<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Veckostädning pris - Vad kostar det?

Veckostädning pris - Vad kostar det?

Vad kostar hemstädning? 
 
Överväger du att anlita en städfirma för veckostädning?
Funderar du på om det är värt kostnaden och på vad som är viktigt att tänka på när du väljer en städfirma?
Det finns flera vanliga frågor att ställa till dig själv innan du bestämmer dig för vilken städfirma som ska utföra din  veckostädning.
Att fatta beslut om vilken städfirma du ska anlita för veckostädning kan vara ett svårt beslut.
Därför är det klokt att göra en undersökning av de städfirmor som verkar passa just dig innan du tar ett beslut.
 

 

veckostadning-pris.-pris-vad-kostar-det-750x500-1-min (1) (1)

 

Vad är priset för veckostädning hos en städfirma?

Priset för veckostädning varierar mellan olika städföretag, och därför kan det vara svårt att ge ett exakt pris.
Många städfirmor använder timpris, vilket baseras på ditt hems kvadratmeter.
Det innebär att priset varierar beroende på hur lång tid städningen tar, och en provstädning genomförs oftast för att fastställa detta.
Priset kan även påverkas av eventuella tilläggstjänster du väljer.
Fördelen med ett timpris är att du endast betalar för den tid städaren spenderar i ditt hem, vilket gör att fakturan i slutet av månaden enbart är baserad på arbetstimmar.
Timpriset varierar beroende på vad som ingår i veckostädningen, eventuellt kollektivavtal och andra faktorer.
Vissa städfirmor har olika priser beroende på vilken dag du väljer för städningen.
Detta kan bero på att vissa dagar är mer efterfrågande än andra.
Till exempel kan priser vara lägre i början av veckan för att locka kunder att boka veckostädning då, och högre under helgen när behovet ofta är större inför besök av vänner och familj. 

 

rutstad-pris-scaled-e1621850151394-900x463 (1)

Prisexempel veckostädning

Vad kostar veckostädning per månad? 
Priserna är ungefärliga och räknas på att varje städtillfälle tar 4 timmar.
Tiden beror sedan på hur många kvadratmeter som ska städas.
Dessa prisexempel på veckostädning är räknade efter en boyta på 90-120 kvm. 
 
  • Städning varje vecka: ca 4800:-
  • Städning varannan vecka: ca 2400:- 
  • Städning var fjärde vecka: ca 1300:-

Vad påverkar kostnaden?

  1. Hur många kvadratmeter som ska städas
  2. Vilken dag städningen utförs på
  3. Vilket abonnemang som väljs 
  4. Extra tilläggstjänster 
  5. Om det finns husdjur

Hur kan detta påverka kostnaden för veckostädning? 

1. Hur många kvadratmeter som ska städas 

Det är vanligt att städning av större bostäder tar längre tid än mindre, vilket ofta resulterar i högre kostnader för större boenden. Till exempel tar en villa med fler rum och utrymmen i regel längre tid att städa än en mindre lägenhet med endast två rum och kök.

Det ökade utrymmet och antalet rum i en villa kan innebära att städningsprocessen tar längre tid på grund av fler ytor att täcka och fler detaljer att ta hand om. Därmed kan kostnaderna för städningen av en sådan bostad vara högre jämfört med en mindre lägenhet med färre utrymmen att underhålla. Det är en naturlig korrelation där städningstiden och kostnaden kan variera beroende på bostadens storlek och komplexitet.

2. Vilken dag städningen utförs på

Många städfirmor erbjuder oftast förmånligare priser i början av veckan, då trycket på veckostädning vanligtvis är lägre under dessa dagar. Om det passar dig att få veckostädningen utförd på en måndag eller tisdag kan du oftast dra nytta av mer förmånliga priser jämfört med om du önskar städning senare under veckan.

3. Vilket abonnemang som väljs 

Det finns flera alternativ när det kommer till veckostädning av ditt hem. Du kan välja mellan att få det städat varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka.

Om du väljer hemstädning oftare kommer varje enskilt tillfälle kräva mindre tid. Desto mer frekvent du väljer att få ditt hem städat, desto mindre tid tar varje enskilt städtillfälle och desto lägre blir den totala kostnaden per månad.

4. Extra tilläggstjänster 

Utöver den vanliga veckostädningen erbjuder vi även extra tjänster som kan läggas och kan kräva extra tid. Dessa tillval inkluderar strykning, tvätt, ugnsrengöring, punktdesinficering, rengöring av insidan på kylskåpet samt fogrengöring på kakel eller klinker. Dessa tjänster är till för att erbjuda extra flexibilitet och möjligheten att skräddarsy städningen efter dina specifika behov och önskemål.

5. Om det finns husdjur 

När det finns husdjur i hemmet kan städningen kräva lite extra tid. Djurhår eller liknande kan sätta sig på olika ytor och kräva en mer noggrann rengöring för att säkerställa att allt avlägsnas ordentligt. Det kan också vara nödvändigt att använda särskilda verktyg eller metoder för att effektivt ta bort dessa partiklar och hålla hemmet rent och fräscht. Det extra tidstillägget för städningen med husdjur i hemmet är därmed en anpassning för att säkerställa att alla aspekter av städningen tas om hand på ett grundligt sätt.


veckostadning-pris.jpg-scehma-800x534

 

Vad innebär veckostädning?

Veckostädning hos olika städfirmor kan variera avsevärt beroende på företagets struktur och tillgängliga tjänster. Städföretag är organiserade på olika sätt och erbjuder olika sorters service. Till exempel kan veckostädning vara tillgänglig varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka beroende på vilken städfirma du väljer. Veckostädning är en regelbunden städning som genomförs varje vecka för att hålla hemmet rent och underlätta för de större storstädningarna som behöver göras några gånger per år.

Upplägget för veckostädningen varierar mellan olika städföretag. Vissa firmor kan ha strukturerat sin veckostädning med hjälp av checklista, medan andra använder olika instruktioner för att genomföra städningen. En veckostädning baserad på checklistor säkerställer att inga detaljer glöms bort, eftersom allt finns noggrant specificerat i checklistan.

Vad ingår i en veckostädning?

När du överväger att anlita en städfirma för veckostädning är det viktigt att noga kontrollera hur de utför tjänsten och vad som ingår i deras veckostädning. Ett vanligt tillvägagångssätt är att använda checklistor, där varje rum har sin egen lista med generella uppgifter såsom dammsugning av golv, mattor och klädda möbler, torkning av fria ytor som bord och fönsterbrädor, putsning av speglar, tömning av papperskorgar och liknande.

För kök och badrum innefattar checklistorna oftast specifika moment. I badrummet innebär det att handfat, badkar/dusch och toalett rengörs, utöver de åtgärder som generellt gäller för alla rum. I köket tillkommer uppgifter såsom att torka av kakel ovanför bänkskivan och spisen, avtorkning av skåp både över och under bänkskivan, torkning av vitvaror samt rengöring både utvändigt och invändigt av skåp där sopbehållaren finns.

Detta utgör en allmän beskrivning av hur en veckostädning kan utföras av en städfirma. Om du är intresserad av att vet mer om hur Vardagsfrid genomför sina veckostädningar i hemmet, kan du läsa mer HÄR.

veckostadning-pris.bra-att-veta-750x458-1-min

 

Vad ska man tänka på innan man anlitar en städfirma för veckostädning?

Det kan vara svårt att identifiera de viktiga aspekterna, särskilt om det är första gången du använder dig av en RUT-tjänst. Din trygghet och nöjdhet med den veckostädning du betalar för är självklart det allra viktigaste. För att säkerställa detta är det nästan en nödvändighet att noggrant granska olika aspekter innan du väljer en städfirma. Dessa aspekter kan omfatta allt från prissättning och utförande av städningen till vilka produkter som kommer att användas.

Tid för veckostädning

Att ha möjligheten att få städat när det passar dig är av stor vikt, och en företagsflexibilitet gentemot dina behov utgör definitivt ett stort plus. Det kan vara nödvändigt att justera sig något baserat på städfirmans arbetstider och deras möjligheter att utföra städning i just ditt område.

Ett företag som organiserar sitt arbete så att en städare fokuserar på specifika områden istället för att behöva resa till olika platser under hela sitt arbetspass kan underlätta för att du ska få städningen vid den tidpunkt som passar dig bäst. Det blir därmed enklare för städaren att effektivt ta sig till ditt hem.

Många städfirmor erbjuder oftast förmånligare priser i början av veckan, då trycket på veckostädning vanligtvis är lägre under dessa dagar. Om det passar dig att få veckostädningen utförd på en måndag eller tisdag kan du oftast dra nytta av mer förmånliga priser jämfört med om du önskar städning senare under veckan.

Veckostädning med kollektivavtal 

För att säkerställa att ditt hem blir välstädat och att du kan känna dig nöjd med gott samvete är det fördelaktigt att veta att din städare omfattas av ett kollektivavtal hos städföretaget. När städföretaget tillämpar kollektivavtal för sina anställda kan du vara trygg i vetskapen om att de får en rättvis ersättning för det utförda arbetet. En trivsam arbetsmiljö ökar sannolikheten att personalen stannar kvar på arbetsplatsen, och genom en välfungerande anställningsöverenskommelse ökar chanserna för långsiktig personalengagemang.

Vad innebär detta för dig? Jo, det innebär en ökad möjlighet att få en regelbunden städare som återkommer varje vecka för att sköta om ditt hem. Att ha en återkommande städare skapar en känsla av trygghet, då du känner igen och vet vem som kommer in i ditt hem. Att välja en städfirma med kollektivavtal kan medföra en högre kostnad, men det kan vara värt det i det långa loppet.

Hantering av nycklar

När det gäller din trygghet med din veckostädning är hanteringen av nycklar en central del av säkerhetsaspekten. Det är därför klokt att undersöka hur städfirman hanterar nycklar eller eventuell kod till ditt hem. Det är inte bara en fråga om att undvika nyckelförluster vid en eventuell flytt, utan även att förstå hur företaget säkert förvarar nyckeln eller koden.

Andra säkerhetsåtgärder som det kan vara viktigt att kolla upp hos den aktuella städfirman inkluderar ansvarsförsäkring. Städaren som besöker ditt hem är också en människa, och ibland kan olyckor inträffa. Till exempel kan en kruka eller en dyrbar vas skadas. Det är värt att undersöka hur städfirman tar ansvar i sådana situationer och hur de löser eventuella problem om något oförutsett inträffar. 

Utförande & rutiner 

Som nämnts tidigare kan en städfirma använda checklistor som en metod för att genomföra städningen. Detta utgör en viktig aspekt att undersöka innan du väljer städfirma, både för att fastställa om de faktiskt använder checklistor och hur dessa är utformade. Detta ger dig insikt i vad som kommer att utföras och vilket resultat du kan förvänta dig.

Andra procedurer, såsom hur du avbokar en städning en vecka i förväg om det behövs eller om du behöver ändra tiden för att passa ditt schema, är också viktiga att överväga. Även om dessa kan verka som små detaljer, är det tryggt att veta hur processen fungerar innan du väljer att anlita städfirman, ifall du någon gång behöver göra justeringar. 

veckostadning-pris-750x500-1

 

Utrustning i hemmet 

Vissa städföretag kan kräva att du har viss utrustning i ditt hem för att kunna genomföra veckostädningen. Det kan till exempel var en dammsugare, trasor eller andra nödvändigheter. Det är därför bra att undersöka vilken utrustning städfirman kommer att ta med och vad du själv behöver tillhandahålla. När det gäller rengöringsmedel kan det vara så att du behöver ha dem tillgängliga hemma, men oftast tar städfirman med sig de rengöringsprodukter de föredrar att använda.

Det kan också vara fördelaktigt att kontrollera om städfirman använder sig av Svanenmärkta rengöringsmedel för att säkerställa att veckostädningen i ditt hem utförs på ett miljövänligt sätt. Dessutom kan det vara en förutsättning att du ser till att eventuella leksaker, kläder eller andra föremål som kan vara i vägen för städaren tas undan för att underlätta städprocessen.

Dolda avgifter

En del städföretag är skickliga på att erbjuda förmånliga priser för veckostädning. Det de inte alltid nämner är de extra avgifter som kan tillkomma vid avbokningar eller andra omständigheter. Dolda avgifter kan dyka upp, så det är klokt att noggrant granska prissättningen om du har begärt en offert från ett städföretag. Om allt ser bra ut och du planerar att anlita företaget för veckostädning, kom ihåg att noga gå igenom avtalet innan du undertecknar något. Det är viktigt att säkerställa att allt är korrekt och att undvika eventuella problem i framtiden.

vekostadning-pris-bra-att-veta-750x500-1

 

Bra städfirma för veckostädning

För att hitta en pålitlig städfirma kan det vara fördelaktigt att undersöka rekommendationer från grannar eller söka på internet. Ofta ger ärliga recensioner från människor som använt städfirman en insyn i hur effektivt och tillförlitligt företaget är. Dessutom är det viktigt att granska städfirmans storlek, företagets omsättning och antalet anställda, eftersom detta ger en övergripande bild av företaget. Företagsstorleken kan också påverka vilka rutiner som används; en mindre städfirma kan till exempel ha andra rutiner än en medelstor eller stor städfirma.

Att undersöka flera olika städfirmor är ett utmärkt sätt att få en bredare förståelse av de olika alternativen och kan underlätta beslutsprocessen när du väljer den som bäst passar dina behov.

Untitled design (18) (1)

 

Varför ska du välja veckostädning?

Att komma hem till ett rent och fräscht hem är en otrolig lättnad, särskilt när du slipper ta itu med städning själv och slipper slita fram dammsugaren. Fördelarna med att anlita en städfirma för veckostädning är många. Inte bara frigör det tid för andra aktiviteter och familjetid, utan det tar även bort stressen kring städningen. Tänk dig att kunna komma hem efter en arbetsdag eller annan sysselsättning till ett redan färdigstädat hem. Med veckostädning får du möjlighet att hinna med andra ärenden som storhandling, njuta av löprundor eller gå till gymmet utan att oroa dig för städningen.

Att hinna med dessa aktiviteter som du mår bra av är avgörande, och därför kan ett abonnemang på veckostädning vara precis det du behöver.

Veckostädning med Vardagsfrid

Övertygad om att veckostädningens pris gör den till en värdefull investering i vardagen? Tro oss, du kommer inte bara vara nöjd utan också undra hur ni klarade er innan veckostädningen blev en självklar del av ert liv. Vi kanske är lite partiska i frågan, men Vardagsfrid är din naturliga partner för regelbundna städtjänster.

Varför? Vardagsfrid har omfattande erfarenhet av professionell och kostnadseffektiv veckostädning. Vi tar oss an städning i både privata hem och företagslokaler i områden som Stockholm, Västerås och Uppsala. Respekt, ansvar och kvalitet är grundpelare som genomsyrar varje uppdrag vi åtar oss. Vårt mål är att erbjuda dig som kund en bekymmersfri vardag och leverera städtjänster som frigör tid för det du helst vill ägna dig åt. Oavsett om det gäller hemstädning, fönsterputsning, storstädning, flyttstädning, kemikaliefri städning eller veckostädning, så klarar vårt team på cirka 150 välutbildade medarbetare av det mesta inom städhjälp.

Om du är intresserad av att höra mer om vad Vardagsfrid har att erbjuda inom veckostädning och få prisuppgifter, tveka inte att kontakta oss genom att klicka på knappen nedan.

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år