linkedin Städhjälp Södermalm | Vardagsfrid Städhjälp Södermalm

Städhjälp Södermalm

Idag är våra dagar ofta fullspäckade av saker att göra. Man kommer hem och vill ha ett rent och välstädat hem för att kunna slappna av i lugn och ro. Men tiden räcker inte alltid till och därför kan det vara en av anledningarna till att det idag blir allt vanligare att anlita en städfirma.

Att välja städhjälp på Södermalm kan vara att du ställer krav på att du får hem personal som du kan känna dig trygg och säker med i ditt hem. Någon du kan få bra kontakt med som kan kommunicera med enklare svenska och som du vet har rätt utbildning för jobbet som ska utföras.

Städhjälpen du väljer ska gärna anpassas till ditt hushåll där de tillägg du vill ha, matchar dina önskemål. 

Städhjälp på Södermalm med städabonnemang

Det kan bli svårt att försöka hinna med allt som behöver göras i vardagen. Du kan förenkla dina dagar genom att välja ett städhjälp på Södermalm, som underlättar din vardag och ger dig tid till annat. Det gör du genom att ta städhjälp genom ett städabonnemang.

Ett städabonnemang kan variera och se annorlunda ut beroende på vad det är för typ av städbolag och var det är beläget. Om ett städabonnemang är uppbyggt med städhjälp på Södermalm kan det skilja sig från ett städhjälp som ligger någon annanstans.

Städhjälp varierar beroende på städfirma

Hemstäd och städhjälp

Vad du får för städhjälp kan variera beroende på vilket städhjälp på Södermalm du väljer att anlita. Utbudet kan variera och det kan vara städhjälp varje, varannan eller var fjärde vecka.

Oavsett vad du väljer så hjälper ett städabonnemang till att frigöra mer tid åt dig, där du kan prioritera andra aktiviteter och saker att göra under din dag.

Chans att välja tilläggstjänster

Utifrån dina behov kan du välja tilläggstjänster för städhjälp i Södermalm när du anlitar städfirma. Det kan t.ex vara storstädning och fönsterputsning. Valet är ditt och detta får du genom att skapa ett städabonnemang utifrån dina krav och önskemål.

Pris med städhjälp på Södermalm

Prisvärd veckostädning

Innan du bestämmer dig för den städfirma du ska anlita är det bra att undersöka en del saker. Flera tittar gärna på prisutbud innan de bestämmer sig för vilken städhjälp på Södermalm de ska välja men det är inte alltid det viktigaste.

Vilka tjänster du kan välja kan variera beroende på vilken städhjälp på Södermalm du väljer.
Marginalen blir hög eller så kan de anställda få bra villkor.
Därför är det bra att du undersöker de kostnadsdrivande faktorerna i branschen:

Branschens kostnadsdrivande faktorer:

 • Kontrollera om städfirman följer Kollektivavtal på Almegas.se eller Kommunal
 • Resvägar och betalning: Kontollera genom att fråga städaren.
  Betalda resvägar mellan kontor och kunder
 • Betald utbildning
 • 168 h/månad är heltidsmåttet. I detta ingår: restid, utbildning samt kontorstid
 • 21990 kr/månad är ingångsvärde för månadslönen
  + semesterersättning 13,2%
 • Semester enligt kollektivavtal 13,2%
 • Pensionsavsättningar till Fora enligt kollektivavtal

Råd inför val av städhjälp på Södermalm

För att göra det enklare för dig med ditt val, är det bra med en lista över vad som är viktigt för dig gällande städfirmor. Detta ger dig en bättre översikt av de städfirmor du kan välja bland och du kan lättare jämföra och se vilken som passar dig bäst.

Titta över de ytor och rum som behöver bli städade för att sedan matcha med den städfirman som kan erbjuda de tjänsterna.

Generell städhjälp Södermalm

Städabonnemang hos Vardagsfrid

Städning i ett hushåll innebär fler moment att tänka på för att det ska bli rent.  Försöka få det riktigt noggrant städat varje gång är svårt eftersom annat ska hinnas med under dagen.
Det gör att det blir lätt att missa fläckar eller andra ytor som glömts bort att rengöras.

Generell städhjälp på Södermalm kan skilja sig beroende på vilken städfirma det är. Lista upp de städfirmor du hittar och som matchar dina önskemål.

Det är viktigt att tänka på rengöring av de olika ytor i hemmet som dammtorkning, t.ex av lampfötter och lampor, fönsterbrädor som ska dammas av och synliga fläckar på dörrar som inte ska missas.

Glöm inte bort  att använda rätt städprodukter på de olika ytor för att inte förstöra hemmets olika material. Missa inte rengöring av möbler, speglar och andra fria ytor i rummen. Kontakter och kamrar ska också rengöras.

Kök

Städhjälp på Södermalm

Köket är en yta i hemmet som används flitigt. Städning i kök borde göras noggrant och ofta då det är i köket man lagar maten. För att undvika ökad uppkomst av bakterier i köket bör man hålla det så rent som möjligt. 

Med rätt metoder och städmedel kan du få en effektiv städhjälp på Södermalm.

En rekommenderad metod är att börja uppifrån och jobba dig nedåt med städningen. t.ex börja med de övre köksluckorna och sedan de nedre skåpen.
Torka av synlig smuts på köksluckor och runt handtag på köksskåp.
Dammsugning av eventuella mattor

De olika ytor som spis, mikrovågsugn, samt vitvaror och fläkt behöver rätt rengöring och behandling för att undvika att de förstörs. Sopbehållare ska tömmas och de andra fria ytor ska städas. Diskhon lämnas till sist.

Badrum

Hemstäd och städhjälp

Badrummet är ett av de rummen som används mest i ett hem. För att minska på smuts och kalkavlagringar är det bra att städa ofta i badrummet. Med ett städhjälp på Södermalm kan du få rent på ytor som badkar, handfat, duschvägg och toalett.
Det gäller även avtorkning på utsidan av vitvaror.
Missa inte fläckar och runt handtag på badrumsskåp.

Hyllor och skåp ska dammtorkas tillsammans med andra fria ytor som ska hållas så rent som möjligt. På detta sätt kan det underlätta för dig när du ska rengöra kranar och rör.

Välj rätt städhjälp på Södermalm

Inför valet att välja en städfirma finns det olika saker som gör att man anlitar just den städfirman. Det kan vara att man tittar på priset på tjänsterna, eller avgör utifrån om städfirman har kollektivavtal eller inte. Andra väljer städfirma utifrån var den ligger eller vilka tilläggstjänster som erbjuds.

Det kan också handla om hur olyckshantering sköts, hur pass miljömedvetna städfirman är etc. Det viktiga är att du anlitar ett städhjälp på Södermalm som passar just dig och din vardag.

Priset inte alltid det viktigaste – varför?

Många som undersöker vilken städfirma de ska anlita, tittar på vilken städfirma som är billigast. Billigast städhjälp på Södermalm behöver inte betyda att det är bättre. Billigare tjänster kan också innebära att städfirman har sämre arbetsvillkor och jobbar utan kollektivavtal. Högre priser behöver dock inte betyda att städfirman följer kollektivavtal. 

Kontrollera om städfirman har kollektivavtal

Kommunal städhjälp med Vardagsfrid

En viktig utgångspunkt innan du väljer rätt städfirma är att kolla upp om de följer kollektivavtal. Titta på https://www.kommunal.se/kollkollen
Skriv namnet på den städfirman du vill kolla upp.

Kollektivavtal inom städbranschen

Idag är endast 3,5% av städfirmor anslutna till kollektivavtal. En svart bransch har blivit vit men fler borde följa kollektivavtal för att förbättra arbetsvillkoren för den anställde.

Kollektivavtal ökar chanserna för den som arbetar inom städbranschen att få en rimligare lön, goda arbetsvillkor, bättre semester och pensionsavsättningar.

Ett kollektivavtal innebär mer än förbättringar för arbetstagaren. Den ökar förutsättningar för alla inblandade parter såsom för den anställde, arbetsgivaren men också hela Sveriges ekonomi. En kollektivavtalad miljö skapar bättre stämning på jobbet, mindre konflikter och ökad kommunikation på arbetsplatsen.

En nöjd medarbetare kommer också att leverera en bra städning åt sin kund. 

Trygghet och säkerhet

Att kunna få mer tid över när man väl bestämt sig för ett städhjälp på Södermalm betyder att du kan börja prioritera annat. Men det är viktigt att man känner tillit och kan släppa in någon i sitt hushåll som gör ett bra jobb. Därför ska det kännas tryggt och säkert när du hittat rätt städfirma.

Städhjälp på Södermalm med Vardagsfrid

Jobba hos oss på Vardagsfrid

För oss går din trygghet före. Du som kund kan vara nöjd med den städhjälp du väljer på Södermalm

De senaste 10 åren har Vardagsfrid städat hos många olika kunder. Med ca 140 medarbetare och plats 9 med att vara störst i Sverige.

Vi är en auktoriserad serviceentreprenör och från start har vi varit anslutna till kollektivavtal då våra anställda är en viktig resurs för oss.

Goda arbetsvillkor och arbetsintegration är av stor vikt för att vår personal ska trivas.
Detta gör att de kan genomföra en bra städhjälp på Södermalm i ditt hem.

Ordinarie Städare

Hos oss får du ofta en och samma städare, som kan kommunicera på svenska.
De är alla utbildade och anställda i vårt bolag och är specialister på städning i privata hem.
Ett bra systemstöd säkerhetsställer att varje städare har rätt information om kunden och de tjänster som har beställts. Det gäller både om du får en vikarie för dagen eller får hem din ordinarie städare för uppdraget.

Utbildningen som ges är i lokalvård men även i integritetsdrivande frågor.
Goda kunskaper ökar prestationen för den anställde och gör att den kan göra ett bra jobb med det yrket man har valt. 

Säkra rutiner

Våra anställda bor i Sverige och har arbetstillstånd.
Vi har även ansvarsförsäkring och säkra rutiner, ordning och reda med checklistor samt trygg och säker nyckel-och larmhantering.

Vid nyckelhantering är det du som kund som får bestämma hur du vill göra.
Om du väljer att låta oss kvittera en nyckel så följer vi SFF:s (Svenska Stöldskyddsföreningen) rekommendationer om nyckelhantering.

Andra alternativ kan vara att du eller någon du känner öppnar åt oss vid ankomst och låser efter oss när vi är klara. 

För oss går din trygghet före. Du som kund kan vara nöjd med den städhjälp du väljer på Södermalm

Öka hållbarheten ur ett långsiktigt perspektiv

På Vardagsfrid kan du även få ett städhjälp på Södermalm, med ett klimatsmart tänk då vi använder oss utav Svanenmärkta städmetoder. 

Det handlar om att aktivt minimera klimatavtryck. Våra anställda använder ofta kollektiva färdmedel när de ska åka och rengöra ditt hem med produkter som är miljövänliga.

Kemikalier undviker vi så gott det går och använder Svanenmärkt och ergonomisk utrustning.

Goda rekommendationer

Rekommenderat städföretag

Att hålla ett hem rent och genomföra en bra städning runt om i Stockholm tror vi lönar sig. Titta gärna på de rekommendationer som andra kunder har lämnat för att se vad för tjänster de har använt. 

Detta kan underlätta ditt val av städfirma då det är ärliga och värdefulla rekommendationer.
Dessa har gjort att vi på Vardagsfrid har många lösningar för kunder runt om i Stockholm, bland annat våra grannar på Kungsholmen som vi med stolthet kan säga har lämnat goda rekommendationer.

Nedan följer några rekommendationer insamlat från www.reco.se

Madeleine L
skrev om Vardagsfrid AB

2021-02-12 Insamlad av företaget

Seriösa, har kollektivavtal, vänliga, serviceinriktade. Inget att klaga på.

Axel J
skrev om Vardagsfrid AB

2021-02-12 Insamlad av företaget
Vi är jättenöjda med vår städerska som vi haft i 2 år nu.

Michaela G
skrev om Vardagsfrid AB

2021-02-14 Insamlad av företaget
Vi har städning var fjärde vecka hemma (tidigare varannan vecka) och är supernöjda med allt, från bemötande vid ev frågor till själva städningen.

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig på knappen nedan


Kontakta oss redan idag.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp