linkedin Vad kostar veckostädning? | Vardagsfrid

Veckostädning pris - Vad kostar det?

Städtjänst för hem och företag

Går du i tankarna om att anlita en städfirma för veckostädning? Funderar du på om det är värt kostnaden, vad är viktigt att tänka på när du ska anlita städfirma? Vanliga frågor som du kan ställa dig själv innan du väljer en städfirma som ska utföra veckostäd. Att bestämma sig för vilken städfirma du ska anlita för veckostädning kan vara ett svårt beslut och därför är det bra att göra en liten undersökning på de städfirmorna som verkar passa dig bra.

Vad innebär veckostädning?

veckostädning pris

En veckostädning hos en städfirma kan innebära olika beroende på städfirma. Städfirmor är uppbyggda på olika sätt och kan erbjuda olika utbud. Exempelvis så kan du ofta få veckostädning varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka hos olika städfirmor. En veckostädning är en städning som utförs ofta en gång i veckan för att hålla hemmet rent och underlätta storstädningar som ska utföras några gånger per år.  Uppbyggnaden av veckostäd ser olika hos olika städfirmor vissa kan ha byggt upp sin veckostädning med hjälp av checklistor andra städfirmor kan använda andra instruktioner för att utföra sin städning. Ett veckostäd som är uppbyggt på checklistor ser till att det detaljerna som ofta glöms inte missas då allt finns i checklistan.

Vad ingår i en veckostädning?

När du går i tankarna om att anställa en städfirma för att utföra veckostäd hos dig är det viktigt att kontrollera hur det utför och vad som ingår i deras veckostäd. Ett vanligt koncept på hur en städning kan vara uppstyrt på som tidigare nämnts checklistor. Då är det en checklista för alla rum och det som generellt ska tas vilket kan vara dammsuga golv, mattor och klädda möbler. Torka fria ytor som bord, fönsterbrädor och andra fria ytor. Putsning av speglar och tömning av papperskorgar och mer. Sedan tillkommer det moment när det kommer till kök och badrum där har checklistorna mer moment som ska utföras. I badrum ska handfat, badkar/dusch och toalett rengöras utöver det som är generellt för alla rum. Köket tillkommer det saker som att torka av kakel ovanför bänkskiva och spis, samt avtorkning av skåp både över och underskåp, torka av vitvaror, rengöring ut och invändigt av skåp där sopbehållare finns.

Detta är väldigt generellt hur en veckostädning hos en städfirma kan se ut. Är du sugen på att veta hur just vardagsfrid utför sina veckostädningar i hemmet kan du läs mer HÄR.

Tänka på innan man anlitar en städfirma för veckostädning

Veckostädning pris

Vad är viktigt att tänka på innan man anlitar en städfirma för veckostädning? Det kan vara svårt att veta dem viktiga punkterna att ha koll på speciellt om det är första gången du använder dig av en RUT-tjänst. Att du ska känna dig trygg och nöjd med den veckostädningen du får och betalar för är den såklart viktigaste delen. Genom att kontrollera vissa delar innan du väljer städfirma är nästan ett måste för att du ska uppnå det. Dessa delar kan vara allt från pris till utförandet av städningen och vilka produkter som ska användas. 

Tid för veckostädning

Att få det städat när det passar för dig är viktigt och ett företag somna anpassa sig till dina behov är ett stort plus. Du kanske behöver anpassa dig lite utefter hur städfirman har sina arbetstider och möjligheten till att städa hos dig. Ett företag som är uppbyggt att en städare har områden istället för att behöva åka till olika områden hela sitt arbetspass kan underlätta att du får den tiden som passar för dig. Detta då det blir lättare för städaren att ta sig till ditt hem. Ofta kan städfirmor ha billigare priser i början på veckan då de tär mindre tryck på veckostädning dessa dagar. Passar det dig att veckostädningen utförs på en måndag eller tisdag kan du komma undan lite billigare än om du vill ha det städat senare på veckan. 

Veckostädning med kollektivavtal 

För att du ska få ett hem städat och rent med ett gott samvete kan det vara bra att veta att din städare går under kollektivavtal hos städfirman. Om städfirman har kollektivavtal för sina anställda vet du att det får den lönen som dem förtjänar för det arbetet dem utför. Mår personalen bra på en arbetsplats är det större chans att det stannar på arbetsplatsen. Genom ett schysst arbetsavtal är det större chans att det är kvar. Vad betyder det för dig? Det betyder att du har större chans till en ordinarie städare som kommer och städar ditt hem varje vecka. En ordinarie städare som kommer till ditt hem och utför städet gör att du känner dig trygg då du vet vem som kommer in i ditt hem. Att anlita en städfirma med kollektivavtal kan höja priset men det kan vara värt det i slutändan. 

Hantering av nycklar

När det kommer till att du ska känna dig trygg med din veckostädning är nyckelsäkerhet en stor del av tryggheten. Därför är det bra att kolla upp hur städfirman hanterar nycklarna eller alternativt kod till ditt hem. Dels vill du inte förlora en nyckel ifall du någon gång ska flytta till ett nytt hem men också veta hur nyckeln eller koden förvaras. Andra säkerhets åtgärder som kan vara bra att kontrollera hos städfirman som du är intresserad av att anlita kan vara ansvarsförsäkring. Städaren som kommer hem till dig är också människa och ibland uppstår olyckor. Till exempel kan en kruka eller dyrbar vas gå sönder hur tar städfirman ansvar för detta och hur löser dem det om olyckan är framme. 

Utförande & rutiner 

Som det nändes tidigare kan en städfirma använda checklistor för hur det utför städet. Detta är en viktigt del att kontrollera innan du bestämmer dig för städfirman både om det använder checklistor och hur det är utformade. Detta för att du ska få en uppfattning om vad som kommer att göras och du får en inblick i vilket resultat du kommer få. Andra rutiner så som hur du avbokar en städning en vecka ifall du måste göra det eller om du behöver byta tid för att få det att fungera i ditt schema. Dessa kan verka som småsaker men det kan vara skönt att veta hur det går till innan du anlitat städfirman utfall du behöver ställa in någon gång. 

Utrustning i hemmet 

veckostädning pris

Vissa städfirmor kräver att du har viss utrustning i hemmet för att det ska kunna utföra veckostädningen detta kan vara tillexempel en dammsugare, trasor eller annat som kan behövas. Det är därför bra att kolla upp vad städfirman kommer ha med sig och vad du behöver ha tillgängligt hemma. När det kommer till rengöringsmedel kan du behöva ha det hemma, men ofta tar städfirman med det rengöringsmedel dem burkar använda för städning. Det kan därför också vara bra att kontrollera om Städfirman använder sig av Svanenmärkta medel för att se till att veckostädningen hos dig utförs på ett miljömedvetet sätt. Det kan också krävas att du tar undan eventuella leksaker, kläder eller annat som kan vara i vägen för städaren för att de ska kunna utföra sin städning.

Dolda avgifter

Vissa städfirmor är experter på att ge dig ett bra pris på veckostädning men det dem inte berättar är dem avgifterna som tillkommer när du till exempel behöver avboka. Det kan så klart tillkomma mer dolda avgifter därför är det bra att kontrollera priset om du till exempel beställt en offert från en städfirma. Ser allt bra ut och du vill använda städfirman för ditt veckostäd kom ihåg att kontrollera avtalet innan du skriver på något för att se till att allt ser korrekt ut och att det inte blir något strul i framtiden.

Bra städfirma för veckostädning

vekostädning pris bra att veta

För att hitta en bra städfirma kan det vara lämpligt att kolla på rekommendationer från grannar eller på internet. Ofta kommer du från en ärlig recension från folk som använder städfirman och hur dem tycket att det fungerar. Du kan även kontrollera städfirmans storlek, omsättning på firman  och hur många anställda det finns på företaget detta är ett bra sätt att få en överblick på hur det är på städfirman. Storleken på ett företag kan också innebära olika rutiner en liten städfirma kommer inte använda samma rutiner som ett mellanstort eller stort städföretag. Att kontrollera flera olika städfirmor är ett bra sätt att få en överblick på städfirmorna och kan hjälpa dig i att ta ett beslut vilken som passar dig bäst. 

