<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
Bästa dammsugaren för hemstädning och städhjälp

Bästa dammsugaren för hemstädning och städhjälp

Råd&Röns topplista med testade dammsugare för städhjälp och underlättar städningen. Dessa fem dammsugare har blivit testade av Råd & Röns testpanel och fått olika betyg. Dammsugarna har lite olika prisklasser men kan utföra sitt jobb med att suga upp damm. Det fyra första dammsugarna har tvättbara utblåsfilter och alla fem har fått högsta betyg på partikelutsläpp. 

Electrolux – PD91-ANIMA

 

Untitled design (26) (1)

Pris 2877 – 4299 kr beroende på återförsäljare

Denna dammsugare har en bra sugförmåga och tar upp djurhår med en mycket bra förmåga med ett partikel utsläpp på 0,0007%. Den fångar upp smuts och damm från springor och en maximal dammvolym på 2,9 L. Denna dammsugare fick i Råd & Rön’s testa av dammsugare högst poäng med hela 72 poäng. En lite dyrare dammsugare men du får definitivt en bra dammsugare som gör jobbet. 

Bosch – BGL8POW1 

bosch-bgl8pow1-900x696 (1)

 

Pris 2490 kr beroende på återförsäljare

Bosch – BGL8POW1 lite billigare än Electrolux – PD91-ANIMA och bara ett poäng mindre i testet ord och rön utfört.  Denna dammsugare har en lite mindre maximal dammvolym på 2,7 L. På miljö betyget så delar denna dammsuger toppen med Nilfisk med ett poäng på 8. Den tar upp djurhår bra och även bra på att få upp damm från mattor. Dock kan den vara lite besvärlig att dammsuga mattor med då den suger fast rätt hårt och därför svår att flytta.

Electrolux – ESP72DB

electrolux-esp72db-900x578 (1)

 

Prisvärd. Pris 990 – 1690 kr beroende på återförsäljare 

Denna dammsugare är en otroligt prisvärd dammsugare då den fått samma poäng som bosch och är billigare en det två övre. Du får ut ungefär samma egenskaper men till ett billigare pris. Den går lätt att hantera. Av dessa fem har denna dammsuger fått bäst betyg när det kommer till att dammsuga matta. Dock har munstycket en högre höjd än dem andra fyra dammsugarna vilket är viktigt att tänka på om du har låga möbler. Denna dammsugare är bra för den som är ljuskänslig då den toppar bland dem fem på ljudbetyget.

Electrolux – EPF62IS

electrolux-epf62is-900x608 (1)

 

Pris 995 -1490 kr beroende på återförsäljare

Denna dammsugare delar samlat betyg med Nilfisk och är i den billigare prisklassen. Denna dammsugare är mindre bra på att ta upp djurhår. Dock är den bra på att ta upp damm ur springor och dammupptagning mot vägg. Denna har en låg vikt vilket gör att den är enkel att ta i trappan och därför fått ett bra betyg i just den kategorin. 

Nilfisk – Elite CHCO14P10A1 

nilfisk-elite-chco14p10a1-900x751 (1)

 

Pris 2499 – 5635 kr beroende på återförsäljare

Denna dammsugare ligger i topp av dessa fem på miljö och energiförbrukning. Enkel att att  rengöra. Denna dammsugare väger dock något kilo mer än det ovanstående och kan därför vara svår att ta i tappan. Denna dammsugare har i ljudbetyget fått ett högt betyg och därför kan denna också rekommenderas för den som är ljud känslig. 

Köp av dammsugare 

Dessa fem olika dammsugare med olika prisklasser kan vara tips på dammsugare och var du kan tänkas börja leta din nästa dammsugare.  När du ska köpa dammsugare är det viktigt att veta vad du behöver för att det ska bli rätt. Har du djur vill du ha en dammsugare som kan ta upp djurhår lätt men är du ljuskänslig ja då är det viktigt att hitta en som har en låg volym. 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år