<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Städning i relationer

Städning i relationer

I relationer är hemstädning tillsammans med ekonomin högt på listan om problem i relationer. För att städningen inte ska bli eller vara ett problem gäller det att hitta lösningar för att inte hamna i smågnabb eller diskussioner. 

För att hitta lösningar på städningen kommer här fem tips.

Blogg- kommunikation -1 (1)

 
  • Scheman– avgränsa tiden med förväntningar en struktur. Ex att onsdagar då är det tvättdag och torsdagar är det städdag.

  • Större tydliga ansvarsområden – Istället för att dela upp att det ska tömmas diskmaskinen varannan dag som ofta kan bli att “oj då nu har jag tömt den 26 gånger och hen bara 10” Där det kan uppstå ett irritationsmoment. Genoma att istället bygga upp ansvarsområdena att ena tar kanske alltid disken och den andra tar hand om tvätten. Då minskar risken till att diskussioner uppstår. Det som man vill komma ifrån med detta är att någon gör mest. Det är lätt att hamna i att båda känner att den gör allt. vilket leder till evig förhandlar.

  • Delmål – Tydliga delmål när det kommer till större projekt exempelvis att rensa förrådet i januari, skafferiet i februari och så vidare.

  • Uttrycka uppskattningDå städning har blivit en icke grej och inte är lika speciellt arbete längre i hemmet. Det är därför viktigt att uttrycka uppskattning kring det. Att partnern har plockat undan något. Genom att då uttrycka att vad fint att det är borta på så sätt blir det roligare att göra igen.

  • Ta upp problemet under lugna omständigheter –  Låter lätt men kan vara otroligt svårt. När irritationen kommer är det lätt att säga det direkt för att lätta på trycket inom sig. Dock att komma in i ett samtal med en hård ton om ett problem kan skapa onödiga diskussioner. Därför är det bra att ta det när irritationen lagt sig lite. Att göra en aktiv ansträngning till att inte ta upp problemet precis när irritationen är som mest kan va svårt. Gör du den aktiva ansträngningen kan det leda till bättre samtal om det går att samtala med ett klarare sinne. 

 

För att ta upp problem som uppstått under veckan 

Att inte ta upp problem direkt med irritationen kan som sagt vara svårt. Det är även svårt att veta när det är rätt att ta upp problemen för att det ska kunna skapas en lösning. Därför är det bra att planera upp ett familjemöte. Exempelvis att söndagkväll är familjemöte där vi kan ta upp problem eller svårigheter som uppstått under veckan. Detta kan låta töntigt och onödigt men det kan vara ett steg mot att skapa bättre samtal. Det är även ett bra sätt att skapa en mer kärleksfull relation. Det är viktigt att tillägga att båda parterna i samtal måste gå in med en öppen inställning. Svårigheterna eller problemen som har uppstått och tas upp under samtalet är inge attack mot personligheten. Samtalet är till för att hitta en lösning för att problemet inte ska uppstå igen. Lösningen ska också passa för båda för att den ska fungera.

Andra alternativ för att städningen inte ska bli påfrestande på relationen

Blogg- skylt med hjälp -1-min (1) (1)

 

Att köpa hemstädning har sina fördelar du får mer tid över till det andra i vardagen som ska lösas. Du slipper planera städningen och det blir inte ett helt projekt av hela städningen. Förutom dessa fördelar kan hemstädning också hjälpa relationen när det inte läggs någon stress kring städning uppstår inte bråk om det. Att komma hem efter jobb eller liknande skapar en lugn och skön känsla så ni kan fokusera på det andra i hemmet. Det kan var matlagningen eller fritidsaktiviteten som får mer tid. 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år