma aldrig av med en torr mikrofiberduk, fukta alltid med rengöringsspray eller vatten först. Detta är därför att torrt damm blir lätt luftburet vilket gör att det blir svårare att samla ihop och kan lätt spridas runt i huset.

     

  2. Om din mikrofiberduk börjar lukta eller inte längre fungerar lika effektivt kan du tvätta den i 60 grader eller koka den i vatten med ½ dl bakpulver i 10 – 15 minuter. Låt torka, sen är den som ny.

     

  3. Visste du att du kan effektivt städa soffan med mikrofiberduk? Du behöver bara ett kastrullock, diskmedelstablett och en mikrofiberduk!

    Fäst mikrofiberduken över kastrullocket genom att knyta fast ändarna i handtaget. Koka sedan upp en kastrull med vatten och lägg i en diskmedelstablett. Lägg locket över kastrullen och låt duken ångas. Dra sedan den ångade duken över soffan för att absorbera mer smuts och bakterier än vid enbart dammsugning. Voila! Resultatet blir en otroligt ren och väldoftande soffa!

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp