linkedin Städbolag Västerås – rent varje gång | Vardagsfrid

Städbolag Västerås

Städbolag Västerås

Är du en privatperson, chef eller egenföretagare som letar efter städhjälp av ett städbolag i Västerås som kan hjälpa dig med det? Att leta städbolag kan vara som att bläddra i en bok som aldrig tar slut. Det finns en uppsjö av städbolag i Västerås så att hitta något som funkar bra för dig och ditt bolag eller dig och din familj blir inte lätt. Genom att ställa frågor till dig själv kring vad du önskar och förväntar dig av städhjälp kan underlätta alla tankar och beslut som kan finnas och kommer behöva tas. Några enkla frågor kan vara vad för städ du önskar, hur mycket du vill ha städat och för företagskunder om ni val ha några tilläggstjänster. Det finns även andra saker att tänka på när man anlitar städbolag som pris, har dom kollektivavtal, recensioner, trygghet och säkerhet för båda parti och mycket mer. Med ett antal olika städbolag i Västerås finns det alltid något för alla så att hitta något som passar dina eller era behov ska gå bra.

Städtjänster

Städbolag har många olika städtjänster. Städtjänsterna som finns att tillgå brukar se ganska lika ut hos de flesta städbolagen i Västerås och Sverige. De vanligaste städtjänsterna är dammsugning och golvvård, fönsterputs, dammtorkning och så vidare. Utöver de vanliga städtjänsterna har många städbolag även städtjänster som tvätt av mattor och textil, städ av trapphus och annat. För städbolag ser de flesta uppdragen unika ut beroende på vad kunden önskar för städ, vissa vill ha dammsugning och dammtorkning men ingen fönsterputs medan vissa vill ha en större städning där hela lokalen eller bostaden städas.

Beskrivning av tjänsterna.

 • Dammsugning
  Dammsugning av golv, hyllor, skåp och liknande.

 • Fönsterputs
  Invändig och i vissa fall utvändig rengöring av fönster samt väggar, dörrar osv i glas.

 • Dammtorkning
  Tvätta bort damm som kan finnas på möbler, lampor och liknande.

 • Golvvård
  Rengöring av golv med hjälp av mopp för att bekämpa smuts som inte dammsugare får bort.

 • Tvätt av textil och mattor
  Rengöring av mattor, för hand eller i maskin. Rengöring av textil, till exempel gardiner görs även det via hand eller maskin.

 • Städ av trapphus
  Dammsugning och/eller moppning av trapphus för att ge besökare ett bättre första intryck.

Utförande av städbolag

Städbolag Västerås

Utförandet av städningen kan se olika ut för olika städbolag i Västerås. En del städbolag gör en tillsyn eller genomgång av lokalen för att skapa en uppfattning om ifall något ställe skulle kräva hårdare städning och mer tid än andra. Andra städbolag hoppar direkt in i städningen utan att göra någon genomgång. Vanligast är att inte göra någon genomgång då det kräver tid från städningen.

Säkerhets- och trygghetsrutiner

Städbolag Västerås

Vid anlitande av städbolag, både av företagskunder eller privatkunder är det såklart viktigt att tryggheten samt säkerheten sitter på plats för bådas skull. Genom att ta kontakt med alla städbolag innan du bestämt dig för ett specifikt ökar känslan av trygghet och det kommer kännas säkrare att anlita städhjälp. Genom kontakten och kanske ett fysiskt möte får båda parter en bild av vem som är kund och vem som är uppdragstagare. Möten förenklar även utbyte av frågor som även det ökar känslan av trygghet. Några vanliga frågor kring just säkerhet är hur personuppgifter behandlas, försäkringar, kvalitet och överlämning av nycklar.

Kring behandlingen av personuppgifter så behandlas dom på samma sätt av städbolag som för andra företag, enligt GDPR-lagen. 

Försäkringar ser olika ut för varje unikt bolag både för kunden och för arbetsgivaren. Det är vanligt att städbolag har en ansvarsförsäkring om prylar eller personer skulle skadas. Just försäkringar är en av de vanligaste sakerna som kunder frågar om och undrar över. På grund av att alla olika bolag sköts på olika sätt är det lättast att ringa eller mejla och ställa frågan. 

Nöjdhetsgaranti och kvalitetskrav är något som städbolag jobbar mycket med. Genom att ha nöjdhetsgrantier och krav på kvalitet ökar det kundernas upplevelse. Kvalitetetskraven många städbolag har gör att du kan rapportera missnöje om du inte skulle vara nöjd med resultatet av städningen. Skulle du inte vara nöjd och kan ta del av en nöjdhetsgaranti eller liknande kommer städbolaget att göra rätt för sig och slutföra uppdraget.

Nyckelöverlämningar sker på olika sätt och är en viktig del för tryggheten hos kunderna. Om kunden inte är i hemmet eller på arbetsplatsen där städningen kommer ske så kommer du som kund tillsammans med städbolaget att få komma överens om hur nycklar ska lämnas över. För vissa kunder går det bra att lämna över en reservnyckel medan vissa väljer att lämna en nyckel utanför hemmet eller tar hjälp av en granne som är hemma som kan ta nyckel och ge till städaren. Inget sätt är bättre än det andra utan handlar bara om vad som känns bäst för dig.

Tilläggstjänster

Många städbolag erbjuder tilläggstjänster utöver städningen. Tilläggstjänster är en handfull olika tjänster som städbolag erbjuder i samband med städningen, det kan vara till exempel service och påfyllning av kaffemaskiner, borttransport av emballage, vaktmästare eller fruktkorgar till fikarummet. 

Tilläggstjänster är mer riktat till företagskunder och många använder sig av någon eller några tilläggstjänster. Tilläggstjänster är väldigt uppskattat eftersom det förenklar för företagskunder genom att dom får samma leverantör till allt. Det blir som att städning, fruktkorgar och kaffe kommer i ett paket och gör så att företagen inte behöver ha ett företag för vardera tjänst, vilket blir mer ekonomiskt och effektivt.

Kollektivavtal

Städbolag Västerås

När du anlitar städbolag i Västerås eller någon annanstans i Sverige så kan det vara smart att kolla om dom har kollektivavtal. Genom att anlita ett städbolag som har kollektivavtal kan du som kund vara försäkrad om att den städaren som jobbar hos dig har en säker anställning med en rättvis lön och jobbar under bra förutsättningar till skillnad mot medarbetare på andra städbolag som jobbar med osäkra anställningar med en låg lön och för många timmar. Kollektivavtalen försäkrar dig även om att medarbetaren får betalt under hela passet och inte bara under tiden dom är ute hos en kund. Just tryggheten och säkerhet är en viktig faktor för att kunna prestera på arbetet. Utan kollektivavtal blir medarbetare sårbara och kan utan förvarning sägas upp utan uppsägningstid samtidigt som dom får en dålig lön sett från snittet i samma marknad. Oftast ligger städbolag som har kollektivavtal lite högre i pris än städbolag som inte har kollektivavtal. 

Om du väljer att anlita ett städbolag kan du använda dig av RUT-avdrag. När RUT-taket höjdes blev skillnaden på priset mellan städbolag med och utan kollektivavtal mindre.

Vad ska man tänka på när man anlitar ett städbolag?

Städbolag Västerås

Börja med de enkla frågeställningarna som nämnts ovan, se sedan över dina behov och vad du förväntar dig samt vilken typ av städ du önskar. Skulle du vara en företagskund kan det vara smart att se över eventuella tilläggstjänster utöver städet. Se över hur ofta du önskar städhjälp och gör en lista på potentiella städbolag som du tror kan funka för dig. Efter att du gjort en lista kan du börja checka av vilka som erbjuder de du vill ha och som stödjer dina värderingar. 

Några hjälpsamma punkter.

 • Har du någon budget?

Genom att ha en budget kan du enkelt sortera ut och se vilka företag som håller sig inom ramen. Genom att ha en budget får du även hjälpa med att se hur ofta du kan ha olika städbolag. Budget är ett bra hjälpsamt första steg vid anlitat av städhjälp.

