<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="linkedin" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=943036&amp;fmt=gif">

Sök på sidan

  • Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.
20 procent av dammsugarna är nu robotar!

20 procent av dammsugarna är nu robotar!

Världens största tillverkare av robotdammsugare med 14 miljoner sålda enheter av märket Roomba rapporterar nu att 20% av världens dammsugare just är robotdammsugare. Bolaget Irobot, som tillverkar Roomba,  presenterade att statistiken på Techcrunch konferensen Beijing 2016.

Grundaren Coling Angle anser att robotar i hemmet kommer blir mer vanligt. Framförallt nu när hemmen blir mer smarta och uppkopplade med IOT (internet of things).

Än så länge dammsugning av golv området som robotarna gjort sitt intåg. Det finns fortfarande problem med hörn och detaljdamsugning. Trappor och golv i flera nivåer är svårt att hantera som idagsläget löses med fler enheter hemma eller förflyttning av roboten. Men då faller ju konceptet lite.

Man kan ju fundera hur man löser dammningen? Kanske en drönare som blåser bort dammet? Oavsett är det spännande att se hur utvecklingen går framåt. Kommer alla ha en komplett robot eller flera mindre enheter som utför olika saker i hemstädningen?

Hur kommer vi samarbeta – människa och maskin? Det vet vi inte ännu, men vi vet att vi blir effektivare och människan kan få mer kvalificerad uppgifter och förhoppningsvis kunna ta bort tyngre städmoment i vår städrutin.

Vill du redan nu komplettera din hemstädning med en städrobot kan du ta en titt på prisjakts jämförelsesida för robotdammsugare. Där hittar du olika nivåer, funktioner och priser på robotdammsugare till din hemstädning. Det som kändes som ett enkelt beslut blir plötsligt svårt.

 

Fler nyheter

Kalk- och fläckfria duschväggar

Städa badrum – följ vår checklista

Topp 7 sätt att städa bort katthår

Städa rummet - steg för steg

Hur tar man bort fläckar?

95 %

Kundnöjdhet

150

Antal anställda

1000

Antal första jobb i Sverige

3000000

Antal städade kvm per år