Följ instruktionerna:
1. Mjölsorten Manitoba Cream. Mjölet har en högre bindningsförmåga och trådarna blir längre så att jäsningen maximerar luftigheten. Skippa industrimjölen och välj ekologiskt mjöl med välutvecklade ax vid skördning.
2. 10 min i blandaren. Kör degen i blandaren. Efter 10 minuter gör du trådtestet genom att ta deg mellan fingrarna och när du drar isär, då är degen trådig och bildar en trådbro mellan tumme och pekfinger som är några centimeter lång.
3. Lång kalljäsning. Många recept kör 37 gradig vätska för att det ska gå snabbt. Svalare vätska gör att jästiden blir längre, men smaken hinner utveckla sig och du hinner bearbeta degen utan att slå ut luftigheten.
4. En lång jäsning. Istället för en snabbjäsning i bunke och sedan på plåten kan du göra bullarna direkt till plåten om du har kall vätska och låter bullarna stå på plåten ca 2 timmar.
5. Jäsrum har bagaren inte hemma. Bullarna torkar ut under handduk, och kladdar under plastfolie. Tricket blir att koka upp en kastrull vatten och ställa i den avstängda ugnen. Då får du ett perfekt jäsrum hemma!
6. Fyllning. Värm smöret och blanda ner kryddorna. Blanda ner kanelen i fyllningen, men kör kardemumman i degen.
7. Kryddor: Hitta din specialkrydda eller blanda flera: