linkedin Städhjälp i Västerås med Vardagsfrid

Städhjälp i Västerås

Vardagsfrid städhjälp

Städhjälp Västerås

Är du på jakt efter en pålitlig städhjälp i Västerås? Vardagsfrid är städfirman med en systematisk utbildning och checklistor för leverans av städhjälpen hem till dig. Att hitta bra städhjälp i Västerås är inte längre svårt. Välrekommenderade Vardagsfrid har sitt säte i Sundbyberg, men med lokalt anställd personal i varje stad vi erbjuder vår städhjälp i. Vardagsfrid är ett bolag som drivs av ett tydligt varför samt går efter ledorden Respekt, Ansvar och Kvalitet. Städhjälp som levererar bekymmersfrihet där även våra städare är serviceinriktade, noggranna och pratar svenska. 

Med valet att ta hjälp av Vardagsfrid städhjälp i Västerås innebär mer än ett städat hem. Det innebär också ett grundläggande miljötänk och att vi som städfirma, aktivt försöker minimera klimatavtrycket. Ofta åker våra städare till dig kollektivt om det går och använder svanenmärkta städning metoder. Så som produkter som är miljövänliga med så lite kemikalier som möjligt. Vardagsfrid tänker på hållbarhet ur ett långsiktigt perspektiv.   

Svårt att hinna med vardagen?

Vi vet att vardagen kan ibland nästan vara omöjlig att få det hela att gå runt. Vi vet även att många inte heller vill eller kan lägga sin fritid på städning och att hålla rent regelbundet. Vi på Vardagsfrid är därför den perfekta städhjälpen för dig som bor i Västerås.

Storstädning och fönsterputs

Vi rekommenderar att beställa storstädning och fönsterputsning ett x antal gånger per år. Två större jobb som kan vara jobbigt att bara börja tänka på. Men som är viktiga att utföra. Detta är såklart för att du ska få frid när du kommer hem från jobbet eller andra ärenden. Varför inte välja att lägga till dessa tillägg i ditt städabonnemang för att underlätta vardagen ännu mer? Jo tack, mer än gärna!

Fönsterputsning behöver inte vara svårt. Men att lämna över ansvaret till professionella fönsterputsare kan vara skönt för att veta att det blir riktigt bra. Du har möjlighet att lägga till fönsterputsning till ditt städabonnemang någon/några gånger per år och det görs i samband med din städhjälp. 

Att bara prata om storstädning kan kännas som något stort och jobbigt projekt. Därför erbjuder vi även att du som kund kan lägga till detta i ditt städabonnemang om du väljer Vardagsfrid. Tanken att storstädning inte är så viktigt om du städar varje vecka är inte bra, eftersom detta kommer slita på hemmet tillslut. När du städar en gång i veckan eller varannan vecka kommer det underlätta det mesta inom städ.

Städabonnemang

Vad ingår i hemstädning?

Att ha ett städabonnemang är väldigt prisvärt. Tack vare RUT-reglerna för hushållsnära tjänster. Slutpriset baseras på hemmets storlek och antalet timmar det tar att genomföra, samt vilka tillval man eventuellt önskar ha (tvätt, strykning, byte av sängkläder, diskning osv.).

Vardagsfrid städabonnemang hindrar inte bara från onödig stress över städning som kan komma sist i prioriteringslistan… utan även ett sätt att behålla hemmets standard och välmående. Hur ofta du som kund vill att vår städhjälp kommer och städar hos dig bestämmer du själv. Men bor du t ex i en lägenhet rekommenderar vi att det sker en gång i veckan. Varannan eller var fjärde vecka är också ett vanligt upplägg för våra städabonnemang som givetvis fungerar strålande.

Efterfrågan

Innan vi rullar igång städtjänsten stämmer vi av med vår kund vilken frekvens som efterfrågas. Vi har även en genomgång av viktiga städområden och ytor som behöver tänkas på. Något som kan adderas till vår omfattande checklista som vår städpersonal följer under varje städtillfälle. Er trygghet som kund är vår främsta prioritering. Därför ser vi till att det alltid är samma städpersonal som ni litar på, som genomför städningen. Ni ska aldrig behöva känna en oro inför att en främling befinner sig i ert hem. 

Med det rätta städabonnemanget för dig i form av hur många gånger du som kund vill ha städhjälp, hur du vill ha det städat och vetskapen om att personalen har bra och trygga avtal, kan du slappna av och fokusera på det andra viktiga i vardagen. Med hjälp från oss på Vardagsfrid.

Veckostädning Västerås 

En städhjälp med veckostädning sker under normal arbetstid, måndag till fredag, kl 8-17. Städning med Vardagsfrid utgår från vår ovannämnda checklista som består av ett antal standardmoment samt extra tillval och avvikelser enligt överenskommelse.

För särskilda utrymmen såsom kök och badrum, tillkommer vissa specifika moment:

 • Rengöring av diskbänk, arbetsbänk och spis samt vid behov ovanför dessa. 
 • Avtorkning av kran och kakel ovanför diskbänk. 
 • Avtorkning av synlig smuts på köksluckor och runt handtag på köksskåp. 
 • Avtorkning av hyllor. 
 • Tömning av sopbehållare. 
 • Rengöring av ut- och insidan av skåp där sopbehållare finns. 
 • Avtorkning av utsidan på vitvaror och fläkt. 
 • Rengöring av mikrovågsugn (ut- och invändigt). 
 • Dammsugning av förekommande mattor. 
 • Rengöring av badkar, handfat och toalett. 
 • Avtorkning på utsidan av vitvaror. 
 • Rengöring av duschkabinväggar / duschväggar. 
 • Avtorkning av fläckar och runt handtag på badrumsskåp. 
 • Tömning av papperskorgar. 
 • Rengöring av kranar och rör som man kommer åt. 

Utförandet av städhjälp

veckostädning östermalm

Hur vet vi hur lång tid en hemstädning kan komma att ta för en specifik kund? När ni tecknar ett städabonnemang med Vardagsfrid, utför vi en inledande uppstartsstädning där vi noterar städtiden och reder ut eventuella extra tillägg ni har behov av. Städtiden med städhjälp varierar mellan olika hem och omfattningen på uppdraget. En normal kund hos oss, som har städhjälp varannan vecka tar i snitt cirka 4 timmar att städa åt gången. 

Upplägg

Ett upplägg som ni kan, när som helst, kontakta oss och göra ändringar i planen. Skulle familjen bli större, huset byggas ut eller hemarbetet öka. Sitter ni inte fast i ett feldimensionerat städabonnemang, det ska vara till för våra kunder och vi vill att kundnöjdheten ligger på topp!

Om du jobbar hemifrån så är det inga problem, du kan vara hemma medan vi städar. Vi anpassar gärna städrutinen som gör att både vi och kunden kan arbeta utan några extra störningsmoment. Det kan innebära att vi börjar med att städa de mest använda ytorna i hemmet innan kunden anländer.

När det kommer till städning och utrustning som används kan det se olika ut från person till person. Vi ställer höga miljökrav på den städutrustning och rengöringsmedel som brukas vid varje städtillfälle. Materialet är Svanenmärkt och ergonomiskt godkänd för vår städmetod. Vardagsfrid står för rengöringsmedel vid varje tillfälle, men du som kund måste ha följande material redo för våra städare som kommer hem till dig:

 • Tvättade microdukar och golvmopp.
 • Dammsugare – inklusive dammsugarpåsar.
 • Sopskyffel och sopborste.
 • 2 st plasthinkar eller liknande behållare. 

Detta är såklart för att vi ska kunna utföra städningen så smidigt som möjligt. Glöm då inte att plocka undan saker som hindrar oss från komma åt svåra ytor, byta dammsugarpåsen samt rensa disk- och arbetsbänkar. Förberedelse underlättar och effektiviserar vår städning hemma hos dig. 

Plocktid

Om du inte har tid med att plocka undan leksakerna som ligger framme, eller diskmaskinen inte hinner tömmas, så finns det möjlighet att lägga till plocktid som tilläggstjänst. Vi erbjuder i samband med städabonnemang som innefattar hemstäd varje eller varannan vecka. Då plockar vi undan i samband med hemstädningen och detta blir ännu en sak du kan stryka från to-do listan i vardagen. Detta underlättar både för dig som kund och för våra städare att veta vad som ska göras extra eller inte.

Nyckelrutiner och säkerhet 

Bästa städfriman i Stockholm

Bra nyckelrutiner är A och O för att få ett bra förtroende från kunder, vi har därför valt att arbeta med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Inte bara för kundens skull, utan även för våra medarbetares säkerhet.

Ett städföretag ska ha hand om dina nycklar och då är det viktigt att våra kunder vet att det finns en bra och tydlig rutin. Att veta vad som är en bra rutin när det kommer till nyckelsäkerhet kan vara klurigt. Vardagsfrid har en noggrann process och rutin när det kommer till både nyckelsäkerhet och hantering, men även kontroll av medarbetare.

Vår process består följande av:

Personalkontroll

 • Utdrag ur polisens belastningsregister för all personal. Kund och medarbetare ska veta att alla inblandade är kontrollerade och schyssta. 
 • Sekretessavtal tecknas med all personal. Dels för kundens integritet, men även för personalens säkerhet när de arbetar ensamma hos kund. 
 • All personal bär företagskläder och ID-kort på sig under ett hemstäd.

Nyckelhantering

 • Våra säkerhetsrutiner säkerställs alltid via rådgivning från Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). 
 • Alla nycklar hanteras anonymiserat och kodat enligt SSFs riktlinjer. Inga kunduppgifter finns i närheten av nycklarna. 

När vi hanterar nyckeln utifrån våra rutiner kan vi ta ansvar för säkerheten i uppdraget. Andra lösningar som kunden föreslår kan vi inte ansvara för p.g.a risk med tredje parts inblandning i olåsta miljöer. Detta är vi väldigt tydliga med i våra allmänna villkor.

Kollektivavtal

Städbolag Stockholm

Vi är stolta över att alla våra anställda omfattas av kollektivavtal med självklara förutsättningar så som sjuklön, pension, restid mellan kunder m.m. Vardagsfrids ägare Torkel, sitter även i ALMEGAs styrelse för att driva på att fler städbolag i Sverige ansluter sig till en kollektivavtalad arbetsmiljö. Där man som anställd ska känna sig trygg och säker med att gå till jobbet utan några funderingar hur ens anställningsavtal ser ut.

Sedan start har Vardagsfrid valt att följa kollektivavtalet till våra anställda. Det tillsammans med vår aktiva arbetsintegration, har gjort att vi har blivit 9:e störst i Sverige inom RUT-branschen. Vår aktiva arbets integrationsmodell är grunden för vår affärsidé. Den hjälper våra anställda att öka förståelsen för de rättigheter och normer som finns i det svenska samhället. Trivs de anställda på jobbet är det större chans att de stannar kvar på arbetsplatsen. 

För att se till att arbetsstyrkan trivs är det viktigt att det finns schyssta avtal och bra löner. När ett städföretag har detta är det en större chans till att personalomsättningen på företaget stannar. När ett städföretag har personal som stannar kan de erbjuda en ordinarie städare till dig som kund. 

Att du har en ordinarie städare kan vara en trygghet då du vet vem som kommer in i ditt hem och städar. När du släpper in din städare kan du med gott samvete ha kunskap om att Vardagsfrids anställda, blir betalda med rätt lön och har bra arbetsvillkor. 

Hitta din städhjälp i Västerås med Vardagsfrid!

vardagsfrid städhjälp

Vi finns här för dig och din vardag. Genom vår kompetenta personal, ett sammansvetsat team och ett tydligt varför!

Är du ute efter hemstädning som har schyssta kollektivavtal för sina anställda kan Vardagsfrid vara ett bra alternativ för dig. Vi erbjuder städhjälp och andra tjänster som passar de flesta hushållen. Till ett bra pris kan du få städhjälp av oss att utföra din hemstädning och du får chansen till att komma hem till ett rent och städat hem utan att lyfta ett finger.

Blir du sugen på att anlita Vardagsfrid för din städhjälp i Västerås och har frågor eller funderingar är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för dig och din vardag. Genom vår kompetenta personal, ett sammansvetsat team och ett tydligt varför.

Välkommen att kontakta oss redan idag, vi ger dig som bor i Västerås ett tryggt och rent hem. Med städhjälp i Västerås, med Vardagsfrid. 

 • 010 – 516 43 00 
 • info@vardagsfrid.se

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp