<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Vad ingår i lokalvård?

Vad ingår i lokalvård?


Lokalvård, kontor- eller företagsstäd tre ord som har ungefär samma mening. Alla tre benämningarna handlar om att städa arbetsplatsen. Lokalvård blir dock ett bredare begrepp och innefattar oftast mer än vad kontors- och företagsstädning gör. Lokalvård innefattar offentliga lokaler och miljöer alltså inte bara kontorslokaler. 

Vilka behov har erat företag?

arbetsplats, kollegor har after work

Alla företag har olika typer av behov och oftast ser lokalerna och kontoren olika ut hos företag. Allt från kvadratmetern till hur många anställda som finns på företaget. Vardagsfrid har kunskap av städning på både små och stora ytor. 

Vardagsfrid lokalvårdstjänster: 

  • Underhållsstädning 
  • Storstädning 
  • Fönsterputs 
  • Mattvätt 
  • Golvvård 

Fönsterputs

Med bred erfarenhet runt all typ av städhjälp kan Vardagsfrid erbjuda fönsterputsning. Det gäller i olika typer av lokaler och miljöer. Både från skolor, butiker, hotell, kontorslandskap eller andra typer av uppdrag. Vi sköter kontorsstädningen i Stockholm och löser uppdraget år er.

Läs mer om: Fönsterputs för lokalvård

Golvvård

För att förlänga livslängden av golvytor i er verksamhet, erbjuder vi även golvvård. Snabb, effektiv och återkommande lokalvård kan utföras när ett golv är behandlat sedan tidigare. Standardmaterial används när golvvård ska utföras. Den omfattning som rekommenderas med golvvård görs under granskning mellan nollstädning och polish. Denna städstjänst görs per rum och omfattning och erbjuds per kvadratmeter. Golvvård ska hjälpa er som en enstaka tjänst eller som ett periodiskt underhåll.

Läs mer om: Golvvård för företag

Vardagsfrid tillhandahåller även: 

  • Frukt 
  • Dryck 
  • Entrémattor 
  • Gardintvätt 
  • Blommor 
  • Borttransport av emballage 
  • Vaktmästeritjänster

 

Lokalvård för ditt företag

lokalvårdare städar

Med en bra lokalvård får du mer än bara en ren och städad arbetsmiljö. Det är inte bara den fysiska hälsan som påverkas av städning utan även den mentala hälsan. Arbetsmiljön kan påverka hur medarbetare presterar, det blir därför otroligt viktigt att det ska vara städat på arbetsplatsen. 

Städfirmor erbjuder olika utbud. För att hitta rätt städfirma är det viktigt att veta vad er arbetsplats behöver. Listan kan bli rätt lång på vad som bör ingå, det blir därför viktigt att välja en städfirma som kan anpassa till ert behov. Valet av leverantör kan spegla vilken typ av företag man är. Det blir en balansgång i valet att välja det billigaste eller det med de bästa villkoren för anställda. 

Det är alltid trevligt att kunna komma undan billigt med tjänster man köper in men det finns nackdelar som man kanske inte tänkt på. En billig leverantör kan innebära billiga produkter, dessa produkter är ofta inte miljövänliga. Ofta innebär billig städning att det har svårt att erbjuda kollektivavtal för sina medarbetare.

Läs mer om: Miljövänligare städprodukter - en guide för grönare städning

 

Ge arbetsplatsen ett lyft med lokalvård

Lokalvård handlar om mer än att bara städa lokalen på arbetsplatsen. Det gäller även att det utförs effektivt och uppfyller det behov arbetsplatsen har. Kommer många för att besöka företaget blir städningen otroligt viktigt. Ett välstädat kontor har en större chans att visa på ordning inom företaget än ett stökigt och dammigt kontor.

ren arbetsplats, folk som jobbar

Med lokalvård får du inte bara städning, många städfirmor kan erbjuda tilläggstjänster för det lilla extra på arbetsplatsen. Genom att välja ett bolag som gör mer än städning, underlättar det för dig som kund och du slipper ha ett avtal för städ, ett avtal för kaffe och ett annat avtal för frukten.

Saker som medarbetare på ett kontor kanske förväntar sig och som gör det lite extra trevligt kan vara påfyllning av frukt och dryck i köket, blommor eller underhåll/påfyllning av kaffemaskiner. 

Val av städleverantör

planering på whiteboard

Idag är det viktigare än någonsin att tänka utifrån alla led vid valet av leverantör.. Att vara städare är ett jobb som får organisationer att funka och samhället att rulla – Ett riktigt viktigt jobb. De leverantörer man väljer till ens företag representerar också de värderingar som det städbolag man anlitar står för. Därför är det viktigt med ett bra val av leverantör oavsett om det gäller lokalvård, eller endast behöver hjälp med enstaka fönsterputsning. 

Valet styr även hur ens varumärke visas i media samt hur dennes värde ska bibehållas.

Det kan vara att ingå ett samarbete med en städfirma som är anslutet till kollektivavtal, eller en städfirma som använder sig av miljövänliga städmetoder för att minska på miljöpåverkan. Fler faktorer påverkar valet av kontorsstädning i Stockholm & Uppsala.

Kollektivavtalad lokalvård

kollektivavtalad-lokalvard

Med städning som är kollektivavtalad vet du med säkerhet att din lokalvårdare har schyssta arbetsvillkor. Det finns tyvärr några företag som inte har kollektivavtal eller kollektiv liknande villkor för sina medarbetare. För anställda på dessa städfirmor blir resultatet osäkra anställningar, ofta dåliga löner och alldeles för mycket timmar. 

Vardagsfrid har sedan företagets start haft kollektivavtal för sina medarbetare. Detta bidrar till att vardagsfrid är ett tryggt och pålitligt städbolag. inte bara för kunder utan även för anställda. Vardagsfrid har de senaste 10 åren städat hos många olika kunder och är den 9:e största städfirman i Sverige med ca 150 medarbetare i Stockholm, Uppsala, Västerås och Norrtälje. Vardagsfrid är också  auktoriserade serviceentreprenörer hos Almega. 

Kollektivavtalet gör det även lättare att medarbetare känner sig trygga och gillar att vara på arbetet. När medarbetare trivs stannar det också kvar på arbetsplatsen. Då finns möjligheten för oss att minska sjukfrånvaro, uppsägning och kan då erbjuda en ordinarie städare.

Självklart kan det ibland uppstå saker som gör att en vikarie måste hoppa in. Detta är dock inga problem eftersom alla våra medarbetare går igenom samma utbildning och har samma kvalitet. 

Relaterad artikel: Topp 10 anledningar för städning med kollektivavtal

Låt Vardagsfrid göra jobbet

Varje kontorslokal är unika i sin belastning, bemanning, storlek och typ av användande. Vardagsfrid har efter tidigare erfarenhet av att städa mellan 100 till 5000 kvadratmeter och vi kan säkerställa en kostnadseffektiv lokalvård i Stockholm & Uppsala hos er utifrån era specifika behov.

Vårt kundlöfte är att erbjuda städning av hög kvalitet och noggrannhet där inget moment faller ur ramen. Ni som kunder ska bli nöjda och jobbet ska bli gjort bra.

När ni väljer Vardagsfrid som leverantör, får ni detta:

  • Auktoriserad Serviceentreprenör med kollektivavtal.
  • Svanenmärkt städtjänst.
  • Utbildad personal.
  • Arbetsledning på svenska.
  • Hygienteknisk städning som minskar sjukfrånvaro.

Lokalvård med miljöfokus

lokalvard-miljo

Förutom tryggheten för våra anställda är miljön också en viktigt del. Med miljövänliga produkter och städteknik på rätt sätt. Gör att vi kan leverera en tjänst ni kommer bli nöjd med. Miljö, kvalitet och omtanke står högt i fokus hos Vardagsfrid och genomsyrar hela vår verksamhet. Med vår tjänst utför vi även kemikaliefri städning. Miljövänlig städning på rätt sätt görs genom ergonomiskt, ekonomiskt och hygieniska processer. När material som dukar och microtrasor ska rengöras samt tvättas, gör vi det i speciella tvättmaskiner. De löser upp och eliminerar partikeldamm från grunden. I en högre utsträckning än vanliga tvättmaskiner

God utrustning gör att vi även kan säkerställa rätt dosering, samtidigt som vi minimerar miljöpåverkan med våra Svanenmärkta städmedel. Vi anpassar rengöringsmedel och fukten efter golvet för att lokalvården ska gå till på ett skonsamt men effektivt sätt.

Allt ifrån vårt arbetssätt till resultaten ute hos våra kunder, erbjuder vi på Vardagsfrid städningsom är miljöcertifierad och utövar Svanenmärkta städmetoder. Utifrån era kvalitetskrav och behov upprättas en effektiv lokalvård för just era lokaler. Svanen märkning och ett klimat positivt avtryck, som Svanen-certifierad partner driver vi våra kunders längtan att bli klimat positiva. Med rådgivning inom Svanenmärkta städmetoder ökar vi kundernas livslängd på b.l.a golv och klimat positiva åtgärder för att skapa effektivt underhåll av lokalerna. Självklart med inrådan från era behov och önskemål, för att uppnå högsta möjliga effekt.

Läs mer om: Svanenmärkt i städbranschen

Effektiv lokalvård med kvalitet

arbetsbord med folk som jobbar

Lokalvård handlar mer än att bara hålla rent, det handlar även om att det ska utföras effektivt, smart och utifrån kundens behov. Välstädade utrymmen och lokaler skapar en direkt inverkan på helhetsintrycket i fastigheten. Detsamma gäller trapphus, som bidrar till det första intrycket av fastigheten för besökare till en lokal. Vardagsfrid vet hur man ska tacklar uppdrag inom med en tydlig plan utifrån rådande behov, miljö och förutsättningar. Vi bygger långsiktiga kundrelationer genom att vara personliga och serviceinriktade. Vi baserar vår städning på ett beprövat system som är ergonomiskt, miljövänligt och ekonomiskt.

Vardagsfrid skapar möjligheter

glada kollegor

Nyanlända kämpar med kommunikationen i ett nytt land, där språk blir en tydlig barriär i att kunna uttrycka sig. Det är dock medmänniskor med mycket energi och vilja att ta sig in i arbetsmarknaden med en stor kapacitet att jobba och leverera mot kund. Genom vår rekryteringsprocess hittar vi människor med brinnande hjärtan för service, som genom våra interna utbildningar lär sig hur de olika tjänsterna ska utföras, t.ex lokalvård.

Relaterad artikel: Kollektivavtal för hemstäd och integration

Goda rekommendationer hos oss på Vardagsfrid har hjälpt oss i vårt arbete och utveckling av våra tjänster. Det har även hjälpt oss att skapa bättre lösningar för kunder runt om i Stockholm & Uppsala.

Anlita Vardagsfrid idag

För en bekymmersfri och effektiv städupplevelse, anlita Vardagsfrid och njut av den sinnesfrid som kommer med ett rent och välskött hem eller kontor. Våra professionella städspecialister är dedikerade till att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet för att hålla ditt hem skinande rent.

För att få mer information och pris på hem- eller kontorsstädning, klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er.

Bli kontaktad

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år