Vad är priset för veckostädning hos en städfirma?

veckostädning pris. pris vad kostar det

Priset för veckostädning kommer se olika ut på det olika städfirmorna du kollar på. Därför är det svårt att säga ett exakt pris på veckostädning vissa städfirmor kör på timmar och då beror det på hur många kvadratmeter ditt hem är på.  Det betyder att beroende på timmarna det tar att städa kommer priset variera från kund till kund. Oftast görs en provstädning i ditt hem för att fastställa hur många timmar städningen kommer ta. Priset kan även variera beroende på om du valt någon tilläggstjänst. Ett timpris på veckostädningen är bra då vet du att du bara betalar för den tiden städaren är hemma hos dig och städar. Vilket gör att fakturan i månadsslut endast är för dem timmarna. Vad som avgör timpriset är beroende på vad som ingår i veckostädningen, kollektivavtal som höjer priset någon krona och annat. 

Hos vissa städfirmor som det nämndes tidigare kan priset också variera beroende på dag du väljer att det ska utföra städet. Varför kommer detta sig? Jo ett företag kan välja att ha billigare priser början på veckan då fler väljer att få städat torsdagar eller fredagar. Ofta är det skönt att få ditt hem rent inför helgen då besöken av familj eller vänner ofta inträffar därför kan ett företag ofta ta lite mer betalt dessa dagar men också sänka priserna på måndagar till onsdag för att locka kunder att beställa veckostäd dessa dagar. Detta såklart för att sprida ut städtimmarna under veckorna. 

Räckne sett för att se månadskostnaden för ett veckostäd är:

(Timmar x kronor per timme  x tillfällen per år / 12 månader = månadskostnad)

Varför du ska välja veckostädning?

Prisvärd veckostädning

Att få komma hem till ett rent och fräscht hem är otroligt skönt speciellt om du ha sluppit dra fram dammsugaren själv. Fördelarna med att anlita en städfirma för att utföra veckostädning är många inte bara får du mer tid över till andra aktiviteter och familjen. Du slipper även stressen över tankarna på städningen. Visst hade det varit skönt att kunna komma hem från en arbetsdag eller annan aktivitet till ett hem som är färdig städat. I och med veckostädning hinner du åka och storhandla, ta dig ut på springturen eller åka till gymmet. Att hinna med dem aktiviteterna du mår bra av att göra är viktigt och därför kan ett veckostädnings abonnemang vara precis det du behöver. 

Veckostädning med Vardagsfrid

Övertygad om att priset för veckostädning gör det till en värd vardagsinvestering? Tro oss, du kommer inte ångra dig. Utan snarare undra hur ni klarade er innan veckostädningen var en del av ert liv. Vi må vara jäviga i frågan, men Vardagsfrid är din naturliga partner för regelbundna städtjänster.

Varför? Vardagsfrid har lång erfarenhet av professionell och prisvärd veckostädning. Vi städar hem och företagsutrymmen i Stockholm, Västerås, Uppsala och Norrtälje. Respekt, ansvar och kvalitet är ledord som genomsyrar alla uppdrag som vi tar oss an. Vår ambition är att ge dig som kund en bekymmersfri vardag och leverera städtjänster som frigör tid för det du helst vill göra. Hemstädning, fönsterputsning, storstädning, flyttstädning, kemikaliefri städning, veckostädning – vårt team på ca 150 utbildade medarbetare klarar av det mesta inom städhjälp.

Är du sugen på att höra mer om vad Vardagsfrid har att erbjuda inom veckostädning och få prisuppgifter tveka inte på att höra av dig genom att klicka på knappen nedan.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp