linkedin Kundbrev Covid-19 vad hände sen? | Vardagsfrid

Kundbrev September

Kundbrev September

Corona vad hände sen, Julplanering, timbank, prisjustering, kom ihåg att klaga osv.

Coronastatus

För sex månader sedan slog corona till – riktningen mot konkurs var ett faktum.
Vi satte fyra mål för krisen:

  1. 100% transparans med kunder och medarbetare.
  2. Ingen ska bli utvisad från Sverige pga Coronaeffekten.
  3. Alla som vill ska behålla jobbet. Den som har det starkaste anställningskontraktet tar en solidariskt större justering av kontrakt. Alla behöll dock sin schemaläggning och fick löpande tilläggskontrakt för att säkerställa kapacitet till hösten.
  4. Bolaget ska vara kvar, och vi ska vara bättre.

Samtliga mål har lyckats tack vare solidariska samtal och ageranden ihop med alla kollegor. Branschkollegor har valt att avslutat många anställningar – men vi står som en enad kraft redo för nästa steg.

Attack är bästa försvar

Vi har ändrat oss och här är ett axplock av vårt internarbete:

  • Vardagsfrid inkluderade Kontorsfrid och är nu helhetsleverantör inom hemstäd och kontorsstädning.
  • Uppdatering av utbildningen
  • Uppdatering av tjänsterna med tydliga checklistor
  • Ny hemsida inklusive uppdaterat profileringsprogram.
  • Erbjuder städning i Uppsala sedan Juni.

Corona

Vi fortsätter med samma rutiner, distans och rutiner om sjukskrivning som innan sommaren enligt FHM. Desinfektionsmedel finns med städarna vid varje arbetspass för att punktbehandla belastade ytor i slutet av städningen. Uppdaterad info om våra Covid-åtgärder finns på vår hemsida.

Timbank till Storstädning och Fönsterputs

Boka din storstädning och fönsterputs med timpotten nu så vi hinner planera in er städning på rätt dagar. Om ni har timmar tillgodo i timbanken behöver de användas före den 20 december. Skatteverket kräver nollställning av timbanken vid årskiftet så kontakta oss på info@vardagfrid.se, 010-516 43 00 för att planera er timbank om ni t.ex avbokat mycket i år. Om er timbank ligger på minus kommer ni att faktureras för detta i januari. Ni hittar timbankssaldot på mitten av varje faktura och via kundportalen.

Varje hus mår bra av en eller två storstädningar per år för att vår underhållsstädning ska hålla löpande bra kvalitet. Ugnar, ventiler, hög höjd, kalkrengöring av hela badrummen, fogar och fönsterputs hinner vi exempelvis inte i normalstädningen. Boka din storstädning och fönsterputs nu. Dessa saker börjar vi schemalägga från oktober så att alla kunder hinner få sin grundrengöring. Beställ på info@vardagsfrid.se eller ring oss på 010-5164300.

Prisjustering

Vardagsfrid prislistas utveckling följer kollektivavtalet kostnadsutveckling. Pga Corona är förhandlingen fördröjd. Därför prisjusterar vi +2,5%, vilket är i nivå med föregående års lönejustering. Vardagsfrid prisjustering sker 21 oktober. Första fakturan med nya priset kommer 20 november. Tack för att ni är med oss på denna integrationsresa.

Julplanering

Alla ändringar meddelas i god tid. Kan du planera din jul redan nu, kommer det underlätta vår planering. Årets jul är enklare och vi bedömer att vi kan utföra all städning på vardagar. Vill du ha helgstädning hör du av dig för information om upplägg och pristillägg.

Enstaka och Flyttstädning

Flytt och Storstädningsteamet är proffs på hårda kalkfläckar och högre höjder. Beställ storstädning en till två gånger per år med timbanken. Med rätt planering kostar det inget extra.
Teamet bokas på info@vardagsfrid.se eller 010-516 43 00.

Kvalitet

När du berättar hur du vill ha det, så har vi lättare att göra som du vill. Helst redan när du känner “Det vore trevligt att ha det så här”. Ring 010-516 43 00 eller maila info@vardagsfrid.se så löser vi det.

Universalpasta

Vardagsfrids Universalpasta djuprengör t.ex handfat, spishäll, vask och alla ytor som tål vatten.
Bra för miljön då den bara innehåller polerlera och såpa.

Den ersätter sura kemiska medel för kalkborttagning. Spishällsrengöring och ger bättre resultat än JIF/VIM/VIFF med minimal skada på miljön. Burken räcker årsvis med normalanvändning och kostar 89kr ink moms. Beställs från vardagsfrid info@vardagsfrid.se.

Vardagsfrid växer – ett lönsamt integrationsarbete

Vardagsfrid bokslut stängdes sista april och hann påverkas av corona i ca 1 månad. Årets tillväxt blev 8,7% och resultatet landade på +0,27% tack vare effektivitetsåtgärder löpande från årsskiftet. Nuvarande bokslutsår är mer påverkat av corona, som du kan läsa ovan.

 Per datum  2020-04  2019-04  2018-04  2017-04
 Omsättning  36 839  33 873  24 129  20 078
 Tillväxt, nettoomsättning  8,76%  40,38%  20,18%
 Vinstmarginal  0,27%  2,62%  −3,31%  0,98%

Tack för att du tror på oss!

Vi hade inte varit någonting utan våra engagerade kunder som tipsar, klagar, berömmer, lyfter oss till det vi är idag.

Tack vare ert lugn under corona har vi lyckats rädda 5 personer från att utvisas pga av corona. Vi fortsätter vår kamp för att minimera socialbidrag och utanförskap i din kommun med effektiv jobbintegration.

Tack!

/Torkel Kristoffers, Grundare & VD, Vardagsfrid

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1 000

Antal första jobb i Sverige

 3 000 000 

Antal städade kvm per år

Utmärkelser

Ta ett möte med oss via telefon eller video.

Beställ städhjälp