 • Vilka städtjänster önskar du?

Vissa privatpersoner och företag behöver inte fulla storstädning utan vill endast ha hjälp med det grövsta arbetet samtidigt som vissa kunder vill ha en hel storstädning.

 • Är det viktigt med miljön?

Är miljön och klimatet viktigt för dig så är ett städbolag som är svanenmärkt eller liknande bra för dig. Städbolag rent generellt blir bättre och bättre på sitt miljöarbete då det är ett väldigt aktuellt ämne. Det handlar mycket om transport och vilken typ av städmedel som används.

 • Hur mycket ska städas?

Innan du anlitar städ är det bra att veta hur mycket som ska städas. Till exempel storlek på lokalen eller ytorna som ska städas.

 • Vill du ha någon tilläggstjänst?

De flesta städbolagen har många tilläggstjänster att erbjuda sina företagskunder. Antingen kan du lägga till tilläggstjänsterna direkt eller vänta tills du haft städhjälp ett tag. Ta kontakt med ditt städbolag för att se vilka tilläggstjänster dom erbjuder då det kan variera från städbolag till städbolag.

 • Städbolag med eller utan kollektivavtal?

Självklar finns det för och nackdelar med kollektivavtal. Första och främst medarbetares villkor på jobbet, försäkringar osv. Men skulle du anlita ett företag utan kollektivavtal kan du komma lägre i pris än om städbolag har kollektivavtal.

 • Hur ofta vill du ha städning?

Hur ofta du väljer att ha städhjälp är helt upp till dig, vanligen så sker städningen varje eller varannan vecka alternativt en gång i månaden. Vanligast är varje eller varannan vecka och brukar funka bra för de flesta kunderna.

Vad kostar det att anlita ett städbolag?

Städbolag Västerås

Varje städbolag har satt sitt eget pris beroende på ett antal faktorer. Bland annat så spelar kollektivavtal, Miljö och kvalitet in på priset. Miljön påverkar priset på så sätt att dessa städbolag måste ha en approach som är anpassat för att göra ett så litet avtryck som möjligt, det med hjälp av miljövänliga medel samt deras transport.

Vanligtvis brukar städbolag ta runt 300-500kr/h men kan självklart både vara högre eller lägre. Anledning för den stora prisskillnaden är ovanstående orsaker som påverkar. Många städbolag räknar priset på städningen från att dom lämnar lokalen till att dom påbörjar städningen på plats.

Tidspassning

Städbolag Västerås

Just tid kan vara en avgörande faktor hos många som söker städhjälp. Vissa föredrar städning som är klar en viss tid på dagen eller en viss dag i veckan och då kan krav på annat behöva sänkas. Till exempel kollektivavtal, tilläggstjänster, bättre kvalité, miljövänliga städmedel osv. 

Tidspassningen kan påverkas av utomstående faktorer till exempel trafik och avstånd mellan olika uppdrag. Städbolag med färre anställda får det svårare att hålla tidsramar till punkt och pricka då medarbetare kan befinna sig på ett uppdrag på andra sidan stan och därmed ha längre resväg än större städbolag som har fler medarbetare och kan dela upp dom i områden för att slippa potentiella trafikproblem.

Tidshållningen hamnar till viss del i samma fack som trygghet och säkerhet. Där kombinationen av att kunna hålla satta tider och leverera bra kvalitet som inte påverkas negativt ska levereras till kunden. Genom att hålla tider ökar även kundernas upplevelse till det positiva.

Miljö

Som tidigare är miljöarbetet för städbolag i Västerås ett evighetsprojekt. Miljön är lika viktigt nu som då och i framtiden. Många städbolag använder sig både av miljövänligare transportmedel och städmedel. Även tvättningen av utrustningen som används under uppdragen tvättas på ett miljövänligare sätt. Förutom tvättning, transport och städmedel så hanteras även avfall och dylikt på ett hållbart sätt. 

En del städbolag är Svanenmärkta. Svanenmärkningen försäkrar dig om att ditt städbolag aktivt jobbar för miljön.

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp